Granzii Europei plang dupa ei! TOP 10 cei mai importanti jucatori de la Cupa Africii

ambele echipe marcheaza

Cupa Africii pe Natiuni va avea loc in perioada 14 ianuarie – 5 februarie, in plin sezon european. Astfel, cu toate contestatiile si nemultumirile venite din partea marilor echipe ale Europei, care au cerut schimbarea perioadei de disputare a Cupei Africii, situatia nu s-a schimbat cu nimic, iar competitia se va disputa si acum, la fel ca in fiecare an. Prin urmare, daca formatii precum Chelsea sau Tottenham au scapat usor, neavand vreun absent, Liverpool, Manchester United sau Arsenal nu pot fi la fel de incantate.


  1. Andre Ayew (Ghana)ayew

Mijlocasul ofensiv in varsta de 27 de ani evolueaza pentru West Ham United, in Premier League, acolo unde se claseaza pe pozitia a 13-a cu formatia sa. Desi si-a petrecut mare parte din cariera de fotbalist in Franta, la Olympique Marseille, ghanezul a impresionat in sezonul trecut in tricoul lui Swansea, formatie pentru care a reusit sa inscrie de 12 ori in 34 partide. Acest fapt i-a determinat pe sefii lui West Ham sa-l achizitioneze pe Ayew, care nu a dat insa acelasi randament si pentru “ciocanari”, cel putin pana in acest moment, reusind sa inscrie un singur gol in 12 aparitii in tricoul londonezilor.


  1. Faouzi Ghoulam (Algeria)ghoulam

In varsta de 25 de ani, fundasul stanga al lui Napoli este unul dintre cei mai constanti jucatori pe care-i are la dispozitie Maurizio Sarri in trupa napoletanilor. Transferat in 2014 de la Saint Etienne, acolo unde a impresionat prin evolutiile sale consistente in banda stanga a “verzilor”, algerianul este titular incontestabil la Napoli, echipa cu care se claseaza pe locul trei in Serie A.

 


  1. Kalidou Koulibaly (Senegal)kalidou-koulibaly-613373

Tot de la Napoli vine un alt jucator important pentru aceasta competitie. Kalidou Koulibaly evolueaza pe postul de fundas central in Serie A si este concurentul direct pe pozitie pentru Vlad Chiriches. Odata cu accidentarea romanului nostru pentru o perioada insemnata de timp, senegalezul in varsta de 25 ani a devenit o piesa de baza in angrenajul formatiei de la poalele Vezuviului, evoluand in aproape toate partidele, atat in acest sezon, cat si in cel precedent.

 


  1. Islam Slimani (Algeria)slimani

Transferat in toamna trecuta de la Sporting Lisabona in schimbul sumei de 35 de milioane de euro, actualul atacant al lui Leicester City are deja 5 reusite in tricoul “vulpilor” in Premier League, incepand sa devina usor un jucator indispensabil pentru formatia lui Claudio Ranieri. Mai mult decat atat, Slimani este un fotbalist vital pentru nationala Algeriei, intrucat acesta a marcat de 8 ori in ultimele 7 jocuri pentru reprezentativa tarii sale.


  1. Mohamed Elneny (Egipt)elneny

In varsta de 24 de ani, Elneny evolueaza pe postul de inchizator pentru Arsenal Londra. Acesta a fost transferat de catre Arsene Wenger in iarna anului trecut de la FC Basel si a confirmat pentru londonezi, reusind sa evolueze in majoritatea partidelor din acest sezon pentru “tunari”. Alaturi de celalalt Mohamed prestigios al Egiptului, Salah, acesta poate purta reprezentativa Egiptului catre o aventura de lunga durata in cadrul Cupei Africii pe Natiuni.


  1. Mohamed Salah (Egipt)salah

Tot de la nationala Egiptului vine un alt jucator de urmarit in aceasta editie a Cupei Africii. Mohamed Salah are 24 de ani si a evoluat pentru Basel, Chelsea si Fiorentina inainte sa ajunga sa imbrace tricoul Romei. Transferat definitiv de la Chelsea in vara anului trecut, atacantul “giallorossilor” nu a dezamagit pana acum, reusind sa marcheze de 8 ori in actuala stagiune de Serie A. Cu toate acestea, desi are in componenta unul dintre cei mai in forma jucatori africani de pe mapamond, nationala Egiptului este cotata doar cu sansa a cincea la castigarea Cupei Africii pe Natiuni.


  1. Riyad Mahrez (Algeria)mahrez

Declarat cel mai bun jucator din Premier League la finalul sezonului trecut, algerianul in varsta de 25 de ani a fost o adevarata senzatie si a pus umarul in mod decisiv la castigarea titlului pentru Leicester. Actualmente insa, “vulpile” nu mai prezinta acelasi randament ca si in stagiunea trecuta, iar evolutiile lui Mahrez au inceput si ele sa scada. Autor a doar trei goluri in 20 de meciuri de Premier League in acest an competitional, algerianul a compensat cu cele patru reusite din grupele Champions League, insuficient insa pentru a impresiona la fel ca in anul trecut. Chiar si asa, Mahrez ramane un jucator de baza pentru Leicester, iar absenta sa prilejuita de disputarea Cupei Africii va cantari mult in evolutiile generale ale “vulpilor”.


  1. Eric Bailly (Coasta de Fildes)

    MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 19: Eric Bailly of Manchester United during the Premier League match between Manchester United and Southampton at Old Trafford on August 19, 2016 in Manchester, England. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Impresionand in tricoul lui Villareal in sezoanele trecute, ivorianul in varsta de 22 de ani a fost transferat de urgenta la Manchester United, odata cu venirea portughezului pe banca “diavolilor”. Iar evolutiile sale nu au dezamagit. Bailly a devenit in scurt timp o piesa de baza pentru sistemul defensiv al lui United, iar absenta sa va conta enorm pentru englezi. In stilu-i caracteristic, Jose Mourinho s-a plans la conferinta de presa de faptul ca nu va avea destui fundasi centrali in perioada disputarii Cupei Africii, iar apararea lui United va avea de suferit.


  1. Sadio Mane (Senegal)sadio-mane

Pentru Liverpool, vestea absentei lui Sadio Mane de la echipa pentru urmatoarele saptamani a cazut teribil de greu. Sub comanda lui Jurgen Klopp, senegalezul in varsta de 24 de ani a impresionat teribil in banda dreapta a “cormoranilor”, dovedind ca nu este doar unul dintre transferurile de duzina cu care Liverpool si-a obisnuit fanii in ultimul timp. Astfel, fostul jucator al lui Southampton a inscris deja de 9 ori in tricoul lui Liverpool, iar fanii spera, mai in gluma, mai in serios, ca nationala Senegalului sa aiba un drum cat mai scurt in aceasta competitie, in vederea intoarcerii cat mai rapide a lui Mane la echipa de club.


  1. Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon)aubameyang2

Numit in urma cu doi ani “Cel mai bun jucator african al anului”, dar si “Cel mai bun jucator din Bundesliga” in sezonul trecut, Pierre-Emerick Aubameyang a “explodat” in tricoul Borussiei Dortmund, reusind sa marcheze deja 16 goluri in 15 meciuri de Bundesliga in actuala stagiune. Atacantul in varsta de 27 de ani evolueaza pentru nationala Gabonului, care este de altfel si gazda acestui turneu. In consecinta, Aubameyang este unica speranta a gabonezilor pentru a depasi cea mai buna performanta de pana acum, atingerea sferturilor de finala a Cupei Africii. Nationala Gabonului este cotata cu sansa a sasea la castigarea trofeului.


Cupa Africii pe Natiuni – Cotele Unibet pentru castigatoarea turneului:

unibet-africa

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu