ANALIZA » Declinul “cormoranilor”: Cauzele unui nou sezon ratat pentru Liverpool

6 august 2016, “Wembley Stadium”. Sub privirile a 90.000 de spectatori, Liverpool castiga fara drept de apel partida amicala de gala in fata Barcelonei, scor 4-0, prefigurand un sezon de senzatie sub comanda simpaticului Jurgen Klopp. Desi startul avea sa fie unul mai mult decat promitator, momentul actual ii aduce pe “cormorani” intr-o situatie critica, tipica intr-o oarecare masura.


Inceput de vis

Calauziti de catre tripleta ofensiva Coutinho-Firmino-Mane, englezii au inceput sezonul oficial cum nu se putea mai bine, invingand in prima etapa din Premier League pe terenul rivalei Arsenal, intr-un dramatic 4-3. Desi etapa urmatoare avea sa aduca o infrangere dezamagitoare pe terenul lui Burnley, “cormoranii” au inceput dupa acel meci o serie exceptionala de 15 partide consecutive fara infrangere, prin care isi anuntau candidatura clara in lupta la titlu.

Contrar asteptarilor, in etapa a 14-a din Premier League, elevii lui Klopp au avut parte de un “dus rece” in deplasarea de la Bournemouth, pierzand in prelungiri cu scorul de 4-3, intr-un meci care parca anticipa inceputul unui parcurs stagnant si nesigur al “cormoranilor”.


Evolutii mediocre

Desi au incheiat anul 2016 cum nu se putea mai bine, cu un succes imens in derby-ul cu Manchester City, scor 1-0, prima partida din noul an avea sa anunte oficial marele declin al “cormoranilor”. Intr-o deplasare ce se anunta facila, Liverpool n-a reusit sa obtina decat un singur punct la Sunderland (2-2), provocand din nou reactii de dezamagire din partea propriilor fani. Sase zile mai tarziu, in cadrul Cupei Angliei, elevii lui Klopp au comis-o din nou, remizand rusinos in perspectiva unei rejucari in fata unei formatii de liga a 4-a, Plymouth Argyle (0-0). De altfel, rejucarea in fata acestora a fost si unicul succes inregistrat de catre Liverpool in precedentele zece partide, “cormoranii” aflandu-se in acest moment in cadere libera.


Jocul suferaliverpool

Cu toate ca au trecut de Plymouth, cei de la Liverpool n-au avut parte de o aventura lunga in Cupa Angliei, fiind rusinos eliminati chiar pe “Anfield Road” de catre una dintre codasele din Championship, Wolverhampton (1-2). Mai mult decat atat, acest insucces a venit la doar trei zile dupa eliminarea din cadrul Cupei Ligii Angliei, in fata lui Southampton (0-2), declansand un dezastru de zile mari. Colac peste pupaza, “cormoranii” au comis-o si astazi, 4 februarie, in etapa a 24-a din Premier League, pierzand pe terenul “lanternei rosii”, Hull City, cu scorul de 2-0, dovedind inca o data ca aceasta criza din jurul echipei nu a fost nicidecum atenuata de remiza chinuita cu liderul Chelsea (1-1).

In cele din urma, semnele de intrebare continua sa apara, inclusiv la adresa tehnicianului Jurgen Klopp, care nu pare sa reuseasca sa redreseze lucrurile cu tactica actuala. La urma urmei, blocajul psihic are un cuvant greu de spus, avand in vedere ca tripleta Coutinho-Firmino-Mane nu a reusit sa inscrie nici macar o data pe terenul modestei Hull. Mai mult decat atat, defensiva continua sa-i tradeze in mod constant pe “cormorani”. Experimentul dintre buturi, Loris Karius, nu a reprezentat decat un mare esesc, iar evolutiile oscilante ale lui Simon Mignolet nu reprezinta in momentul actual principala problema pentru lipsa de rezultate. Jucatori precum Ragnar Klavan, Emre Can, Loris Karius sau Lucas Leiva nu se ridica la nivelul lotului lui Liverpool, iar variantele de rezerva nu ofera nicidecum prestatiile asteptate.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu