Un nou episod al unei rivalitati istorice: Nadal si Federer se infrunta in finala Australian Open 2017!

Nadal - Federer

Rafael Nadal isi intalneste vechiul rival in finala Australian Open, dupa ce l-a invins in semifinala pe Grigor Dimitrov cu 6-3, 5-7, 7-6 (5), 6-7 (4), 6-4.


Rafa Nadal se impune impotriva lui Dimitrov

Semifinala Australian Open ne-a oferit o partida extrem de spectaculoasa, ce s-a intins pe durata a cinci seturi. Meciul nu a fost atat de usor pe cat ar fi aratat-o cotele. Nadal avea cota 1.36 la victorie, in timp ce Dimitrov avea cota 3.20 la 888sport.

Dupa trei gameuri castigate de jucatorul care a servit, Nadal a crescut ritmul in primul set, reusind sa il puna in dificultate pe bulgar si facand primul break al meciului. De la 3-1 fiecare jucator si-a facut serviciul cu relativa usurinta, ceea ce a dus la un scor final de 6-3. Pana la un anumit punct, scenariul se repeta in setul secund, dar cu Dimitrov in avantaj. El facuse break si conducea cu 3-1, dar setul era inca departe de a se fi incheiat. De la scorul de 4-2 pentru Grigor, au urmat 3 breakuri consecutive , scorul ajungand la 5-4. Nadal a urmat la serviciu si Dimitrov a avut patru mingi de set, dar Nadal a rezistat. Nu s-a mai intamplat acelasi lucru si in gameul cu numarul 12, cand Dimitrov a profitat de prima minge de set si a dus scorul la seturi la 1-1.

La inceputul setului trei, Dimitrov parea sa joace cu mai multa incredere, fiind mai exact, pana la scorul de 2-2. Doua greseli l-au pus pe Nadal in avantaj in gameul cu numarul cinci si mai tarziu, Nadal avea sa faca si breakul. Avantajul a fost insa imediat pierdut, cand Dimitrov a castigat gameul urmator, dupa patru sanse de break. Dupa acest moment, jucatorii au mers cap la cap si s-a ajuns in tiebreak. Bulgarul a pierdut patru servicii, cu unul in plus fata de Nadal, iar spaniolul castiga cu 7-5.  Jucatorii au continuat sa practice un tenis spectaculos, dar in setul patru nu avea sa fie nici un break. Se ajungea din nou la tiebreak si Dimitrov a servit mult mai vine decat in setul anterior. A reusit sa castige cu 7-4 si a fortat intrarea in setul decisiv.

Dupa 18 gameuri in care fiecare jucator si-a castigat gameurile la serviciu, Rafa la pus in dificultate pe Grigor in chiar primul set din decisiv. Acesta a reusit totusi sa se impuna dupa un game lung, in care spaniolul a fost de trei ori la un punct distanta de break. In ciuda oboselii pe care cu siguranta o simteau, jucatorii au continuat sa incante publicul cu un tenis fabulos. Rafa avea sa fie primul care reusea sa castige pe serviciul advers si a gasit un moment perfect. Trecuse de miezul noptii la Melbourne cand Nadal a reusit sa castige primul punct al gameului noua, cu un forehand. Dimitrov a continuat cu o dubla greseala si breakul era aproape. Bulgarul a incercat sa revina in game, dar in final Nadal castiga cu un backhand in lung de linie si urma sa serveasca pentru set.

Dupa aproape cinci ore de joc, bulgarul nu avea sa se lase invins cu usurinta. Desi Nadal a condus cu 30-0, Gligor a revenit pana la 30-30. Nadal a castigat urmatoarea minge si a avut minge de meci, dar din nou a fost egalat. Spaniolul a avut nevoie de inca doua mingi de meci, dar, in cele din urma, Dimitrov a trimis lung o minge si Nadal reusea sa ajunga in finala mult asteptata.


Creeaza cum un cont si 888sport iti ofera un bonus uimitor de 100% pana la 1.000 RON!

Nadal – Federer: Finala de vis la Melbourne

Victoria lui Rafael Nadal ne ofera a noua confruntare dintre el si Roger Federer intr-o finala de grand slam. Aceasta va fi prima de la cea din 2011, cand spaniolul castiga in patru seturi la Roland Garros.

In total, elvetianul s-a impus de numai 11 ori in fata lui Nadal, in 34 de partide. Doua dintre victorii au venit in finale de grand slam. O victorie a lui Federer in aceasta partida i-ar aduce al 18-a titlu de grand slam din cariera. Daca Rafa s-ar impune in finala, ar deveni primul barbat din era Open care ar castiga fiecare dintre cele patru turnee de grand slam de cel putin doua ori.

Aceasta este confruntarea dorita de mai toti fanii tenisului care au urmarit desfasurarea evenimentelor de la Melbourne. Faptul ca Nadal si Federer au ajuns in finala este cu atat mai surprinzator cu cat ambii au fost nevoiti sa isi incheie sezonul anterior mai devreme. Nadal nu a mai jucat din octombrie, din cauza unei accidentari. Federer a avut probleme la genunghi si ultimul turneu la care a participat in 2016 a fost cel de la Wimbledon.

Nadal este favorit

888sport il da favorit pe spaniol in aceasta finala. Bookmakerul ii da cota 1.70 la victorie, fata de 2.20 pentru Federer, dar cotele nu inseamna prea mult intr-o astfel de partida. Orice s-ar intampla, finala Australian Open 2017 ne va oferi un meci memorabil.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu