Acuzaţie şocantă a FRF şi CCA la adresa lui Helmuth Duckadam

641360-helmuth-duckadam„Domnule Duckadam, prin ceea ce aţi făcut, aţi lezat imaginea imaginea fotbalului românesc. Aveţi mare grijă pe viitor ce vorbiţi! De fapt, ar fi indicat să nu prea mai vorbiţi şi să vă şi luaţi un apărător pentru şedinţa de săptămîna viitoare. Dacă nu staţi în banca dumneavoastră, Steaua va fi depunctată!”.

Acesta a fost mesajul pe care Helmuth Duckadam l-a primit miercuri seară, cînd a compărut în faţa membrilor Comisiei de Disciplină a FRF, cei care şi-au însuşit întocmai recomandările din memoriul făcut de Comisia Centrală a Arbitrilor.

Încadrarea pe care forul prezidat de Daniel Cernat a făcut-o, în urma sesizăriiCCA, e aceea că, prin afirmaţiile pe care preşedintele de imagine al Stelei le-a făcut la adresa lui Istvan Kovacs, a adus atingere imaginii fotbalului românesc.

Ce spusese Duckadam despre „centralul” de la ASA – Steaua 1-0? „Mă uitam aseară la TV, îl vedeam pe acest Kovacs şi nu-mi venea să cred. Cît poţi să fii de nesimţit ca să-ţi baţi joc în halul ăsta de o echipă?! A fost o rea voinţă să dovedească el că oricum nu i se poate întîmpla absolut nimic. Dacă va mai arbitra curînd, eu de pe acum cer demisia celor de la FRF în frunte cu domnul Burleanu”, a zis Duckadam la Dolce.

Înainte de a pleca de la comisie, Duckadam a fost încă o dată atenţionat de cei care l-au judecat: „Vă sfătuim încă o dată că ar fi bine să nu vorbiţi despre cum s-a derulat această şedinţă şi să nici nu mai faceţi acuzaţii cum aţi făcut. Altfel, va fi suspendată şi Steaua, nu doar dumneavoastră!”.

Unde a fost încadrat în Regulamentul Disciplinar
Articolul 52
1. Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane se sancţionează astfel:
(…) b) dacă autorul este un oficial, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni

2. Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvîrşită prin intermediul mass-media, sacţiunile vor fi următoarele:
(…) b) dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicate anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

REACŢIA LUI DUCKADAM: „Cer oficial să fiu scos din toate analele!”

Fostul mare portar susţine că a fost aproape să plîngă la comisie şi „mi-aş da demisia imediat, dar din notorietate şi imagine nu poţi demisiona”.

– Domnule Duckadam, aţi fost pentru prima dată chemat la Comisia de Disciplină…
– Da, aşa este. De aceea, în loc să ajung la sediul FRF, am ajuns la Ligă, acolo unde se judecau de obicei memoriile. Pentru prima dată în viaţa mea am ajuns la comisie la LPF, iar cei de acolo m-au îndrumat spre FRF. Din păcate, am şi întîrziat deoarece am fost nevoit să mă învîrt jumătate de oră în jurul Arenei Naţionale pentru că nu ni se permitea accesul cu maşina în interior.

– Cum a decurs şedinţa?
– Mi s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile formulate de către CCA în legătură cu afirmaţiile mele în legătură cu arbitrajul lui Istvan Kovacs, la jocul ASA – Steaua. Am fost surprins, văzînd în această plîngere-sesizare a CCA că a fost invocat un articol în care Steaua riscă depunctarea. Am fost sfătuit să-mi iau un apărător, ceea ce am şi făcut, deoarece nu doresc ca Steaua să aibă de suferit din cauza unor afirmaţii făcute de mine. Mai mult, mi s-a comunicat că prin afirmaţiile mele, am lezat imaginea fotbalului românesc!

„Îmi venea să plîng de ciudă”

– Că Duckadam lezează imaginea fotbalului românesc?
– Vreau să spun că am fost atît de dezamăgit şi de supărat încît, chiar dacă am 55 de ani, îmi venea să plîng de ciudă… Eu, Helmuth Duckadam, am lezat imaginea fotbalului românesc?!? Eu, care în toată cariera mea de jucător şi de conducător, nu am avut nici măcar o singură abatere?!

– Dar…
– Staţi! Am lezat imaginea fotbalului românesc cînd eu am fost numit Ambasador al UEFA în 2005 şi am primit, alături de Kubala, Deschamps şi Eusebio, o plachetă în semn de recunoştinţă pentru aportul şi promovarea fotbalului european?! Am lezat imaginea fotbalului românesc cînd la Monte Carlo am avut privilegiul de a stat la aceeaşi masă cu Prinţul Albert de Monaco?!

– Aveţi de gînd să protestaţi în vreun fel?
– Dacă am lezat imaginea fotbalului românesc, atunci doresc, nu ştiu sub ce formă, să fiu scos de urgenţă din toate analele fotbalului românesc! Sînt atît de dezamăgit şi derutat…. Nu-mi vine să cred ce mi se întîmplă în momentul de faţă.

– Există varianta să vă daţi demisia de la Steaua?
– Mi-aş da demisia mîine dimineaţă pentru că nu doresc ca Steaua să aibă de suferit din cauza declaraţiilor mele! Însă nu ştiu de unde să-mi dau demisia! Din notorietatea şi imagine nu prea ai cum să-ţi dai demisia.

4 penalty-uri a apărat Duckadam în finala CCE din 1986, împotriva Barcelonei, intrînd în istoria acestei competiţii

8 trofee a cîştigat Duckadam cu Steaua: 4 ca jucător şi 4 ca preşedinte de imagine

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu