Alegerile prezidențiale din SUA: Analiză și cote

Alegerile prezidențiale SUA

Cele mai așteptate alegeri prezidențiale din întreaga lume se apropie de momentul adevărului. După luni de indecizii și controverse, Partidul Democrat și-a ales oficial candidatul cu care îl vor înfrunta pe fostul președinte american, Donald Trump.

Pe Betano te bucuri de o multitudine de piețe de pariuri pe alegerile din SUA. De la cote pe viitorul președinte sau partidul care va câștiga alegerile, până la oportunitatea de a alege  câștigătorul în fiecare stat.

Alegerile prezidențiale din SUA: Analiză și cote

Înainte de renunțarea lui Biden la cursa pentru un nou mandat, Donald Trump se instalase în fotoliul de favorit cu un avans de câteva procente și cu un optimism declarat pentru revenirea la Casa Albă. Cum era de așteptat, procentele din sondaje s-au reflectat și în piețele de pariere, cota pe Trump coborând sub pragul de 1.80.

Betano

D.172/30.01.2017

Bonus 100% până 500 RON la prima depunere

Odată cu anunțarea candidaturii lui Kamala Harris pentru cursa prezidențială, democrații au revenit pe linia de plutire și au chiar un ușor avans în sondajele naționale americane. Iar asta, bineînteles, a avut impact și în evoluția cotelor. Acestea s-au stabilizat la 1.90 pe Betano pentru victoria fiecărui candidat.

Dar votul popular în America nu e întotdeauna cel care decide viitorul președinte. Sistemul american de vot este diferit de cel european, fiecare stat are un număr prestabilit de „electori” în Colegiul Electoral – aproximativ proporţional cu populaţia statului. În total, Colegiul este format din 538 de electori, iar pentru ca un candidat să câștige alegerile are nevoie de cel puțin 270 de electori – jumătate plus unul.

Astfel, alegerile în statele cu mulți electori devin decisive, ele fiind numite state cheie. Pentru a face parierea mai incitantă și complexă, la Betano ai opțiunea să pariezi pe partidul câștigător al fiecărui stat în parte.

Potrivit experților, sunt doar câteva state unde cursa între cele două partide e foarte strânsă și care pot cu adevărat influența soarta alegerilor. Printre ele se află Arizona, Michigan, Georgia, Pennsylvania, Nevada, North Carolina și Wisconsin.

Arizona este statul care a adus victoria finală democraților la alegerile precedente, iar acum cursa e la fel de strânsă. La Betano, cotele sunt după cum urmează:

Cine va câștiga alegerile în Arizona?

Republicanii – 1.72

Democrații – 2.00

Georgia este un alt stat unde lupta a fost crâncenă la alegerile precedente. Doar 11.779 de voturi au făcut diferența în favoarea lui Biden, care și-a trecut în cont 16 electori ca urmare a acestei victorii.

De această dată, cel puțin pe sondaje, republicanii par favoriți. Cotele sunt de asemenea considerabil în favoarea lor.

Cine va câștiga alegerile în Georgia?

Republicanii – 1.44

Democrații – 2.66

La ultimele 2 alegeri, Michigan a ales de fiecare dată candidatul care a și devenit președinte. Deși au acordat votul lui Biden în 2020, locuitorii din Michigan au fost cei mai activi în condamnarea suportului oferit de Biden Israelului în războiul din Gaza. Totuși, cotele sunt tot în favoarea democraților.

Cine va câștiga alegerile în Michigan?

Democrații – 1.45

Republicanii – 2.65

În Pennsylvania lucrurile sunt cel puțin la fel de disputate. Un stat cu istorie republicană, a pivotat totuși în alegerile precedente către candidatul democrat. Se va repeta istoria și de data asta?

Cine va câștiga alegerile în Pennsylvania?

Republicanii – 1.80

Democrații – 1.90

Dacă vrei să descoperi și mai multe cote și piețe de pariuri pe politica din SUA, intră pe Betano și vei avea certitudinea unor oportunități de pariere variate și bine ancorate în contextul politic actual.

Nu uita că toate cotele prezentate sunt valabile la momentul postării și pot suferi modificări.

Betano

D.172/30.01.2017

Bonus 100% până 500 RON la prima depunere

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu