Ghidul Jucatorului | Ce sunt pariurile? In functie de individ, ele pot fi o distractie sau o sursa stabila de venit

Oamenii au imbratisat ideea de „pariere” inca din cele mai vechi timpuri ale civilizatiei.

Luptele din Colosseum, cursele de animale si multe alte forme competitionale au prilejuit aparitia pariurilor de mii de ani! Conceptul a fost simplu: in timp ce se distrau urmarind diverse activitati, oamenii incercau sa atraga si ceva castig material de partea lor, falindu-se totodata cu setul de cunostinte posedat. In timp, pariurile au fost reglementate legal si astazi sunt o sursa excelenta de venit pentru cetateni, dar si pentru statele colectoare de taxe.

O industrie speciala, in care norocul e doar o mica parte din joc

Ce sunt pariurile insa, ca definitie? Pariul este considerat un „joc de noroc”, in care jucatorii au insa o multitudine de posibilitati de a obtine un avantaj in fata „casei”. Spre deosebire de ruleta sau de jocurile cu zaruri si carti, la pariurile sportive ne putem influenta destinul si alegerile se fac mai degraba subiectiv si pe baza unor informatii, decat pe baza sansei.

Casa in sine este fie online (agentii de pariuri precum Unibet, Netbet, Sportingbet, Betfair etc.), fie offline, intr-un amplasament stradal – mii la numar in Romania. Pariurile sunt legale pe aproape intreg teritoriul Europei, dar in SUA sunt interzise cu exceptia catorva state, precum Nevada (Las Vegas), Oregon, Delaware si Montana. Explicam mai jos ce este un pariu:

„Riscarea/mizarea bilaterala (doi jucatori sau un jucator si o casa de pariuri) a unei sume de bani sau a unui obiect valoros, pe deznodamantul impredictibil al unui eveniment. Castigatorul incaseaza castigul pus in joc”

Un PARIU este plasarea unei MIZE pe deznodamantul unui EVENIMENT. Fiecare astfel de deznodamant (victorie, remiza, numar de goluri, set castigat, repriza castigata etc.) are o COTA stabilita de casa de pariuri. ‘Mecanismul’ matematic prin care jucatorul ajunge la aflarea CASTIGULUI este urmatorul, iar mai jos aflati foarte simplu si cum se calculeaza profitul:

CASTIGUL = MIZA X COTA
PROFITUL = CASTIG – MIZA – COMISIOANE*
*acestea se regasesc la casele offline si, in anumite cazuri, la comisioanele bancare online

De exemplu, daca pariem 10 RON ca Manchester United va castiga partida cu Watford la cota 1.60, castigul nostru va fi 10 X 1,60 = 16,0 RON. Profitul este de fix 6 RON, daca nu avem comisioane de achitat. Acestea din urma sunt rare si modice, in jurul pragului de 2% al sumei.

Cu un procentaj de reusita de peste 52% al pariurilor de cota 2.00, profitul este asigurat

Pariurile sportive reprezinta, in sine, plasarea mizelor pe diverse evenimente, scopul fiind acela de a genera profit din selectiile noastre. Cel care se pricepe la intuirea rezultatelor si ghiceste, de exemplu, 8 pariuri din 10 la cota 1.80, se va bucura la final de un profit excelent. In mod normal, un pariu are doar doua rezultate posibile (exceptand handicapurile sau selectiile pe scor egal la final), iar noi urmarim sa fim mereu de partea castigatoare.

Ce inseamna „pariu pe handicap”?

Mondialul de Handbal

„Handicapul” nu are legatura cu termenul utilizat in medicina si este doar o diferenta de scor calculata de casele de pariuri. Agentiile ESTIMEAZA care va fi diferenta de scor intr-un meci si, pentru a oferi cote cat mai aproape de 2.00 (adica 50% sanse de castig intr-un pariu cu doua posibilitati finale), seteaza acest „handicap” la o anumita valoare.

De exemplu, daca CSM Bucuresti joaca la handbal cu Minerul Radauti si are cota 1.05 la victorie, pariul pe gazde nu este foarte avantajos, pentru ca genereaza profit foarte mic si nicidecum 100% garantat.

Dar, pentru a-l aduce la o cota aproape de 2.00 (si pentru a tenta jucatorii sa parieze mai mult), agentiile vor atribui si un „handicap” acestui meci, de 12 goluri. In acest caz, putem paria pe CSM ca va castiga la minimum 12 goluri diferenta, pe o cota de aproape 2.00. Fiind un meci oricum dezechilibrat, e de asteptat ca diferenta de scor sa fie mare. Astfel, cu 100 de RON mizati putem castiga aproape 200, in loc de 105 cat ar fi fost castigul pentru pariul simplu. E o metoda prin care jucatorii beneficiaza de cote mai mari, dar mai riscante.

In fapt, aceasta metoda are darul de a echilibra meciul in oferta de pariere, chiar daca duelul e departe de a fi egal. Se pariaza cu succes pe „handicapuri” la baschet, baseball, fotbal american (handicap de puncte), fotbal, handbal (handicap de goluri), si chiar si tenis (handicap de game-uri). Putem alege handicapul pe echipa favorita sau pe cea mai slab cotata, in functie de informatiile pe care le detinem si de parerea formata despre meci.

Exista optiuni de pariere pe toate gusturile!

Restul pariurilor sunt de forma simpla si se pariaza „linia” setata de bookmakeri. In exemplul de mai sus, „linia” era la 1.05 pentru victoria lui CSM si aproape 10.00 pentru Minerul Radauti. Industria pariurilor sportive ofera insa multe variante de pariere, inclusiv pe handicapuri asiatice, handicapuri asiatice, sau selectii speciale pe puncte, cartonase sau cornere. Cel mai important lucru de tinut minte: exista o piata profitabila pentru orice fel de jucator, cata vreme acesta isi cunoaste foarte bine disciplina si dispune de un fond de pariere.

bet

Mai multe detalii veti afla insa in episoadele viitoare ale „Ghidului Jucatorului” pe pe www.pariuri1x2.ro. Poate fi o selectie instructiva si pentru jucatorii experimentati, care realizeaza deja profit cu pariurile lor. Multi reusesc sa castige sume impresionante din pariuri, iar altii vad aceasta forma de investitie doar ca pe o distractie inofensiva. Pierderea banilor nu este insa o distractie, in vreme ce castigarea lor din fata laptopului poate deveni un stil de viata.

In acest ghid veti afla ce inseamna termenii din industrie si acesta va va ajuta sa stapaniti mai bine secretele jocului si sa va construiti strategia ideala pe termen lung.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 


Lasa un comentariu