A murit Jonah Lomu… Avea doar 40 de ani…

Jonah Lomu, legendarul jucator al reprezentativei Noii Zeelande si starul mondial al rugbyului, a carui cariera a fost intrerupta din cauza unei maladii renale, a incetat din viata miercuri, la varsta de 40 de ani, informează AFP, citata de Agerpres.ro.
Lomu, care confruntat timp de multi ani cu această maladie, a decedat la locuinta sa din Auckland, in nordul Noii Zeelande, a precizat purtatorul de cuvant al familiei sale, John Mayhew.
lomu3
„Jonah Lomu a murit in aceasta dimineata (…) A fost total neasteptat. Jonah și familia sau revenisera din Regatul Unit in noaptea precedenta”, a declarat Mayheu pentru postul de televiziune TV3, inainte de a izbucni in lacrimi.
„Suntem cu totii socati si profund intrisati de moartea fulgeratoare a lui Jonah Lumu”, a scris directorul executiv al Federatiei neozeelandeze de rugby, Steve Tew, intr-un mesaj postat pe Twitter.
„Jonah era o legenda a sportului nostru si era iubit de numerosii sai fani de aici si din întreaga lume”, a adăugat Tew.

Primul ministru al Noii Zeelande, John Key, i-a adus la randul sau un omagiu miticului jucator al All Blacks: „Gandurile intregii tari se indreapta catre familia sa”.
Jonah Lumu a marcat 37 de eseuri in 63 de selectii, intre 1994 si 2002, in tricoul All Blacks, cu care a disputat finala Cupei Mondiale din 1995. Evolutiile sale de la acea competitie l-au facut cunoscut in intreaga lume, gratie vitezei si fortei cu care isi domina adversarii pe teren.
In perioada de varf a carierei sale, Lomu, 1,96 m, avea o greutate de 120 kg, putand alerga insa suta de metri in mai putin de 11 secunde.
lomu2
Cel mai tanăr jucator care a debutat in nationala Noii Zeelande, la 19 ani si 45 de zile, intr-un meci impotriva Frantei, disputat in 1994, Lomu a devenit un fenomen pe teren si in presa, contribuind la popularizarea rugbyului in intreaga lume si atragand milioane de dolari din sponsorizari si drepturi de televizare.

Insa la scurt timp dupa Mondialul din 1995, medicii l-au diagnosticat cu sindrom nefritic, care a necesitat un transplant de rinichi in 2004, obligandu-l sa-si incheie prematur cariera.
Chiar daca nu a mai putut juca, Lomu a ramas unul dintre cei mai respectati jucatori de rugby la nivel mondial, aflandu-se recent in Marea Britanie pentru misiuni de comunicare legate de Cupa Mondiala 2015, castigata la sfarșitul lunii noiembrie de Noua Zeelanda, mai noteaza Agerpres.ro.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu