Diferențele dintre handicapul asiatic și handicapul european » Avantajele si particularitatile handicapurilor asiatice/europene

Introduse pe piata pariurilor nu cu foarte mult timp in urma, pariurile de tip handicap au devenit extrem de populare in randul jucatorilor, in special datorita flexibilitatii pe care o ofera. Cu siguranta, insa, exista si o parte dintre pariori care nu se incumeta la a plasa pariuri in aceasta categorie prin simplul fapt ca nu inteleg in totalitate oferta de tip handicap. In cele ce urmeaza, vom descrie in mod explicit acest tip de pariuri.


Ce sunt, de fapt, pariurile de tip handicap?

Cand vine vorba de handicap in pariurile sportive, trebuie sa il privim ca pe un punctaj, fie el pozitiv sau negativ, ce este atribuit uneia dintre combatante. In general, handicapul este oferit “outsider-ilor”, formatiei cotate cu sansa a doua, underdog-ului, pentru a mentine un echilibru in cote.

Ca sa luam un exemplu concret: un meci de fotbal din Liga 1 dintre Viitorul Constanta si FC Botosani. Gazdele sunt favorite la o cota de 1.40, in timp ce botosanenii primesc cota 8.00 la victorie. Pentru a continua acest exemplu, plasam un pariu de tip handicap asiatic (+2,5) pe FC Botosani. Acest lucru inseamna ca pariul nostru este castigator daca FC Botosani castiga, face egal sau pierde partida la cel mult doua goluri diferenta. In cazul in care Viitorul Constanta castiga la minim trei goluri diferenta, pariul nostru este necastigator.


Handicapul cu jumatati de masura

Pentru a beneficia de cote cat mai ridicate, multi pariori prefera handicapul cu posibilitatea returnarii jumatatii de miza. Luand acelasi exemplu de mai sus, vom paria pe FC Botosani la handicap asiatic (+2,25) sau, cum vom gasi la unele case de pariuri, handicap asiatic +2,0 ; +2,5. Acest lucru inseamna ca, daca FC Botosani va fi invinsa la exact doua goluri diferenta de catre Viitorul, jumatate din pariul nostru va fi returnat in cota 1.00, in timp ce cealalta jumatate va fi returnata sub forma de castig. O metoda poate putin complicata, intr-adevar, insa cei care vaneaza cote cat mai favorabile se pot incumeta si la asemenea variante.


Handicap asiatic vs. handicap european

Mult mai rar intalnit decat handicapul asiatic, handicapul european poate fi ceva mai usor de inteles, iar diferenta nu este una deloc mare.Practic, preluand exemplul de mai sus (Viitorul – FC Botosani), vom efectua pariul Botosani handicap (+2,0). In termenii handicapului asiatic, daca FC Botosani va pierde partida la exact doua goluri diferenta, miza noastra va fi returnata. Ei bine, in termenii handicapului european, pentru acelasi deznodamant, pariul handicap (+2,0) este necastigator.

In concluzie, diferenta dintre handicapul asiatic si cel european este una singura: in cazul in care pariul nostru este la limita, nu avem nimic de pierdut in termeni asiatici. In termeni europeni, intreaga miza este pierduta.


Avantajele acestui tip de pariu

Dupa cum ne-am obisnuit majoritatea dintre noi la casele de pariuri pe care le frecventam, fie ele online sau terestre, pariurile asiatice sunt cele care se gasesc in respectiva oferta. In general, putem opta pentru acest tip de pariu daca noi consideram ca una dintre cele doua echipe fie ar putea invinge la mai multe goluri diferenta, fie daca credem ca outsiderii vor face o figura frumoasa si nu vor pierde meciul, cel putin nu la diferenta aratata de cotele initiale. Deisgur, pariurile asiatice nu fac referire doar la rezultatul final. Pariurile asiatice pe goluri sau chiar si pe cornere ne pot ajuta foarte mult. In fapt, atunci cand pariem pe goluri si nu suntem siguri de spectacolul ce se prefigureaza, pariurile asiatice ne pot salva banii din cont.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 


Lasa un comentariu