TOP 10 cele mai scumpe transferuri ale inceputului de an!| Chinezii domina ierarhia

Au trecut doar doua saptamani din noul an calendaristic, iar marile cluburi din Europa au incheiat deja afaceri de zeci de milioane de euro prin cedarea/cumpararea de jucatori. De la necunoscutul Jeffrey Schlupp si pana la starul brazilian Oscar, va prezentam cele mai costisitoare transferuri ale acestei perioade de iarna:


  1. Jeffrey Schlupp (Leicester City -> Crystal Palace)schlupp

In varsta de 24 de ani, Jeffrey Schlupp este originar din Ghana si poate fi considerat cel mai polivalent jucator din istoria recenta a lui Leicester. Ghanezul poate evolua in mod straniu pe banda stanga, atat ca fundas stanga, mijlocas stanga, dar si ca atacant in banda! Versatilitatea lui Schlupp este cu atat mai impresionanta cu cat, in putinele meciuri in care a fost introdus in acest sezon pentru “vulpi”, acesta a evoluat fie pe postul de mijlocas central, fie pe pozitia de mijlocas de banda dreapta. In mod oficial insa, de la data de 13 ianuarie, Jeffrey Schlupp apartine clubului Crystal Palace, care a platit in schimbul serviciilor sale 13,8 milioane de euro catre Leicester.


  1. Mattia Caldara (Atalanta -> Juventus)caldara

Evoluand pe postul de aparator central, Mattia Caldara poate fi considerat unul dintre fundasii de mare perspectiva ai Italiei. In varsta de 22 de ani, tanarul jucator si-a petrecut intreaga cariera fotbalistica sub contract cu Atalanta, fiind imprumutat insa de-a lungul timpului si pe la formatii de Serie B, precum Trapani sau Cesena. Ajuns in acest sezon la echipa mare, Caldara a impresionat in tricoul gruparii din Bergamo, inscriind trei goluri in cele 11 aparitii ale sale in aceasta stagiune de Serie A. Acest fapt a atras atentia campioanei en-titre Juventus, care a reusit sa-l transfere in schimbul sumei de 15 milioane de euro. Cu toate acestea, Mattia Caldara va evolua in continuare pentru “La Dea” pana in vara anului viitor, atunci cand va expira complet contractul sau cu formatia care l-a propulsat catre fotbalul mare.


  1. Onyinye Ndidi (KRC Genk -> Leicester City)ndidi

In varsta de doar 20 de ani, Ndidi este vazut drept noul “N’Golo Kante” al fotbalului european. Transferat de belgienii de la Genk de la formatia nigeriana Nath Boys in iarna anului 2015 pentru o suma modica de 180.000 euro, Ndidi se dovedeste a fi o adevarata mina de aur, motiv pentru care campioana en-titre a Angliei, Leicester City, a bagat mana adanc in buzunar pentru a asigura transferului tanarului nigerian. Pozitia de baza a lui Onyinye Ndidi este cea de inchizator, acolo unde a evoluat in mod constant pentru Genk, dar poate juca si pe postul de fundas central, la nevoie. Pentru transferul acestuia, “vulpile” au platit catre belgieni 17,6 milioane de euro, desi cota de piata a nigerianului este considerabil mai mica: 8 milioane de euro.


  1. Leonardo Pavoletti (Genoa -> Napoli)pavoletti

In varsta de 28 de ani, Pavoletti a evoluat pentru Genoa timp de un sezon si jumatate, perioada in care cota sa de piata a explodat. Petrecandu-si junioratul la Sassuolo, actualul atacant al napoletanilor a fost imprumutat deseori de-a lungul carierei fotbalistice la formatii modeste din ligile inferioare ale Italiei. Sezonul petrecut la Varese, in perioada 2013-2014, atunci cand a marcat 24 de goluri in 38 de aparitii in Serie B i-a impresionat pana peste masura pe cei de la Sassuolo, care au luat decizia de a-l readuce in angrenajul primei echipe pe Leonardo. Cu toate ca nu a dat acelasi randament pentru “neroverzi”, acesta a atras atentia celor de la Genoa, care, dupa o perioada de jumatate de an de imprumut, l-au achizitionat definitiv de la Sassuolo in schimbul sumei de 3 milioane de euro. Chiar si in ciuda faptului ca cifrele sale in tricoul “grifonilor” in acest sezon nu au rupt gura targului, Pavoletti a prins transferul vietii la Napoli, acesta costandu-i pe “azzuri” nu mai putin de 18 milioane de euro.


  1. Axel Witsel (Zenit St. Petersburg -> Tianjin Quanjian)witsel

Dorit insistent si de Juventus in ultimele zile, belgianul in varsta de 28 de ani a ales cantitatea in detrimentul calitatii. Evoluand in ultimii patru ani si jumatate pentru formatia din Sankt Petersburg, Axel Witsel s-a asigurat din punct de vedere financiar odata cu transferul sau in China, pentru suma de 20 milioane de euro. Incepandu-si cariera fotbalistica la Standard Liege, belgianul a impresionat in tricoul Benficai Lisabona in perioada 2011-2012, la finalul careia rusii au scos din buzunar nu mai putin de 40 de milioane de euro in schimbul serviciilor sale. Axel Witsel evolueaza pe postul de mijlocas central, la inchidere, dar si de creatie si este in continuare unul dintre jucatorii de baza ai nationalei Belgiei.

Citeste si:

Mircea Lucescu pierde un jucator in favoarea Super Ligii Chineze


  1. Chendong Zhang (Beijing Gouan -> Hebei China Fortune)zhang

Deja este binecunoscut faptul ca miliardarii chinezi arunca cu bani in stanga si in dreapta, dar, pana acum, acest lucru se intampla doar atunci cand numele unui fotbalist important din Europa era in discutie. Ei bine, bogatii au inceput sa investeasca serios in jucatorii din China, fapt care a adus cu sine pe data de 12 ianuarie unul dintre cele mai bizare transferuri ale istoriei recente in fotbal. Cu o cota de piata de doar 475.000 de euro, Chengdong Zhang, atacantul formatiei Beijing Guoan, a fost transferat de catre clubul Hebei China Fortune in schimbul sumei colosale de 20,44 milioane de euro!


  1. Morgan Schneiderlin (Manchester United -> Everton)schneiderlin

Cazut in dizgratiile managerului portughez Jose Mourinho la gruparea din Manchester, mijlocasul francez in varsta de 27 de ani a ales sa-si continue cariera fotbalistica pe un trend ascendent, in ciuda faptului ca mutarea la Everton poate parea un pas inapoi. Astfel, Morgan Schneiderlin nu a prins nici macar 15 minute insumate in tricoul “diavolilor” in acest sezon de Premier League, motiv pentru care oferta facuta de “caramele” pentru achizitionarea sa a fost una mai mult decat tentanta. In schimbul a 27,7 milioane de euro, Everton si-a asigurat serviciile francezului, iar United a facut si ea o afacere buna, vanzand pe bani multi un jucator care nu mai intra in calculele primei echipe.

Citeste si:

Everton da lovitura pe piata transferurilor si cumpara un jucator important de la United! Cine este mijlocasul cu care Koeman vrea sa atace locurile de Europa


  1. Gabriel Jesus (Palmeiras -> Manchester City)jesus

In varsta de doar 19 ani, Gabriel Jesus este unul dintre pustii-minune ai Braziliei, care a “explodat” efectiv in tricoul lui Palmeiras in sezonul trecut. Evoluand atat pe postul de atacant, cat si pe cel de mijlocas ofensiv, Gabriel a contabilizat 12 reusite pentru “alb-verzi” in campionatul brazilian in cele 27 de aparitii ale sale in stagiunea trecuta. Statisticile impresionante ale tanarului nascut la Sao Paulo i-au impresionat pe bogatii de la Manchester City, care au reusit sa-l achizitioneze in chiar prima zi a acestui an in schimbul sumei de 32 milioane de euro.


  1. Julian Draxler (Wolfsburg -> PSG)draxler

Evoluand o buna parte a carierei sale pentru Schalke 04, Julian Draxler a fost transferat in vara anului 2015 de catre Wolfsburg in schimbul uriasei sume de 43 de milioane de euro. Prestatiile sale excelente in tricoul “lupilor” i-au impresionat pe seicii de la Paris Saint-Germain, care au scos din buzunar nu mai putin de 40 milioane de euro in schimbul serviciilor jucatorului neamt. In varsta de 23 de ani, Draxler poate evolua atat pe postul de mijlocas ofensiv central, cat si de banda.

Citeste si:

PSG a dat lovitura! Cine este jucatorul adus din Germania in schimbul sumei de 35 de milioane de euro


  1. Oscar (Chelsea -> Shanghai SIPG)oscar2

Fara a mai avea un viitor stralucit in tricoul londonezilor, brazilianul Oscar continua sa tina capul de afis al celor mai scumpe transferuri in fotbal ale acestui inceput de an. In varsta de 25 de ani, fostul mijlocas ofensiv al celor de la Chelsea Londra a fost ademenit de banii chinezilor, care, pe langa salariul astronomic pe care il vor plati jucatorului, au fost nevoiti sa scoata din buzunar 60 de milioane de euro in schimbul serviciilor sale, suma care sfideaza complet fair-play-ul financiar.

Citeste si:

A ales banii! Chelsea isi vinde unul dintre “magicieni” pe o suma colosala in China! | Un alt nume mare ar putea parasi Anglia

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu