Romania – Muntenegru: O istorie veche de 94 de ani!

Romania si Muntenegru se vor intalni duminica, 4 septembrie, de la ora 21:45 in prima etapa a grupei E. Chiar daca cele doua selectionate s-au duelat o singura data intr-un amical din 2008, istoria confruntarilor directe este mult mai bogata decat pare la prima vedere. 

Parte a Regatului Iugoslaviei inca din 1922, Muntenegru a ramas alaturi de Serbia in Republica Federativa Iugoslavia si dupa dizolvarea RSFI din 1992. Pe data de 3 iunie 2006, la capatul unui referendum, s-a declarat independenta Muntenegrului, sarbii acceptand decizia. Judecand dupa indelungata apartenenta a micutului spatiu muntenegrean la cel iugoslav, se poate spune ca si duelurile sportive interbalcanice au continuitate si istorie.


inregistreaza-te - unibet


Romania si Iugoslavia s-au intalnit de 39 de ori, selectionata noastra castigand 16 dintre aceste partide, remizand de 5 ori si fiind invinsa de 18 ori. Prima disputa a avut loc chiar in 1922, „ai nostri” castigand cu scorul de 2-1 in cadrul Cupei Alex.

Romania nu s-a intalnit niciodata cu echipa care a evoluat sub numele de Serbia si Muntenegru. 


Citeste si:

• Articole, analize si stiri! Ai tot ce iti trebuie chiar aici!
• Simona Halep incepe drumul spre primul ei trofeu Grand Slam!

Dintre numeroasele intalniri directe, confruntarea din 1977 reprezinta cel mai interesant episod, fiind totodata una dintre cele mai mari dezamagiri din istoria nationalei de fotbal a Romaniei. Pe 15 noiembrie, la putin timp dupa devastatorul cutremur din acelasi an, Romania pierdea pe stadionul Ghencea in fata Iugoslaviei cu scorul de 4-6. Miza era prezenta la turneul final din Argentina, iar un rezultat bun al romanilor punea in pericol calificarea Spaniei, selectionata pe care organizatorii de atunci se pare ca o doreau mai mult. Constantin Cernaianu, secundul lui Stefan Covaci, a dezvaluit in 2003 pentru Evenimentul Zilei cateva aspecte legate de misterul care a invaluit acel joc pentru multa vreme. Acesta a afirmat ca Lita Dumitru si Cornel Dinu ar fi fost anchetati la sfarsitul partidei, iar prestatiile slabe pe care le-au avut Iordanescu, Cheran si Satmareanu II ar fi fost cauzate de intalnirile dinaintea meciului cu anumiti oameni „dubiosi”.


Cote 1X2 Unibet: 1,65 victorie Romania – 3,50 egalitate – 5,50 Muntenegru


In 2012, Lita Dumitru s-a aparat, declarand pentru Ilfov Sport ca infrangerea din partida cu Iugoslavia a fost: „un blat comandat de familia Ceausescu”.

Chiar daca situatia nu va fi niciodata lamurita complet, raman semne mari de intrebare, mai ales ca la 10 zile dupa acel meci cu Iugoslavia, lotul echipei Dinamo a efectuat un turneu in Spania. Mai mult, Satmareanu II avea sa nu se mai intoarca in tara. Oricum ar fi situatia, declaratia lui Kovaci dupa meci va ramane pentru eternitate: „N-aveam ce face, nu ne puteam pune contra vantului!”.


Pachetul de Bun Venit Unibet iti ofera un Pariu fara Risc, Transmisiuni Live si Cote de Top

Sursa imagine: http://www.libertatea.ro

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu