5 motive pentru care Borussia Dortmund poate câștiga titlul!

Borussia și-a menținut avansul de patru puncte față de marea rivală Bayern Munchen, după ce s-a impus în ultima etapă, 4-0 în deplasarea de la Stuttgart. Cu șase victorii în primele opt etape, „galben-negrii” par capabili să câștige primul titlul după o pauză de șapte ani. Vă prezentăm mai jos cinci motive pentru care pot duce misiunea la bun sfârșit.


La Unibet gasiti cea mai mare oferta de pariuri pe fotbal, tenis, handbal si baschet, precum si o platforma in care puteti urmari LIVE VIDEO meciurile din toate intrecerile importante. Dureaza cateva minute pentru a profita de bonusul de 250 de RON! Unibet ofera calitate exceptionala a interfatei LIVE si se evidentiaza gratie ofertei imbatabile, in toate sporturile. Clientii au parte si de un suport permanent pe chat, astfel ca niciodata nu veti intra in impas folosind site-ul.


Cea mai bună ofensivă de după era Klopp

Cu 27 de goluri marcate în doar 8 etape, trupa lui Favre are de departe cea mai bună ofensivă din Bundesliga. Eintracht Frankfurt și Borussia M”Gladbach, următoarele poziționate într-un clasament al eficacității, au doar 19 goluri marcate. Cu Paco Alcacer, Marco Reus, Jadon Sancho, Christian Pulisc și Jacob Larsen în formă electrizantă, „Signal Iduna Park” nu a mai fost atât de luminat de pe vremea lui Jurgen Klopp, când Marco Reus conducea ofensiva alături de Robert Lewandowski și Pierre-emerick Aubameyang. Mai mult decât atât, pe banca de rezerve regăsim jucători precum Shinji Kagawa, Maximilian Philipp, Marius Wolf sau Mario Gotze, care pot intra oricând pe teren din postura de titulari. Un capitol la care Dortmund a suferit în ultimii ani.

Revenirea lui Marco Reus

Mijlocașul în vârstă de 29 de ani a fost mereu o figură centrală, însă accidentările destul de dese l-au împiedicat să evolueze la capacitate maximă în ultimele sezoane. Spre exemplu, în ultimii doi ani de zile, acesta a evoluat în doar 28 de partide în Bundesliga. Lucru care nu s-a mai repetat și în această ediție a campionatului. Reușind să lase această perioadă nefastă în spate, Reus a evoluat nu mai puțin de 602 minute în campionat, capitol la care este depășit doar de Manuel Akanji (630 de minute). Mai mult, în cele 8 etape a reușit să puncteze de cinci ori, fiind al doilea marcator al echipei. La începutul acestui an, Reus a semnat un nou contract valabil pe următorii patru ani.


Citește și:

Factorul Lucien Favre

Parcursul excelent de până acum este strâns legat și de venirea lui Luien Favre pa banca tehnică. Deși nu a obținut nicio medalie la Hertha Berlin, Borussia M”Gladbach sau Nice, rezultatele elvețianului nu pot fi neglijate. „Bătrâna Doamnă” a Germaniei se zbătea la mijlocul clasamentului înainte de a fi preluată de Favre. Doi ani mai târziu, Hertha termina pe poziția a patra și niciodată de atunci și până acum nu a mai reușit să repete acel sezon de excepție. Elvețianul a avut parte de o poveste asemănătoare și pe banca lui M”Gladbach. După ce a reușit să salveze echipa de la retrogradare, Lucien a calificat-o în cupele europene, inclusiv în grupele Ligii Campionilor. Deși și-a dat demisia după un început dezamăgitor în ediția 2015/2016 a contribuit la renașterea unui gigant al Bundesligii, care ar fi putut să se scufunde în 2.Bundesliga. Cu vederea nu trebuie trecută nici perioada de la Nice. În primul sezon cu Favre pe banca tehnică, Nice a terminat pe poziția a treia în campionat, cea mai bună din ultimul deceniu, dar și cu 15 puncte acumulate mai mult față de sezonul precedent. Este mai mult decât evident că elvețianul a reușit să ducă la nivelul următor fiecare echipă pe care a antrenat-o

Istoria este de partea „galben-negrilor”

Deși Bayern nu va ceda așa ușor la lupta pentru titlu, istoria este de partea lui Dortmund. Ultima dată când bavarezii au avut un început atât de slab, în sezonul 2010/2011, Borussia a reușit să câștige titlul. Mai mult, prin aducerile lui Thomas Delaney și Axel Witsel la mijlocul terenului, BVB pare chiar mai puternică acum. Marco Reus a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor doi. „A fost adus un caracter în echipă. Aveam nevoie de un jucător ca el” a declarat despre Witsel, în timp ce despre Delaney a spus că „este un jucător excepțional, genul de jucător care ne-a lipsit în trecut”.

Mentalitatea

Numai la acest capitol BVB a făcut un salt impresionant în acest sezon. După ce a avut parte de o serie de căderi în ediția precedentă, cum a fost și în confruntarea cu Schalke încheiată cu scorul de 4-4, după ce a condus cu 4-0, BVB pare mai stabilă ca niciodată. Deși a fost condusă în două rănduri de Augsburg a reușit să se impună în final cu scorul de 4-3, în timp ce în deplasarea de la Leverkusen s-a impus cu 4-2, după ce în minutul 39 era condusă cu 0-2. Chiar și Hoffenheim a părut că va reuși să o răpună, însă Reus&co. au evitat înfrângerea deși evoluau cu un om mai puțin.

Luând în calcul doar aceste câteva aspecte ste mai mult decât evident că Borussia Dortmund este pregătită să pună capăt supremației lui Bayern Munchen, care durează deja de șase ani.


Pariază la Unibet – 250 de lei PARIU GRATUIT!

 

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu