Banii pot cumpăra și fericirea, dar nu și caracterul

Ultima etapă din Ligue 1 a decis în mare măsură destinația titlului de campioană, care nu va mai rămâne la Paris, ci va lua destinația Nordului Franței, la Lille. Asta după ce echipa lui Christophe Galtier a oferit o adevărată demonstrație de forță în derby-ul de pe terenul revelației Lens, câștigat cu 3-0 la capătul unei prestații fabuloase a veteranului turc de 35 de ani, Burak Yilmaz, jucătorul care a făcut diferența în favoarea lui Lille în finalul acestui sezon. Soarta titlului ar fi rămas, totuși, în suspans dacă PSG s-ar fi impus în deplasarea de la Rennes.

Însă trupa lui Mauricio Pochettino a continuat prestația penibilă din returul semifinalei Champions League cu Manchester City și nu a putut scoate decât un punct, ceea ce îi oferă lui Lille posibilitatea câștigării primului său titlu din ultimul deceniu și în cazul în care obține doar patru puncte în ultimele două runde, cu Saint-Etienne, acasă, și cu Angers, în deplasare.

Dincolo de jocul modest, ce nu poate fi scuzat de absența lui Kylian Mbappe, Parisul a dezamăgit prin atitudinea josnică din finalul partidei din Bretania. După ce și-au arătat limitele, fotbaliștii lui Pochettino au comis faulturi grosolane, iar Presnel Kimpembe a fost eliminat în minutul 87, dupa o intrare dură la mijlocul terenului, demnă de mahalalele rau-famate ale Parisului, nicidecum de inalta societate in care tot viseaza sa ajunga cei de la PSG cu ajutorul lifting-ului si al botox-ului injectat de petrodolarii seicilor qatarezi. Dar chiar dacă poți scoate omul din ghetou, nu poți scoate ghetoul din om, nici măcar cu o baghetă magică.
„Parisul și-a pierdut busola”, a fost titlul de astăzi din L’Equipe, care a punctat toate carențele campioanei (încă) din Ligue 1. Cum foarte bine a remarcat și Adrian Soare in comentariul impresionant ca de obicei, Keylor Navas a fost singurul care s-a ridicat la inaltimea tricoului pe care il poarta și a primit cea mai mare notă de pe teren, 7.
Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o pot cumpăra cu suma potrivită. Iar PSG, cu toti banii din lume, nu poate intra in cercul aristocratilor fotbalului pentru ca ii lipsesc cultura, educatia, caracterul, manierele si, in primul rand, nobletea. Adica fix lucrurile pe care nu le poti cumpăra cu toti banii din lume. „Pentru toate celelalte exista Mastercard”, vorba reclamei…

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 1 1


Lasa un comentariu