Turneul de la Shenzen, singura oprire pentru Simona Halep inainte de Australian Open!

Simona Halep va participa in acest sezon doar la un singur turneu australian, grand slam-ul de la Australian Open. Aceasta a decis sa joace un singur turneu de pregatire inaintea competitiei de la Melbourne, Shenzhen Open, in China. 


Un 2016 decent

In 2016, sportiva noastra a avut un inceput de an destul de modest din punct de vedere al rezultatelor. Primul turneu la care a participat a fost cel de la Sydney, acolo unde a cedat in semifinale, 2-1 la seturi in fata Svetlanei Kuznetsova. A urmat o serie de 5 partide in care constanteanca a obtinut un singur succes, una dintre infrangeri venind in primul tur al turneului de la Australian Open, 2-0 la seturi in fata lui Shuai Zhang.

Primul titlu a venit pe zgura de la Madrid, acolo unde a trecut in ultimul act de Dominika Cibulkova, scor 6-2, 6-4. La Roland Garros, dupa infrangerea suferita in primul tur al probei de dublu mixt, competitie in care Simona a facut pereche cu Horia Tecau, a venit eliminarea si la simplu, in 8-imile de finala, 7-6, 6-3 in fata lui Sam Stosur.

halep

Dupa acea infrangere, a urmat o serie extraordinara pentru favorita noastra, 19 partide in care a pierdut o singura data. Infrangerea a venit in semifinalele turnuelui de la Wimbledon, acolo unde a jucat impotriva lui Angelique Kerber, actualul lider al clasamentului WTA. Dupa grand slam-ul britanic, a urmat titlul de la Bucuresti, acolo unde Simo a trecut in ultimul act de Anastasia Sevastova, scor 6-0, 6-0, dar si cel de la Montreal, unde a castigat finala disputata in compania lui Madison Keys. La Montreal, Halep a ajuns si in finala probei de dublu, acolo unde, alaturi de Monica Niculescu, a cedat in fata dublului Garcia/Mladenovic, scor 2-1 la seturi.

La ultimul turneu de grand slam al anului, US Open, Simona a reusit sa ajunga pana in faza sferturilor de finala, acolo unde a jucat de la egal la egal cu cea mai mare jucatoare a ultimilor ani in tenisul feminin, Serena Williams. Sportiva noastra a cedat acel duel cu scorul de 4-6, 6-2, 3-6, aceea fiind a 8-a infrangere in fata fostului numar 1 mondial.

Ultima competitie importanta inaintea finalului de sezon a fost Turneul Campioanelor, competitie la care Simo s-a calificat gratie semifinalei reusita la Wuhan, acolo unde a fost invinsa de Petra Kvitova. La Singapore, favorita noastra a inceput „cu dreptul” faza grupelor, victorie in minim de seturi in fata lui Madison Keys, insa au urmat doar infrangeri in minim de seturi, in fata lui Angelique Kerber si Dominika Cibulkova, insuccese care au facut ca Simona sa paraseasca competitia, din nou, dupa faza grupelor.


Citeste si:

Fosta campioana la Shenzhen

Sportiva noastra are in palmares un titlu obtinut la Shenzhen, la editia din 2015, fiind prima jucatoare dupa Na Li care reuseste sa se impuna la Open-ul din China. In finala acelei editii, Simona a trecut in ultimul act de Timea Bacsinszky, scor 6-2, 6-2.

halep

La editia din 2017, Agnieszka Radwanska, campioana en-titre, va fi principala favorita, fiind urmata de Halep. Pe langa cele doua, Johanna Konta este un alt nume important care va lua startul in acest turneu.

Turneul de la Shenzhen este o competitie de nivel WTA International, cu premii totale in valoare de 626,750$. Acesta se va disputa in intervalul 1-7 ianuarie 2017.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu