Esti dependent de jocuri de noroc? Daca prezimti minim 4 din aceste simptome trebuie sa consulti un specialist!!!

Inainte de toate, pentru multi dintre noi diverse jocuri de noroc au devenit o modalitate de distractie. Acest fapt se intampla atunci cand pariem moderat sume miciAcest fapt se intampla atunci cand pariem moderat sume mici. Totusi, unii oameni au intrat in patima jocurilor de noroc fara sa cunoasca riscurile. In continuare, Pariuri1x2 va prezinta o serie de simptome pe care in cazul in care le prezentati, ati putea fi diagnosticat cu dependenta fata de jocurile de noroc si ar trebui sa solicitati un ajutor specializat in acest sens.

Dependenta fata de jocuri de noroc

Dependenta fata de jocurile de noroc, la fel ca alcoolismul, este o boala cunoscuta la nivel mondial. Acesta este denumita „Gambling Disorder” in DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – Manualul de Diagnostic si Clasificare Statistica a Tulburarilor Mintale). Potrivit DSM, o persoana poate fi clasificata drept dependenta de pariuri in conditiile in care in ultimele 12 luni a prezentat minim 4 din simpotemele urmatoare:

  1. Persoana simte placere/euforia atunci cand pariaza sume mari de bani;
  2. Persoana a prezentat semne de nelinistite sau iritabilitate atunci cand a incercat sa reduca/opreasca jocurile de noroc
  3. Persoana nu reuseste sa controleze/diminueze gradul de implicare in jocurile de noroc;
  4. Persoana este deseori preocupata de jocurile de noroc;
  5. Persoana resimte sentimente precum neajutorare/vinovatie/anxietate/depresie in asociere cu jocurile de noroc;
  6. Persoana incearca sa-si recupereze a doua zi banii pierduti in trecut;
  7. Persoana minte pentru a-si ascunde gradul de implicare in jocurile de noroc;
  8. Persoana a pus in pericol o relatie importanta sau locul de munca din cauza jocurilor de noroc;
  9. Persoana se bazeaza pe altii pentru a-i oferi bani in vederea ameliorarii situatiei financiare cauzate de jocurile de noroc.

In cazul in care prezinti una din cele 4 simptome de mai sus, trebuie sa stii faptul ca niciodata nu este totul pierdut. Insa, trebuie sa soliciti un ajutor de specialitate fara nici o rusine in incercarea de a opri sau diminua gradul tau de implicare. Cum s-a mentionat si anterior, dependenta fata de jocurile de noroc este o boala, la fel ca si alcoolismul si nu trebuie sa iti fie nici o secunda rusine cu aceasta. Scopul tau trebuie sa fie doar vindecarea, iar acest lucru se poate realiza in cazul in care vei contacta un specialist – spre exemplu, vei solicita ajutorul unui psiholog.

In viitor, Pariuri1x2, in masura posibilitatilor, se va implica in cazurile diminuarii gradului de dependenta fata de jocurile de noroc. Vom reveni la momentul oportun cu detalii suplimenare legate de acest fapt. Pana atunci, nu uitati, pariati responsabil si opriti-va la timp, in cazul pierderilor unor sume importante de bani!

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 14 2


Lasa un comentariu