Impozitarea castigurilor din jocuri de noroc online in 2017: PARIURI1X2.RO iti prezinta GHIDUL COMPLET!

bani_europeni noroc lei castig pariuri bilet

Autor: Sabin Pirvan7 Comments

Share and Like

Am intrat deja in 2017 si toti cei care au jucat online si au reusit sa retraga bani trebuie sa isi faca “temele” pentru a putea declara si a plati ulterior corect impozitele.

Mai jos iti vom explica tot ce trebuie sa faci pentru a nu consuma mult timp si energie cu intregul proces. Lucrurile sunt foarte simple si nu presupun un efort considerabil mai ales ca va puteti crea un cont online la ANAF si sa faceti multe dintre operatiuni din fata calculatorului.

De unde afli ce trebuie sa declari?

Baza de impozitare pentru veniturile obtinute din jocurile de noroc la distanta o reprezinta fiecare retragere in parte de la fiecare operator de jocuri de noroc online.

Ex: am jucat un bilet online si am castigat 1000 de lei, dar nu i-am retras, atunci nu voi avea nimic de platit. Insa daca am decis sa retrag 500 de lei, conform calculelor, pe care le veti vedea ceva mai jos, voi avea de platit 5 lei.

Conform legislatiei din Romania, operatorii sunt obligati sa informeze jucatorii asupra retragerilor efectuate in anul calendaristic trecut ( in 2016 in cazul nostru ) pana la finalul lunii februarie. Deci pana la acea data veti primi de la fiecare operator cel putin o informare cu privire la retragerile solicitate si aprobate de catre operator.

Pe de alta parte, o alta obligatie a operatorilor este se ofere in contul de joc un istoric al tuturor operatiunilor facute de jucator. Astfel, daca nu vreti sa asteptati primirea unui email informativ, va puteti loga in contul dumneavoastra de jocuri online si puteti selecta sa vedeti retragerile pentru o anumita perioada.

Cum se impoziteaza?

Conform Art 110 , punctul 10 din Codul Fiscal, fiecare venit brut primit de un participant de la un operator de jocuri de noroc online ( fiecare retragere ) se impoziteaza conform tabelului de mai jos:

 

Tranșe de venit brut
– lei –
Impozit
– lei –
până la 66.750, inclusiv 1%
peste 66.750 – 445.000, inclusiv 667,5 + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750
peste 445.000 61.187,5 + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000

 

Astfel, daca avem o retragere de 500 RON atunci datorati 5 RON la stat ( 1% ), iar daca aveti o retragere de 70.000 RON atunci datorati 1187,5 RON la stat ( 1% din 66750 + 16% din diferenta pana la 70.000 RON )

Cum se declara?

Jucatorii au obligatia de a completa o declaratie pentru retragerile efectuate de la jocurile de noroc online si de a o depune la organul fiscal competent ( ANAF ) unde este arondat.

Mai precis este vorba de declaratia 200. Nedepunerea declaratiei se sanctioneaza cu avertisment sau amenda intre 50 si 500 RON si in plus veti avea de platit oricum taxele datorate daca suneti prinsi.

Data limita de depunere a declaratiei este de 25 mai 2017 cu toate sumele retrase pentru anul 2016.

Asadar: pana la finalul lunii februarie operatorii te vor informa asupra sumelor si pana pe 25 mai trebuie sa depui declaratia.

Ce faci in continuare?

Dupa depunerea declaratiei, undeva spre finalul anului 2017 veti primi o instiintare asupra sumelor de plata. Acestea trebuie achitate in termen de maxim 60 zile data dupa care incep sa se adune penalitati.

Precizari importante
 • Declaratia 200 disponibila acum pe site-ul ANAF nu poate fi inca folosita. Aceasta trebuie actualizata pentru a putea avea posibilitatea de a declara sumele din 2016. Va vom anunta cand se va intampla acest lucru pe site , facebook si pe toate canalele disponibile.
 • Daca nu sunteti de acord cu sumele din decizia de plata ce va va fi comunicata de ANAF, atunci puteti formula o contestatie
 • Va puteti deschide un cont online la ANAF si sa realizati toate operatiunile electronic. In acest caz insa, sa nu va asteptati sa primiti comunicari in scris, acestea fiind “livrate” doar in contul online
 • Trebuie sa completati cate o declaratie pentru fiecare operator de jocuri de noroc online in parte si sa includeti fiecare retragere. Pe o declaratie incap maxim 10 retrageri, asadar daca aveti de exemplu 15 retrageri la Unibet, veti completa 2 declaratii ( una cu 10 retrageri si cealalta cu restul de 5 )
 • Nu cumulati sumele din retrageri
 • Operatorii vor declara si ei retragerile efectuate de fiecare jucator in declaratia 205
 • Vom reveni cu un anunt cand se va actualiza declaratia 200 si vom include si un exemplu de completare a declaratiei

Exemplu: Ai cont la Unibet si NetBet. Ai efectuat 5 retrageri de la Unibet în valoare de 8000 lei fiecare, si 3 retrageri de la NetBet în valoare de 3000 de lei fiecare. Vei avea așadar de plătit 5×80 de lei pentru Unibet+  3×30 de lei pentru NetBet. Asadar, in total vei avea de platit 490 de lei.

Deschide-ti acum cont la Unibet si Netbet si profita de bonsul de bun venit!!

Ce vă sfătuim: Dacă alegeți să jucați online, nu vă creți conturi decât la casele licențiate și deja cunoscute. Aici avem următoarele exemple: Net Bet, Unibet, Sportingbet, Fortuna etc. Evitați să jucați pe la tot felul de case fantoma și despre care nu aveți nici cea mai vaga idee. Cum spuneam în râdurile de mai sus, pe lâgă faptul ca aveți această singuranța, veți putea beneficia de multe bounsuri foarte avantajoase la deschiderea unui cont. Deci nu ezitați!

Speram că v-am fost de ajutor în râdurile de mai sus și nu ne râmâne decât să vă urăm multă inspirație!! Și nu uitați: Jucați responsabil!!

 

Bonus exclusiv de 250 RON la Unibet

Pariaza la Unibet prin Pariuri1x2 si primesti banii inapoi la primul pariu pana la 250 RON. Cel mai usor de eliberat bonus din Romania cu doar 3x rulaj

Comments 7

 1. Poza de profil pentru Tudor Alin
  1. Poza de profil pentru Flavius Dreghici
   1. Poza de profil pentru Tudor Alin
    1. Poza de profil pentru Admin Pariuri1x2
  2. Poza de profil pentru Admin Pariuri1x2
 2. Poza de profil pentru Claudiu
 3. Poza de profil pentru departusa
  departusa

  in 2016, cei de la ANAF au fost total nepregatiti si au explicitat legea cum au vrut ei. eu am avut vreo 30 de retrageri de la un singur operator si m-am spetit sa completez 30 de anexe. cand am ajuns la ghiseu mi s-a spus ca trebuie sa completez doar o singura declaratie /pagina care sa cuprinda suma totala de la acel operator si sa anexez lista cu retragerile. norocul meu a fost ca n-am depasit 66750 lei pentru ca ma trezeam poate si la categoria cu + 16%. Spre finalul anului mi-a venit acasa instiintare sa platesc cei 1%, ceea ce am si facut.

Lasa un comentariu