Impozitarea pariurilor online – VEZI cum se completeaza CORECT Declaratia 200!

Din nestiinta sau cu buna intentie, insa prezentate intr-un mod mult prea intortocheat,  pe site-urile din Romania au aparut modalitati diferite de completare a Declaratiei 200, cea privitoare la declararea castigurilor obtinute din pariurile online, pe anul 2016. Va spunem din start ca totul este mult mai simplu decat credeti sau vi se prezinta.  

In continuare va prezentam in cativa pasi cum se completeaza aceasta Declaratie 200. 

In primul rand trebuie sa solicitati casei de pariuri declaratia fiscala pentru anul de raportat, adica 2016. In mod normal aceasta v-a fost deja trimisa pe adresa de mail, in prima parte a anului 2017. Noi am solicitat-o, insa,  din nou, contactand casele de pariuri la care am jucat, prin rubrica de contact a fiecarei agentii in parte. Cum raportul fusese deja intocmit de agentii, am primit fiecare raport solicitat in interval de mai putin de o ora. Acesta arata cam in acest fel:

Din motive evidente am sters sumele retrase. Acestea au fost trecute atat in prima parte a raportului – sub forma sumei totale retrase – cat si in partea inferioara, intr-un tabel – defalcat pe fiecare suma in parte (prezentarea raportului difera de la o agentie la alta). Cert este faptul ca  fiecare raport de retragere primit de la agentiile la care ati pariat, trebuie printat si atasat declaratiei 200 pe care o veti depune!!!!.

Apoi:

Accesati urmatorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/200.htmlClick pe ”soft A”, asa cum indica sageata. Se deschide Declaratia 200, varianta electronica. Apoi trecem la completat.

 

Se completeaza doar: Nume/Initiala tatalui/Prenume/Adresa completa, cu cod postal inclus/telefon, mail/ COD NUMERIC PERSONAL. ATAT! 
Mergem mai jos, la DATE PRIVIND ACTIVITATEA DESFASURATA. Categoria de venit »» Click pe sageata din dreapta si apoi selectam: 13. Venituri din jocuri de noroc (Revenue from gambling).

Pana la punctul 7 – Data inceperii activitatii – NU SE MAI COMPLETEAZA NIMIC! Acolo trecem datele calendaristice – introdu tot anul. Chiar daca nu am avut venituri din retrageri pe parcursul intregului an, acestea sunt oricum prezentate clar in rapoartele caselor de pariuri de care v-am vorbit mai sus si care sunt atasate acestei Declararii 200, la depunere.

Completam, deci, intervalul calendaristic, apoi Organizatorul jocurilor de noroc – Sectiunea 10. In cazul Sportingbet (declaratia de fata este pe retrageri de la Sportingbet) organizatorul este HEADLONG LIMITED. Pe fiecare raport primit de la casa de pariuri, in legatura cu retragerile tale din 2016, apare clar titulatura organizatorului jocului de noroc, precum si Codul de identificare fiscala al organizatorului jocului de noroc. Acesta trebuie completat in sectiunea 11. (in cazul Sportingbet 35109575)

Daca aveti retrageri multiple, ca sa nu va complicati cu printarea fiecarei declaratii in parte, dupa ce ati introdus datele aferente unei retageri (de la Sportingbet de exemplu) si mai aveti una (de la Unibet etc) apasati ”Adauga (add) sect. II” (vezi poza cu sageata de mai jos). Se va deschide o noua sectiune a Declaratiei 200, in care, insa, nu veti mai completa iarasi datele de identificare (nume, prenume, CNP etc) ci doar raportul de retragere de la o alta casa de pariuri, la fel cum ai facut mai sus. Atentie! Sumele trebuie sa fie corect declarate, precum si datele de identificare ale Organizatorului jocurilor de noroc.  

Printeaza Declaratia 200 si raportul primit de la casa de pariuri (sau rapoartele, daca ai retras in 2016 de la mai multe case de pariuri) si fuga la ANAF! Vorbeste-le frumos, zambeste. Angajatii sunt ok si mai mult decat atat, multumiti ca esti printre putinii care isi declara castigurile din pariuri, evitand astfel incasarea unor amenzi usturatoare.

ASTA E TOT! Succes! 🙂

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei