Istoricul intalnirilor dintre Romania si Danemarca » Cum arata palmaresul “tricolorilor” in fata unor scandinavi artagosi

Doar sase zile ne mai despart de marea confruntare de la Cluj a nationalei Romaniei cu Danemarca, partida ce va putea influenta in mod decisiv obiectivele celor doua grupari in aceste preliminarii. Desi, in mod paradoxal, Danemarca si Romania se claseaza momentan pe locurile trei si patru in ierarhie, duelul de pe “Cluj Arena” este cu siguranta capul de afis al acestei runde in grupa E.


Suntem superiori

Un lucru este sigur: palmaresul Romaniei in fata danezilor va ramane unul pozitiv indiferent de rezultatul de duminica, de la Cluj. Astfel, dintr-un total de zece intalniri directe, “tricolorii” s-au impus de cinci ori, scandinavii in alte trei randuri, in timp alte doua dispute s-au incheiat cu cate o remiza. Deznodamantul primului meci direct, care a avut loc in 1974, a fost unul asteptat: 0-0 pe vechiul “Telia Parken”, in cadrul calificarilor pentru Europene.

Echipa Romaniei in primul joc direct, din 1974:

Romania: N. Raducanu- F. Cheran, C. Dinu, D. Antonescu, T. Anghelini, M. Lucescu, A. Satmareanu, I. Dumitru, R. Nunweiller, A. Kun, A. Iordanescu


Exact cand ne-a durut mai mult

Cealalta remiza inregistrata in fata danezilor a fost unul dintre cele mai dureroase momente din istoria nationalei de fotbal a Romaniei. Celebrul duel de pe “Parken”, din septembrie 2003, incheiat cu scorul de 2-2 dupa ce am fost egalati in cel de-al optulea minut de prelungiri ramane in continuare o borna importanta in istoria dezamagirilor pe care “tricolorii” le-au oferit de-a lungul anilor.


Putini supravietuitori

La urma urmei, ceea ce ne intereseaza cel mai mult este chiar ultimul duel direct dintre cele doua reprezentative, acesta fiind in acelasi timp si cel mai relevant, avand loc in urma cu aproximativ doi ani si jumatate. In noiembrie 2014, pe “Arena Nationala”, “dubla” lui Claudiu Keseru, un jucator care este in mare forma si in acest moment, a reusit sa amelioreze in acea perioada momentele crunte din 2003, de care aminteam mai sus. Scor final 2-0, un deznodamant care nu ar parea imposibil de repetat in fata unei nationale care a uitat gustul unui succes pe teren strain.

Echipa de start a Romaniei in cel mai recent meci cu Danemarca, din 2014:

Romania (4-2-3-1): Pantilimon- Papp, Chiriches, Gardos, Rat- Hoban, Prepelita- Enache, Maxim, Sanmartean- Keseru

Antrenor: Anghel Iordanescu

 

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu