Messi Made in China! Afacerea colosala de jumatate de miliard de € care da de pamant cu “fair-play-ul” financiar

Lionel Messi nu mai are nevoie de nicio prezentare. Castigator a cinci Baloane de Aur si considerat de majoritatea cunoscatorilor de fotbal drept cel mai bun jucator din lume, argentinianul in varsta de 29 de ani este tinta unui instarit club chinez, care vrea sa-l transfere la finalul contractului acestuia cu FC Barcelona.


Catalanii sunt prima varianta

Lucrurile sunt simple. Contractul lui Leo Messi cu Barça expira in vara anului 2018, ceea ce inseamna ca argentinianul va evolua pentru cel putin inca un an si jumatate la consacratul club spaniol. Momentan, salariul acestuia este de 20 de milioane de euro/sezon, dar gruparea “blaugrana” nu vrea sa renunte atat de usor la serviciile sale. Presedintele Josep Bartomeu pregateste un nou contract pentru Messi, in care argentinianul ar beneficia de 35 de milioane de euro/sezon, cu 75 % mai mult decat primeste in intelegerea actuala.


Chinezii stau la panda

Hebei China Fortune este un club din prima liga chineza, detinut de catre compania “China Fortune Land Development”, care, doar ca sa ne facem o idee, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 25 de miliarde de $ in anul 2015. Actualmente, Hebei se claseaza pe locul 7 in clasamentul “China – Super League”, cu un parcurs mediocru, in care au adunat doar 40 de puncte in 30 de meciuri. Managerul echipei este binecunoscutul chilian Manuel Pellegrini, care a mai antrenat formatii precum River Plate, Villareal, Malaga, Real Madrid sau Manchester City. Mai mult decat atat, in lotul celor de la Hebei Fortune regasim nume importante precum Stephane M’Bia (ex-Marseille, ex-Sevilla), Gael Kakuta (ex-Chelsea, ex-Sevilla) sau Gervinho (ex-Arsenal, ex-AS Roma).

Astfel, miliardarii de la Hebei doresc sa-i propuna lui Lionel Messi un contract de 5 ani halucinant, in cadrul caruia argentinianul ar urma sa castige 100 de milioane de euro pe sezon. La un calcul simplu, clubul chinez ar plati in tot acest timp pentru serviciile lui Leo exact jumatate de miliard de euro! Chiar si asa, sansele ca acest lucru sa se intample sunt extrem de mici, iar retragerea lui Messi de la clubul catalan incepe sa devina o certitudine.


In momentul de fata, FC Barcelona este cotata cu a doua sansa la titlu in Spania, fiindu-i oferita o cota de 2.75. Principala favorita este chiar rivala Real Madrid, care primeste o cota de 1.50 pentru a cuceri La Liga la finalul acestui sezon.

In ceea ce priveste lupta pentru titlul de golgheter in La Liga, Lionel Messi conduce ostilitatile actualmente, cu 11 goluri marcate, urmat imediat de rivalul Cristiano Ronaldo, cu o reusita mai putin. Unibet ofera o cota de 2.50 argentinianului pentru a termina pe primul loc in acest clasament la finalul sezonului.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu