Merseyside Derby: Istorie, statistica, date recente, cote si o poveste incredibila!

Rivalitatea celor doua grupari emblematice ale orasului Liverpool, isi va consuma in runda cu numarul 17 din Premier League episodul cu numarul 227. Primul duel direct este consemnat in urma cu …123 de ani, in Liverpool Senior Cup. S-a impus FC cu 1-0, dar fiind un meci de amatori, niciuna dintre grupari nu-l mentioneaza in statistici. Nu la fel se intampla cu partida din anul urmator, contand pentru campionat si castigata de Everton cu 3-0 pe Goodison Park.

Liverpool ”e fruntea”!

Gruparea de pe Anfield isi domina adversara locala la mai toate capitolele. Din cele 226 de meciuri disputate pana in prezent, Liverpool a castigat mai bine de o treime, sau mai exact 90. 71 de infruntari s-au incheiat nedecis.

Si la numarul de trofee castigate, Liverpool se impune clar. Daca Everton si-a trecut in palmares 24, 9 dintre acestea fiind titluri de campioana a Angliei, ”The Reds” are cu 35 in plus. Vorbim de 18 titluri, 5 FA Cup, dar si 5 pretioase Ligi/Cupe ale Campionilor.

Statistica recenta ii baga in depresie

Duelul programat luni, ora 22:00, pe Goodison Park, vine intr-un moment bun pentru gazde. Everton a reusit sa o invinga pe Arsenal in etapa a 16-a, punand capat unei serii de 5 partide fara victorie in Premier League. Totusi, moralul bun al elevilor lui Koeman sau prestatia convingatoare din partida cu ”tunarii”, nu au darul de a-i linisti pe fanii ”caramelelor”, in conditiile in care acestia nu au apucat sa traiasca prea des, in ultima perioada, satisfactia unei izbanzi contra rivalei. Concret, Everton are o singura victorie in partidele cu Liverpool din ultimii 10 ani calendaristici, 22 la numar! Nici aceasta nu este de data foarte recenta, fiind consemnata in prima parte a stagiunii 2010-2011 de Premier League! De mentionat, totusi, ca si rezultatele de egalitate au fost multe, 6 doar in precedentele 8 confruntari.

Cotele meciului…

Bookmakerii o crediteaza cu prima sansa la victorie pe echipa lui Klopp. Cota variantei 2 solist este 1.90 la NetBet.Totusi, fluctuatiile din ultima perioada ale formatiei vizitatoare vs boostul de incredere primit de Everton dupa succesul cu Arsenal, ii vor indemna pe multi pariori sa-si indrepte atentia si catre alte variante. O noua remiza, la cota 3.60, nu poate fi scoasa din calcule, nici chiar un X cu goluri, la o cota de 4.40 propusa de NetBet. La 1x avem cota 1.91, in timp ce victoria lui Everton va poate aduce de aproape 4 ori suma investita.

1500 ron te asteapta in pachetul BONUS de bun venit oferit de NetBet tuturor noilor clienti

mers

…si o scurta poveste

Anfield a devenit o arena de legenda a fotbalului din intreaga lume, prin performantele bifate de Liverpool aici de-a lungul a zeci de sezoane, dar si prin prisma formidabililor fani ce iau cu asalt meci de meci faimoasele tribune Kop, Centenary, Anfield Road si Main Stand. Paradoxal este insa faptul ca Anfield a fost la inceput stadionul echipei…Everton.

Potrivit site-ului oficial al ”albastrilor”, terenul pe care a fost construit mai apoi stadionul Anfield, a fost cedat la finele anilor 1800 clubului ce-si are actualmente casa pe Goodison Park, de catre fratii Orrell, berari locali. Deschis in 1885, Anfield a fost stadionul lui Everton pana in 1892. Si mai amuzant este faptul ca pe Anfield, ”caramelele” si-au trecut in palmares si primul titlu, cel din 1891! 

Mutarea lui Everton de pe Anfield nu a venit de bunavoie. O cearta intre sefii clubului si John Houlding, proprietarul terenului pe care s-a ridicat Anfield, a dus la stramutarea echipei pe un nou stadion, evident, Goodison Park. Unde? La mai putin de 1 km distanta de Anfield (vezi foto)! Impatimit al fotbalului, Houlding a luat imediat masuri, infiintand o noua echipa. Numele acesteia: Liverpool Football Club!

Foto: Google Maps

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu