Istorie rescrisa sau pagina de basm? Emma Raducanu socheaza lumea tenisului si se impune la US Open!

Raducanu

Emma Raducanu, britanica cu origini romanesti, este campioana de la US Open 2021. Aceasta a invins in ultimul act reprezentanta Canadei, Leylah Fernandez, cu scorul de 6-4, 6-3. 

Daca au fost romani care s-au bucurat pentru titlul cucerit de Bianca Andreescu, la US Open 2019, atunci, cu siguranta, acestia nu au cum sa nu fie extaziati de performanta fiicei lui Ian Raducanu. Din pacate, Ian si Renee Raducanu, parintii Emmei, nu au putut fi prezenti in tribunele de pe Arthur Ashe Stadium. Numarul de cazuri crescute, ale variantei Delta a Covid-19, au dus la ingreunarea obtinerii vizei necesara pentru ca cei doi sa poata fi prezenti la New York.

Urmareste-ne pe Facebook si Instagram!  Aboneaza-te și la canalul nostru de YouTube!

Tenis cu zambetul pe buze

Sursa foto: inews.co.uk

O pustoaica venita de nicaieri, cu un zambet strengaresc si o maturitate nemaivazuta la o tanara de 18 ani, si-a scris propria pagina de istorie la editia din 2021 de la US Open. Majoritatea adolescentilor isi sarbatoresc majoratul printr-o petrecere, insa, pentru Emma Raducanu, festivitatea a venit pe cea mai mare arena de tenis din lume.

Arthur Ashe Stadium este terenul care a gazduit partida de tenis despre care se va vorbi la superlativ in urmatorii ani. Doua jucatoare care inca nu au implinit 20 de ani si-au disputat marele titlu de la New York, intr-o finala care n-ar fi trebuit sa aiba o castigatoare.

Atat Raducanu, cat si Fernandez, au aratat un tenis care a fost mult peste media celui practicat de o jucatoare aflata la adolescenta. Pana in finala, Leylah a avut parcursul mai dificil, intalnind nu mai putin de trei jucatoare din top 5 WTA, Aryna Sabalenka (2 WTA), Naomi Osaka (3 WTA) si Elina Svitolina (5 WTA). Pe langa cele trei, Fernandez a invins si campioana din 2016 de la Flushing Meadows, Angelique Kerber, toate cele patru victorii fiind obtinute in set decisiv. Acesta a fost si unul dintre motivele pentru care aceasta a aratat momente de slabiciune in finala, oboseala acumulata in ultimele partide.

Emma a avut si ea motive sa resimta oboseala. Britanica a venit din calificari, acolo unde nu a cedat set, ceea ce s-a intamplat si pe tabloul principal. Ceea ce este cel mai impresionant este faptul ca toate seturile sale au fost castigate intr-o maniera rapida, fara tiebreak.

Emma Raducanu, parcurs US Open 2021

Calificari tur 1: Bibiane Schoofs (285 WTA) – 6-1, 6-2;
Calificari tur 2: Mariam Bolkvadze (167 WTA) – 6-3, 7-5;
Calificari tur 3: Mayar Sherif (96 WTA) – 6-1, 6-4;

Runda 1: Stefanie Voegele (128 WTA) – 6-2, 6-3;
Runda 2: Shuai Zhang (49 WTA) – 6-2, 6-4;
Runda 3: Sara Sorribes Tormo (41 WTA) – 6-0, 6-1;
8-imi de finala: Shelby Rogers (43 WTA) – 6-2, 6-1;
Sferturi de finala: Belinda Bencic (12 WTA) – 6-3, 6-4;
Semifinale: Maria Sakkari (18 WTA) – 6-1, 6-4;
Finala: Leylah Fernandez (73 WTA) – 6-4, 6-3;

Succesul Emmei a fost anuntat in urma cu doua luni, de parcursul pe care aceasta l-a avut la Londra. La Wimbledon 2021, aceasta a jucat primele sale partide pe tabloul principal al unui turneu de mare slam. In ciuda lipsei totale de experienta la cel mai inalt nivel, Raducanu a produs surpriza dupa surpriza si a ajuns in saptamana a doua a competitiei, fara set pierdut. In drumul sau, aceasta a reusit cateva victorii la adversare mult mai experimentate, Marketa Vondrousova, fosta finalista la Roland Garros, si Sorana Cirstea, campioana din 2021 de la Istanbul. Parcursul sau s-a incheiat in faza 8-imilor de finala, atunci cand a fost nevoita sa se retraga la scorul de 0-1 la seturi, in fata Ajlei Tomljanovic.

Urmareste-ne pe Facebook si Instagram!  Aboneaza-te și la canalul nostru de YouTube!

Pe langa startul unei cariere de succes in tenis, Emma si-a asigurat si viata, din punct de vedere material. Pentru succesul de la US Open 2021, Raducanu va fi premiata cu 2,5 milioane de dolari, insa pentru ea, succesul nu se opreste aici. Britanicii estimeaza contracte de sponsorizare in valoare de zeci de milioane de dolari, in viitorul apropiat, pentru prima jucatoare din istoria tenisului care castiga un turneu de mare slam, venind din calificari.

Fie ca vorbim despre romani, chinezi sau britanici, toti fanii tenisului ar trebui sa se bucure de spectacolul pus in scena de doua adolescente, intr-o finala care, desi s-a incheiat in minim de seturi, a avut spectacolul unui meci de cinci seturi, jucat in circuitul masculin.

Emma Raducanu este campioana din 2021 de la US Open si jucatoarea care va reprezenta o sursa de inspiratie pentru fiecare copil care isi doreste sa practice „sportul alb”.

Urmareste live meciul pe LiveScore Pariuri1x2.ro 
Pariaza la Betano Ai BONUS de pana la 500 de RON la prima depunere!


Beneficiaza de 100% BONUS DE REÎNCĂRCARE la Betano

  • Deschide-ti un cont la Betano accesand ACEST LINK.
  • Fă o depunere pe Betano.com (de minim 20 lei) și vei primi un bonus de 100%. Mai exact: depui 20 lei, primesti in plus 20 lei. Depui 500 lei, primesti alti 500 de lei din partea agentiei.
  • Bonusul va fi activat în contul tău imediat după depunere. Nu trebuie să folosești nici un „cod special” la depunere.
  • Poti incepe sa pariezi! Utilizeaza bonusul conform termenilor si conditiilor Betano si acumuleaza profit.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 1 0


Lasa un comentariu