La Liga: Concluzii la finele primei parti a campionatului spaniol!

fc barcelona - real madrid

La fel ca si cele mai importante campionate ale Europei (mai putin cel din Anglia), La Liga va lua o pauza in timpul sarbatorilor si in prima parte a anului nou. Aceasta prima parte a fost una extrem de interesanta, atat cu surprize placute, cat si cu evenimente neasteptate. Campionatul se va relua vineri, 6 ianuarie. odata cu partida Espanyol Barcelona – Deportivo La Coruna, programata pentru ora 21:45.


Situatia primelor clasate din La Liga

Primele 16 runde din Primera Division s-au incheiat cu Real Madrid in fotoliul de lider, „Galacticii” avand 3 puncte in plus fata de FC Barcelona. Mai mult, Real Madrid mai are de disputat si restanta cu Valencia cauza de prezenta echipei lui Zinedine Zidane la Campionatul Mondial al Cluburilor. In cazul in care Real va triumfa si in duelul cu „liliecii” – asa cum ar fi si normal, diferenta dintre „Galactici” si „Blaugrana” ar fi una semnificativa, ce intr-un campionat precum cel iberic ar fi cel putin dificil de remontat.

In urma Barcelonei conduse de catre Luis Enrique se situeaza FC Sevilla, Sampaoli facand o treaba mai mult decat buna la formatia din Andaluzia din momentul in care acesta a fost instalat pe banga tehnica. Aflata la doar un punct in spatele Barcelonei si la 4 lungimi in fata „Submarinului Galben” de la Villarreal, Sevilla se afla, cel putin in acest moment, in pole-position pentru un loc ce ar asigura prezenta in editia urmatoare a grupelor Ligii Campionilor. Totusi, imediat in urma ei Villarreal (29 puncte), Real Sociedad (29 puncte) si Atletico Madrid (28 puncte) stau „la panda”, asteptand orice pas gresit al Sevilliei.

Dezamgirea primelor 16 etape din La Liga – Atletico Madrid

Chiar daca se afla pe pozitia cu numarul 6 in Primera Division la doar 5 puncte distanta de pozitia secunda ocupa de FC Barcelona, Atletico Madrid poate fi considerata deceptia campionatului. Asteptarile pe care le aveau specialistii in ceea ce priveste trupa lui Diego Simeone era extrem de mari, iar Atletico nu a reusit pana in prezent sa se ridice la asteptari. De asemenea, trebuie sa mentionam faptul ca jocul pe care l-a prestat Atletico in ultima perioada nu a fost unul tocmai bun, acesta cumuland doar 7 puncte in ultimele 5 etape. In cazul in care Atletico nu-si va reveni in cel mai scurt timp cu putina exista sanse extrem de mari sa-l vedem pe Diego Simeone schimbat in viitorul nu foarte indepartat.

Surprizele primelor 16 etape din La Liga – Real Sociedad si Espanyol

Vazuta drept o formatie extrem de motivata si o „nuca extrem de greu de spart”, Real Sociedad ocupa locul cu numarul 5 in clasamentul Spaniei. Aceasta nu a surprins neaparat prin punctele cumulate, ci, mai degraba, prin jocul pe care echipa lui Sacristan l-a aratat. In acelasi timp, Ral Sociedad se poate lauda cu al 5-lea cel mai bun atac din Primera, cu 28 de goluri inscrise.

Rivalii din Catalunya ai formatiei lui Luis Enrique, Espanyol Barcelona a avut parte de un final de an fantastic. Inaintea rundei precedente in care a fost invinsa de catre FC Barcelona, Espanyol nu pierdusera nici macar o partida in ultimele 9 etape, timp in care a inregistrat 4 victorii si 5 rezultate de egalitate, urcand astfel pana pe locul 9, la doar 6 puncte distana de locurile ce asigura prezenta in cupele europene. In cazul in care Espanyol va continua forma buna si dupa vacanta aceasta va putea intra fara prea mari probleme in lupta pentru primele 6 pozitii ale clasamentului.

Florin Andone – Forma de zile mari!

Cu siguranta unul dintre cei mai in forma atacanti din La Liga este chiar Florin Andone, ce a punctat de 6 ori in ultimele 6 runde. Singura partida in care nu a reusit sa inscrie a fost cea impotriva Realului din Madrid, disputata chiar pe Santiago Berbaneu. Atacantul roman a fost, de asemenea, desemnat drept „jucatorul lunii” de la Deportivo La Coruna si a fost chiar si inclus de mai multe ori in echipa rundei din Primera Division. Forma sa excelenta a ajutat-o pe Deportivo sa evadeze din lupta pentru evitarea retrogradarii, de care este inca totusi destul de aproape.

La Coruna, Leganes, Valencia, Gijon, Granada si Osasuna – Lupta pentru evitarea retrogradarii

Cele 6 echipe se afle pe ultimele locuri din La Liga si se vor lupta pentru evitarea retrogradarii incepand cu luna ianuarie. Totusi, Deportivo La Coruna si Valencia, tinand cont de valoarea individuala a jucatorilor, pot evada din acest „cerc vicios” in care au intrat in cazul in care vor incepe bine campionatul la reluarea acestuia. Astfel, Leganes, Gijon, Granada si Osasuna s-ar putea lupta pentru evitarea ligii secunde din La Liga.

Cote pentru castigarea titlului in La Liga

alte-cote

Daca inca nu ai plasat niciodata un pariu de pe mobil pe Unibet, ai sansa sa incepi cu „dreptul”, iar primul tau pariu de pe mobil – in cazul in care este pierzator, este rambursat integral in limita a 50 RON! Astfel, indiferent ce se intampla in teren, tu poti fi linistit!


Sursa imaginii: www.waterfordwhispersnews.com


500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu