Un altfel de top 10 al transferurilor all-time, in care Ronaldo si Pogba nu apar, Robbie Keane il bate pe Neymar, iar Di Maria este lider!

Sunt si ierarhii in care jucatorii de top ai lumii,  cei aflati in vizorul presei de peste tot, nu ocupa pozitii fruntase.  Intocmit de site-ul de specialitate transfermarkt.com, topul pe care vi-l prezentam in continuare cumuleaza sumele platite pe jucatori de-a lungul timpului, cu ocazia fiecarui transfer realizat. 

Lider surpriza!

Cum se mentiona inca din titlu, liderul acestei ierarhii este Angel Di Maria. In cariera sa, argentinianul a schimbat 4 echipe, sumele de transfer fiind de fiecare data importante. In 2007, Benfica l-a adus de la Rosario pe 8 milioane de euro, vanzandu-l mai departe, in 2010, clubului Real Madrid, pe 33 de milioane. Di Maria a ajuns in 2014 la Manchester United, mutare ce i-a costat pe „diavoli” 75 de milioane de euro! Argentinianul nu s-a acomodat pe Old Trafford, ajungand in 2015 la PSG. Francezii l-au achizitionat pe 63 de milioane de euro. Per total, Di Maria a cumulat transferuri in valoarea record de 179 de milioane de euro!

Ibra si Higuain, pe podium

Pe locul secund in acest top se afla Ibrahimovici. Golgeterul de 35 de ani a trecut pe la 6 echipe, pana a se transfera la Mancvhester United in vara lui 2016. In schimbul suedezului, trupa lui Mourinho nu a platit nimic, insa, Ajax, formatie ce l-a adus de la Malmo in 2011, Inter, Juventus, Barcelona, Milan sau PSG au platit bani frumosi pentru a-si asigura serviciile lui Ibracadabra: in total, 169 de milioane de euro.

Topul 3 este completat de Higuain. Daca transferul de la River Plate la Real Madrid (2007, 12 milioane de euro) si achizitionarea atacantului de catre Napoli (2013, 39 de milioane de euro) sunt mutari importante, dar nu neaparat spectaculoase, cele 90 de milioane platite de Juventus pe Higuain in vara lui 2016 se incadreaza intr-o alta categorie. Cuantumul transferurilor in care a fost impligat argentinianul se ridica la 141 milioane de euro.

Acest top va suferi modificari majore, probabil chiar in urmatoarele luni. Pe de o parte pentru ca 3 dintre jucatori, Crespo, Veron si Anelka, nu mai sunt de ceva vreme in activitate. In acelasi timp sa tinem cont si de  sumele investite in ultimii ani de cluburile chineze, in achizitiile de jucatori. Drept dovada, aparitia lui Hulk in „Big 4”, datorita celor 55.8  milioane de euro platite de Shanghai SIPG pe brazilian, in urma cu 6 luni.

Ronaldo, locul 11, Pogba, al 13-lea.  Neymar, la fel de valoros ca Benteke 

Cei 3 jucatori nu intra in primele 10 pozitii ale topului. Totusi, motivele sunt usor de inteles. Cristiano, ani buni cel mai scump jucator al lumii, a schimbat doar 3 echipe in intreaga sa cariera, aceasta daca o punem la socoteala si pe Sporting, formatie pentru care a evoluat doar  in 25 de meciuri. Pogba a dat lovitura carierei prin (re)venirea la Manchester United, tranzactie in urma careia Juventus Torino a incasat aproximativ 105 milioane de euro.

In cazul lui Neymar, situatia este usor neclara. Oficial, Barcelona ar fi achitat pe atacant, in 2013, clubului Santos, aproape 90 de milioane de euro. Sunt, insa, destule zvonuri care urca aceasta suma la o valoare de peste 100 de milioane de euro. Cert e faptul ca in acest moment Robbie Keane, international irlandez ce a evoluat in ultimii 5 ani pentru LA Galaxy, a totalizat de-a lungul carierei transferuri cu aproape 25 de milioane de euro mai scumpe decat Neymar, iar Benteke, atacantul belgian al londonezilor de la Crystal Palace, ar fi doar cu 1 milion de euro mai ieftin decat super starul brazilian.

Transferuri: Total venituri din transferuri >> Top 10 all-time

tabel1


 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu