SuperAntrenorii din fotbalul mondial »» Cine sunt selecţionerii cu cele mai lungi mandate din prezent?

selecţionerii

Într-o perioadă în care numărul echipelor participante la turneele finale se măreşte de la ediţie la ediţie selecţionerii sunt înlăturaţi instant dacă nu îşi îndeplinesc obiectivul. Există o mână de antrenori care au primit încredere deplină şi au rămas la conducerea selecţionatelor în ciuda problemelor întâmpinate în timpul mandatului.

Oscar Tabarez – Uruguay.

Oscar Washington Tabarez a fost selecţioner Uruguay-ului pentru o scurtă perioadă, între 1988 şi 1990, însă a părăsit relativ repede echipa naţională pentru a se dedica echipelor de club. Ajuns la apusul carierei, Tabarez, care în 2006 nu mai antrenase de patru ani, a decis să preia din nou selecţionata ţării sale.

Dar Tabarez a îmbătrânit. Părul nu mai este atât de des, dar mai important, antrenorul suferă de o „neuropatie cronică”, astfel că este văzut la fiecare meci mergând cu un baston sau cu ajutorul unor cârje. La ediţia centenară a Copei America chiar s-a deplasat cu un scaun electric.

Cu toate acestea, Tabarez s-a dovedit o adevărată legendă vie pentru naţionala „celeste”. El a fost numit selecţioner după ce Uruguay a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2006. Câţiva ani mai târziu, el a beneficiat de o generaţie de excepţie, în frunte cu Diego Forlan. Uruguay a terminat pe locul 4 la Campionatul Mondial din 2010 şi a câştigat Copa America din 2011. În fapt, a reuşit să iasă din grupă cu Uruguay la toate turneele finale la care a participat, mai puţin la ediţia din 2015 de Copa America.

Uruguay joacă vineri dimineaţă, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, împotriva Columbiei. Vezi aici cotele Superbet pentru acest meci. 

Urmareste evenimentele pe LiveScore Pariuri1x2.ro

Koldo Alvarez – Andorra.

Singurul nume notabil din CV-ul lui Koldo Alvarez este Atletico Madrid.  Dar fostul portar nu a bifat niciun minut pentru „Los Colchoneros”, ci doar pentru echipa a doua a clubului. După o carieră de jucător fără mari satisfacţii, cele 78 de selecţii fiind cel mai notabil lucru, Alvarez a devenit selecţionerul Andorrei.

După şapte ani la cârma naţionalei, s-au văzut şi primele rezultate. În martie 2017, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, Andorra a obţinut primul punct într-un meci oficial după 12 ani, în urma unui rezultat de egalitate, 0-0, cu Insulele Feroe. În următorul meci a venit şi minunea – Andorra o învingea pe Ungaria, 1-0 şi Koldo câştiga primul meci ca selecţioner, victorie pe care a aşteptat-o şapte ani.

Didier Deschamps – Franţa.

Didier Deschamps a fost numit selecţionerul Franţei imediat după Campionatul European din 2012, acolo unde „Les Bleus” a fost eliminată de Spania, în sferturile de finală.

Succesul nu a venit imediat pentru Deschamps. În 2014, în Brazilia, Franţa a părăsit turneul final tot în sferturile de finală, eliminată fiind de eventuala câştigătoare Germania. În 2018, la Campionatul European, dezamăgirea a fost şi mai mare, chiar dacă Franţa ajungea până în finală. A pierdut în actul final al turneului chiar la Paris, printr-un gol venit în minutul 109 al meciului cu Portugalia.

În cele din urmă, Deschamps, având la dispoziţie una dintre cele mai bune generaţii din istoria fotbalului francez, a triumfat în Rusia, în 2018, unde Franţa se încorona „regina lumii” după fix 20 ani de la finala cu Brazilia. În ciuda eliminării premature de la Campionatul European de anul trecut, Deschamps a rămas pe banca naţionalei şi are şansa de a câştiga un nou trofeu. Franţa – Belgia se joacă joi, în semifinalele Nations League. Verifică aici cotele şi SuperPariurile de la acest meci şi creează-ţi SuperBiletele pentru această săptămână!

Luc Holtz – Luxemburg.

În 2010, după doi ani în care şi-a demonstrat calităţile de selecţioner la reprezentativa sub 21 de ani, Luc Holtz, fost jucător la formaţii precum Red Boys Differdange, Avenir Beggen sau Etzella Ettelbruck, a fost numit selecţionerul Luxemburgului, poziţie pe care este de aşteptat să o ocupe până la finalul lui 2023.

Spre deosebire de Koldo Alvarez, Holtz a trebuit să aştepte doar un an pentru prima victorie oficială. A fost 2-1 cu Albania în preliminariile Campionatului European din 2012. Chiar mai mult decât atât, Luxemburg a avut perioade în care a reuşit să lege şi două victorii consecutive în meciuri oficiale: 4-0 cu Moldova şi 3-0 cu San Marino şi 2-0 cu Cipru şi 2-1 cu Muntenegru, toate meciurile fiind în Nations League.

Luc Holtz se poate mândri şi cu un egal, 0-0, împotriva Franţei, cu un an înainte ca francezii să câştige titlul mondial în Rusia. Mai mult, Holtz se mai poate lăuda şi cu faptul că Luxemburg a promovat din Divizia D din Liga Naţiunilor şi a fost la un pas chiar să promoveze în Divizia B, însă în cele din urmă grupa a fost câştigată de Muntenegru.

Luxemburg – Serbia se joacă sâmbătă, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar. Nu mai aştepta şi alege pronosticul în care ai cea mai mare încredere pentru acest meci.

Urmareste-ne pe Facebook si Instagram!  Aboneaza-te și la canalul nostru de YouTube!

Fernando Santos – Portugalia.

Despărţit de ceva vreme de fotbalul portughez, „retras” în Grecia, acolo unde a antrenat trei ani la PAOK Salonic şi patru ani naţionala elenă, Fernando Santos a fost numit selecţionerul Portugaliei în septembrie 2014. Atunci, lusitanii nu au reuşit să iasă din grupe la Campionatul Mondial din Brazilia.

Impactul a fost aproape instant. Portugalia a câştigat prima competiţie majoră din istorie (Campionatul European din 2016, din Franţa). În Rusia, naţionala condusă din teren de Cristiano Ronaldo a fost eliminată în optimi. Insă doar un an mai târziu, Portugalia câştiga noua competiţie UEFA Nations League. Cu toate că la ultimul Campionat European, Portugalia a dezamăgit din nou, fiind eliminată de Belgia în optimi, Santos a rămas selecţioner. Toate gândurile sunt fixate pe turneul final din 2022, din Qatar, poate ultimul pentru Cristiano Ronaldo.

Joaca Super Prono!


Cum pot incasa bonusul Superbet?

  1. Trebuie sa-ti deschizi acum un cont la Superbet de pe acest link. Imediat dupa ce ti-ai deschis contul, beneficiezi de bonusul de bun-venit Superbet: 500 lei pentru pariurile tale!
  2. Bifeaza acordul de marketing in momentul inregistrarii. Doar astfel devii eligibil pentru promotiile Superbet.
  3. Activeaza-ti contul.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu