Ce amenda riști daca nu declari castigurile din jocuri de noroc din anul 2016

Pariorii mai au doar câteva ore până la termenul limită la care își pot declara veniturile realizate în anul 2016 sau mai exact intre 1 ianuarie și 31 decembrie 2016. După data de 25 mai, pariorii care nu au declarat aceste sume vor plăti amenzi usturătoare, poate chiar mai mari decât sumele câștigate.

Astfel, jucătorii care care au realizat în 2016 venituri din jocuri de noroc  au obligația de a completa o declarație pentru retragerile efectuate de la jocurile de noroc online și de a o depune la organul fiscal competent ( ANAF ) unde sunt arondați. Aceștia vor completa Formularul 200, care se poate procura fie direct de la agențiile ANAF, fie de pe Internet. Nedepunerea declarației se sancționeaza cu avertisment sau amenda intre 50 si 500 RON. În plus, amenda nu vă anulează suma de bani datorată, care oricum se va plăti.

De unde afli ce trebuie sa declari?

Baza de impozitare pentru veniturile obtinute din jocurile de noroc la distanta o reprezinta fiecare retragere în parte de la fiecare operator de jocuri de noroc online. Nu există un prag limită, astfel că până și o retragere de 10 lei trebuie declarată.

Conform legislației din România, operatorii sunt obligati sa informeze jucatorii asupra retragerilor efectuate in anul calendaristic trecut ( in 2016 in cazul nostru ) pâna la finalul lunii februarie . Până la acea data veți primi de la fiecare operator, prin email,  cel puțin o informare cu privire la retragerile solicitate si aprobate de catre operator.
Pe de alta parte, o alta obligaie a operatorilor este se ofere in contul de joc un istoric al tuturor operatiunilor făcute de jucator. Astfel, daca nu vreti sa așteptati primirea unui email informativ, vă puteti loga in contul dumneavoastra de jocuri online si puteti selecta sa vedeti retragerile pentru o anumita perioada.

Cum se impoziteaza?

Conform Art 110 , punctul 10 din Codul Fiscal, fiecare venit brut primit de un participant de la un operator de jocuri de noroc online ( fiecare retragere ) se impoziteaza astfel:

Veniturile din jocuri de noroc de până în  66.750 de lei sunt impozitate cu o cotă de 1%. Cei care au realizat venituri din jocuri de noroc cuprinse între  66.751 şi 445.000 de lei vor fi impozitați cu suma de 667.5 lei + 16% pentru ceea ce depășește 66.750 lei, iar veniturile mai mari de 445.000 de lei se taxează cu 61.187,5 lei + 25%.

Exemple: Daca avem o retragere de 500 RON atunci datorati 5 RON la stat ( 1% ). Dacă retragerea  este de  de 70.000 RON atunci suma datoartă la stat este de 1187,5 RON ( 1% din 66750 + 16% din diferenta pana la 70.000 RON ). 

Atenție:  Nu cumulați sumele din retageri! Trebuie sa completati cate o declaratie pentru fiecare operator de jocuri de noroc online in parte și sa includei fiecare retragere. Pe o declarație 200 incap maxim 10 retrageri, asadar daca aveti de exemplu 15 retrageri, veți completa 2 declarații ( una cu 10 retrageri si cealalta cu restul de 5 ).

O măsură birocratică

Este greu de crezut că nu veți intra sub incidența acestei măsuri birocratice, care obligă pariorii să-și declare încă o dată câștigurile, chiar daca ANAF-ul are oricum la dispoziție sumele datorate de toți jucătorii. Casele de pariuri online au avut obligația de a transmite jucătorilor o evidență a sumelor retrase pe parcursul anului trecut până pe 28 februarie 2017, informațiile referitoare la veniturile brute încasate de pariori fiind transmise, totodată, și celor de la Fisc. Practic ANAF-ul pune lumea pe drumuri, amenințând cu amenzi importante, când mai simplu ar fi fost să calculeze și să înștiințeze fiecare jucător ce datorie are de plătit la stat.

CITESTE SI:

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 9 6


Comments 3

  1. alex csorba

    mi se pare o tampenie. eu am avut 2 conturi, care le-am inchis intre timp, numai am de unde sa iau informatiile, nici de la casele de pariuri respective nu am primit nicio instiintare. Deci sa ma astept sa fiu ars, de catre ANAF. Din punctul meu de vedere ar trebuii sa impoziteze casele de pariuri castigurile direct la retragere, e cel mai simplu pentru jucator. Am sa ma gandesc de ma multe ori de acum, cand o sa imi deschid un cont online, cu toate ca au o oferta mult mai vasta, decat cei de pe strada. Dar chestia cu impozitarea pune capac, si credca nu merita jucat la ei, cu toate ca oferta e mult mai buna.

Lasa un comentariu