Arbitru cu probleme la Romania – Finlanda: Craig Thomson ne-a facut praf acum 3 ani!

Meciul Romania – Finlanda este primul din cele doua decisive pentru calificarea tricolorilor la turneul final. Romania e favorita, însă faptul că UEFA a decis in ultima instanta ca partida de pe Arena Nationala sa se joace cu spectatori, ar trebui sa fie inca un mare plus pentru selectionata „tricolora”, pe langa faptul ca valoarea lotului generalului Iordanescu este mult peste cea a nordicilor.

Sursa foto : sport.stv.tv

Craig Thomson este un central în virstă de 43 de ani care a arbitrat la Euro 2012. Nascut in Paisley, Renfrewshire, Thomson este arbitru din 1988. El a oficiat în Scottish Premier League din 2002, iar primul meci  în Liga a fost cel  dintre St. Johnstone și Hibernian, pe 12 mai 2002.  Thomson este arbitru FIFA din 2003. Primul meci internațional arbitrat sub egida FIFA a fost in înfrângerea Irlandei de Nord cu 4 la 1 de către Norvegia pe Windsor Park din Belfast, pe 02.18.2004 .  Următorul meci, cel mai notabil de altfel în străinătate a fost in preliminariile pentru Cupa Mondială din 2006, între Insulele Feroe și Franța, pe 8 septembrie 2004.

La data de 12 octombrie 2010, Thomson a oprit partida dintre  Italia si Serbia, meci disputat in cadrul calificarilor  UEFA Euro 2012 după doar sapte minute de joc din cauza fanilor sarbi care au aruncat cu torte, petarde si fumigene in teren, Italia castigand partida  cu 3-0 la masa verde.

Scotianul a fost implicat intr-un scandal  într-un meci al Romaniei. In partida cu Olanda din preliminariile CM 2014, pierduta de tricolori cu 1-4, Thomson a fost acuzat de Victor Piturcă că nu a acordat un penalty pentru Romania şi ca a acordat unul prea uşor pentru Olanda.  La vremea aceea reputatul fost arbitru Ion Craciunescu declara:

„E un arbitru slab, modest. N-am mai vazut de multă vreme aşa o maniera de arbitraj. Mi s-a părut pe faţă. Totul s-a fluierat în favoarea unei echipe”

Scotianul Craig Thomson a arbitrat 93 de partide oficiale internationale premergator intalnirii de maine seara de pe Arena Nationala, statisticile lui fiind urmatoarele :

Cartonase galbene acordate : 434 ( 203 gazdelor/231 oaspetilor – medie 4.67 per meci )

Cartonase rosii acordate : 18 ( 7 gazdelor/11 oaspetilor – medie 0.19 per meci )

Penalty-uri acordate : 20 ( 9 gazdelor/11 oaspetilor – medie 0.22 per meci )

INFO : In precedenta partida a Romaniei cu scotianul la centru, cea cu Olanda ( scor 1 – 4), Thomson a scos cartonasul galben de 5 ori, Bourceanu, Rat si Tamas vazand culoarea galbena pentru „tricolori”, Strootman si Lens pentru batavi, si a cordat o lovitura de pedeapsa in favoarea olandezilor, Van de Vaart transformand fara emotii.


 

pariuri1x2.ro te pregateste de Romania – Finlanda: Ai aici toate informatiile si cotele!


Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu