Ce impozite la pariuri online impune legislația românească

Autor: Sabin PirvanLeave a Comment
3 0

În cele ce vor urma, vă vom prezenta un subiect de maxim interes pentru pariori şi anume taxele care trebuie plătite la stat în cazul câştigurilor, atât la casele terestre, cât şi la cele online. 

În 2015, Guvernul României elimina plagul neimpozabil de 600 de lei pentru câştigurile provenite din jocurile de noroc la casele terestre şi introducea taxarea la sursă a acestor venituri în trei praguri, de 1%, 16% şi 25%, în funcţie de suma câştigată. În cazul câştigurilor provenite de la casele de pariuri online, impozitul nu va putea fi plătit la sursă, astfel că pariorii vor fi obligaţi să depună la administraţia locală o declarată privind veniturile obţinute în fiecare an.

Impozitele la casele de pariuri terestre (stradale)

În ceea ce priveşte casele de pariuri stradale, se reţine automat pentru fiecare bilet plasat o taxă de 5%. Astfel, pentru un bilet pariat cu 100 de lei, miza reală va fi de 95 lei, restul revenind agenţiei respective. În cazul câştigurilor, impozitul se reţine în funcţie de suma obţinută, după cum urmează:

  • Câştig de până la 66.750 lei – 1% din acesta
  • Câştig între 66.751 lei – 445.000 lei – 16% din acesta
  • Câştig de peste 445.000 lei – 25% din acesta
Impozitele la casele de pariuri online

Taxa de 5% amintită la casele terestre nu se percepe şi la agenţiile online, miza rămânând intactă, nefiind modificată de vreo taxă.  În ceea ce priveşte impozitul la casele de pariuri online, acesta se aplică doar în cazul retragerilor şi nu la fiecare bilet câştigător, după cu urmează;

  • Câştig de până la 66.750 lei – 1% din acesta
  • Câştig între 66.751 lei – 445.000 lei – 16% din acesta
  • Câştig de peste 445.000 lei – 25% din acesta

Spre deosebire de casele terestre, la agenţiile online impozitul nu este reţinut la sursă şi trebuie declarat. Astfel, jucătorii care au realizat venituri din jocuri de noroc au obligația de a completa o declarație pentru retragerile efectuate de la jocurile de noroc online și de a o depune la organul fiscal competent ( ANAF ) unde sunt arondați. Aceștia vor completa Formularul 200, care se poate procura fie direct de la agențiile ANAF, fie de pe Internet. Nedepunerea declarației se sancționeaza cu avertisment sau amendă intre 50 si 500 RON. În plus, amenda nu vă anulează suma de bani datorată, care oricum se va plăti.

250 RON PARIU GRATUIT

Primul pariu pana la 250 RON este GRATUIT. Daca pierzi primesti banii inapoi. EXCLUSIV prin Pariuri1x2

Cel mai bun bonus este aici! 450 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti un bonus de 450 lei EXCLUSIV! Tot aici ai si cele mai bune cote de pe piata

 

Lasa un comentariu