Newcastle – Arsenal 4-4: Povestea caderii in pacat a “tunarilor” pe St. James Park

De-a lungul istoriei, au existat o sumedenie de rasturnari spectaculoase de scor in fotbalul mare. Cel mai recent exemplu poate fi dat de partida de anul trecut, din sferturile Europa League, dintre Liverpool si Borussia Dortmund, atunci cand, condusi in minutul 65 cu scorul de 3-1, “cormoranii” au intors senzational meciul, marcand golul de 4-3 in prelungirile acestui joc. Ne intoarcem insa in timp, pe “St. James Park”, acolo unde, in urma cu aproape cu sase ani, Arsenal a incheiat incredibil o disputa care pentru fanii acesteia ramane inca o enigma.


Cu ganduri de titlu

5 februarie 2011, etapa a 26-a din Premier League – pe “St. James Park”, Newcastle United primeste vizita lui Arsenal. “Cotofenele” nu impresioneaza si se claseaza pe un multumitor loc 10, in timp ce “tunarii” se afla pe pozitia a 2-a, la doar patru puncte in spatele liderului Manchester United. Iar inceputul este unul exact conform planului pentru trupa lui Wenger. Arshavin trimite o pasa filtranta excelenta pentru Theo Walcott, iar agilul mijlocas ofensiv al lui Arsenal nu iarta: 1-0 in minutul 3. Gazdele nici nu apuca sa reia bine de la centrul terenului, caci Djorou reia excelent cu capul centrarea inspiratului Andriy Arshavin. 2-0 dupa 4 minute, iar meciul parea incheiat.

Cosmarul “cotofenelor” nu se opreste aici. Purtata de euforia celor doua reusite din debut, Arsenal continua in aceeasi maniera ofensiva, iar centrarea lui Walcott pe gheata letalului Robin van Persie aduce cu sine un inimaginabil 3-0 dupa primele 10 minute. Londonezii nu se opresc aici. Dupa 15 minute de respiro, Bacary Sagna plaseaza o centrare de manual in careul mic al gazdelor, iar atacantul olandez al “tunarilor” pune capat tuturor sperantelor gazdelor de a mai obtine ceva din acest joc.


Abou Diaby, “oaia neagra”newcastle-arsenal

La iesirea de la cabine, situatia a continuat in aceeasi maniera de joc. Arsenal a continuat sa atace, a avut alte ocazii importante de a-si majora uriasul avantaj, asta pana in minutul 50. Iesirea necontrolata a francezului Abou Diaby asupra lui Joey Barton, mijlocasul gazdelor, i-a adus “tunarului” cartonasul rosu din partea centralului Phil Dowd, cartonas care avea sa schimbe din temelii soarta acestei partide. Efectul nu a fost insa imediat. Rezultatul a continuat sa curga in favoarea oaspetilor, pana in minutul 69, cand Joey Barton l-a executat impecabil pe Szczesny de la punctul cu var; 1-4, iar gazdele incepeau sa spere. In pofida faptului ca a avut un gol anulat pe nedrept, Leon Best s-a razbunat si l-a executat pe portarul polonez al lui Arsenal in minutul 75: 2-4.

 

Finalul a fost unul de foc. “Cotofenele” au mai obtinut un penalty in minutul 83, transformat cu acelasi succes de Barton, iar in minutul 88, “St. James Park” a explodat. Dupa o lovitura libera respinsa de fundasii oaspetilor, Cheick Tiote prinde un voleu de senzatie de la 25 de metri, in coltul portii lui Szczesny, aducand in mod incredibil un egal cu adevarat nesperat. Scor final 4-4, iar Arsenal avea sa termine pe un tipic loc 4, demonstrandu-si inca o data mediocritatea atunci cand vine vorba de meciuri cheie pentru lupta la titlu in Premier League.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu