“Cei trei R” ai Braziliei | Trio-ul magic cu care Seleçao a cucerit inimile fanilor fotbalului in 2002

De-a lungul istoriei, fotbalul ne-a incantat cu formule de atac pur si simplu ravasitoare. Chiar si in zilele noastre, trio-ul Neymar-Suarez-Messi este considerat de majoritatea specialistilor drept cea mai buna tripleta ofensiva din istoria acestui sport. Cu toate acestea, in urma cu 15 ani, trei brazilieni au dat culoare fotbalului, prin actiunile lor exceptionale inlantuite intr-o sinergie incredibila: Ronaldo, Rivaldo si Ronaldinho.


Barcelona, destinul legendelor

Un aspect interesant este acela ca toti trei au evoluat la un moment dat, atat pentru FC Barcelona, cat si pentru AC Milan. Indubitabil insa, clubul catalan a reprezentat cea mai importanta borna in carierele de fotbalisti ale acestora. Ronaldo Luis Nazario de Lima, pe numele sau complet, a evoluat pentru gruparea blaugrana in perioada 1996-1997, castigand in vara lui ’97 si Balonul de Aur.

Spre deosebire de colegul sau din atacul nationalei Braziliei, Rivaldo Vitor Borba Ferreira a petrecut cinci sezoane in tricoul Barcelonei, reusind sa inscrie un impresionant numar de 136 de goluri in 253 de aparitii. In cele din urma, Ronaldinho Gaucho a apartinut formatiei catalane in perioada 2003-2008, cucerind, la randul sau, si Balonul de Aur in 2005, un an absolut senzational pentru mingicarul de aur al Barçei.


Citeste si:

Finala din 2002, tributul suprembrazilia2

In ultimul act al Campionatului Mondial din 2002, gazduit de Japonia, reprezentativa Germaniei avea sa dea piept cu  (poate) cea mai valoroasa echipa a Braziliei din intreaga istorie. Cu o tripleta de ofensiva de neuitat, formata din clasicul trio Ronaldinho-Rivaldo-Ronaldo, Seleçao a cucerit Cupa Mondiala, prin dubla “unicului” Ronaldo, in minutele 67 si 79, care a fost si desemnat omul meciului, in mod firesc.

Echipa Braziliei in finala Cupei Mondiale din 2002:
Brazilia (3-4-1-2): Marcos- Lucio, Edinilson, Roque Junior- Cafu, Gilberto Silva, Kleberson, Roberto Carlos- Ronaldinho (Juninho ’85)- Rivaldo, Ronaldo (Denilson ’90).
Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu