Camerunezul ratacit » Eric Djemba-Djemba, pariul pierdut al lui Sir Alex Ferguson

De-a lungul istoriei recente a fotbalului european, au existat o sumedenie de transferuri costisitoare si complet nereusite. Desi in aceasta lista putem regasi nume precum Nicolas Anelka (Arsenal -> Real Madrid), Andy Carroll (Newcastle -> Liverpool), Fernando Torres (Liverpool ->Chelsea), Eric Djemba-Djemba poate fi considerat cu usurinta unul dintre transferurile cel putin ciudate efectuate de catre marile cluburi. Intr-adevar nu la fel de costisitor precum cei mentionati mai sus, dar cu siguranta de neinteles pentru un club atat de important ca Manchester United.


De la tanara speranta, la motiv de amuzament al fanilordjemba-2

Nascut la Douala, Camerun, Eric Djemba-Djemba si-a facut debutul in fotbalul european la echipa secunda a francezilor de la Nantes. La doar doua sezoane dupa promovarea acestuia la prima echipa, acesta a fost remarcat personal de catre Sir Alex Ferguson in timpul unui turneu din Danemarca. Astfel, in vara anului 2003, Manchester United le-a platit celor de la Nantes 4,5 milioane de euro in schimbul serviciilor camerunezului ce implinise de curand 22 de ani la acea vreme.

In tricoul “diavolilor”, Djemba-Djemba a rezistat un sezon si jumatate, fapt ce poate fi considerat o performanta avand in vedere evolutiile sale precare la mijlocul terenului. Adus drept o tanara speranta care sa aduca prospetime in jurul unor jucatori uriasi precum Keane, Neville, Veron sau Scholes, camerunezul a izbutit sa inscrie de doua ori pe parcursul celor 20 de prezente contabilizate in Premier League. Astfel, evolutiile acestuia erau considerate atat de teribile, incat suporterii lui United il apostrofau pentru faptul ca “este un jucator atat de prost, incat l-au numit de doua ori”. Finalul aventurii lui Djemba-Djemba a avut loc in iarna lui 2005, atunci cand United i-a “pacalit” pe cei de la Aston Villa sa-l achizitioneze in schimbul a 2,5 milioane de euro. Nici la Villa, camerunezul nu a impresionat pe nimeni, dar a reusit sa ramana doi ani in tabara “leilor”. Din acel moment incolo, Djemba-Djemba a schimbat nu mai putin de zece cluburi, avand parte de aventuri “exotice”, in tari precum India, Indonezia sau Qatar.

In prezent, Eric Djemba-Djemba evolueaza pentru FC Vallorbe-Ballaigues, in liga a cincea franceza, bucurandu-se de fotbal si mandrindu-se in continuare cu un CV bogat, din care inca face parte numele celui mai de succes club din Anglia: Manchester United.

 

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu