Coca-Cola International Premier Tennis League 2016: Tot ce trebuie sa stii despre cea mai importanta competitie din final de sezon!

Coca-Cola International Premier Tennis League 2016, cel mai important turneu demonstrativ din istoria tenisului, va avea startul la finalul acestei saptamani, mai precis, pe data de 2 decembrie, iar ultimul act va avea loc pe 11 decembrie. 


Despre turneu

Partidele se vor disputa intre echipe pline de staruri din lumea tenisului, atat din prezent, cat si din trecut. IPTL-ul aduce laolalta cei mai buni jucatori ai prezentului, nume importante care au contribuit la istoria tenisului, dar si viitoare staruri ale acestui sport, intr-un format unic pana la startul competitiei. Creat pentru a creste nivelul popularitatii tenisului din Asia, turneul a avut editie de ianugurare in anul 2014, atunci cand Micromax Indian Aces au devenit primii campioni ai acestei competitii, urmati de Singapore Slammers, in 2015.

Competia se va disputa in 3 locatii diferite. Prima este Saitama Super Arena din Saitama, Japonia, in intervalul 2-4 decembrie, in care vom putea urmari nu mai putin de 6 partide. A doua este Singapore Indoor Stadium din Singapore, in intervalul 6-8 decembrie, unde vom putea urmari, din nou, 3 dueluri. Ultima locatie este Gachibowli Indoor Stadium din Hyderabad, India, in intervalul 9-11 decembrie, unde vom putea urmari doua partide, dar si finala editiei din 2016.

indian-aces-trophy

Formatul competitiei

Cele 4 echipe care vor lua startul in aceasta comeptitie se vor duela intre ele in cele 3 locatii alese. Locurile din clasament vor fi determinate de numarul de puncte obtinute pe parcursul competitiei de cele 4 echipe. Primele doua clasate se vor califica in finala disputata pe data de 11 decembrie. Echipa castigatoare primeste la finalul unei partide un numar de 3 puncte in cazul unui succes, in timp ce echipa invinsa va primi un singur punct, insa asta doar in cazul in care reuseste minim 20 de game-uri castigate in timpul partidei.

Un meci este alcatuit din 5 seturi, simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu mixt si simplu legende. Echipa care este considerata gazda va decide ordinea in care aceste seturi se vor disputa.

Schimbari

Fiecarei echipe ii este permisa o inlocuire pe set. Un jucator de dublu poate fi inlocuit de un jucator de dublu, simplu sau o legenda. Un jucator de simplu are dreptul sa fie inlocuit de un alt jucator de simplu sau de unul de dublu. O legenda poate fi inlocuita doar de o alta legenda. In cazul unei accidentari, fara drept de schimbare, echipa castigatoare va primi numarul de 6 game-uri pentru victorie, in timp ce echipa declarata pierzatoare va primi numarul de game-uri castigate pana la momentul accidentarii.

Evidenta scorului

Game-urile care ajung la 40 egal, nu vor mai avea parte de puncte de avantaj si vor fi acordate celui sau celei care va castiga punctul decisiv. Primul jucator/echipa care ajunge la 6 game-uri castiga setul. In cazul in care se ajunge la scorul de 5-5, se disputa un „shoot-out”, dupa formatul „primul la 13 puncte, cu punct decisiv la scorul de 6-6. In cazul in care echipa condusa castiga ultimul set, acesta continua pana cand acestia castiga suficiente game-uri pentru a egala situatia la general si imping meciul intr-un „Super Shoot Out”. Daca echipa care se afla la conducerea meciului castiga un singur game din acel moment, partida se incheie cu succesul echipei aflate in avantaj.

In cazul in care ambele echipe termina partida cu un numar egal de puncte, un „Super Shoot Out” va fi jucat pentru a determina formatia castigatoare. Acesta se va disputa dupa sistemul „primul la 10 puncte”, cu punct decisiv la scorul de 9-9. In „Super Shoot Out”, fiecare echipa va avea dreptul la un „power point” suplimentar.

Timpul alocat fiecarui moment din meci

Shot Clock-ul tine evidenta momentelor in care timpul alocat a fost depasit. In cazul in care timpul este depasit, iar sirena se va auzi in arena, echipa in cauza va pierde urmatorul punct. Intre puncte, jucatorii au dreptul la 20 de secunde de pauza, 90 de secunde intre game-uri si 3 minute pentru pauzele dintre seturi.

the-iptl-is-the-acid-tinged-future-of-tennis-seriously-1420033852

Fiecare echipa are dreptul la un time out pe set, cerut de antrenorul ei. Un time out dureaza 50 de secunde, insa detine si timpul in care jucatorul trebuie sa se intoarca pe linia de fund si sa serveasca. Acesta este impartit in 3 momente: 20 de secunde pentru time out, 10 secunde pentru revenirea pe linia de fund si 20 de secunde pentru serviciu. Arbitrul de scaun va declara „Time” la sfarsitul time out-ului.

Coca-Cola Power Point

Un jucator sau echipa din care face parte poate cere Coca-Cola Power Point-ul in orice moment al setului. Acesta indica faptul ca urmatorul punct valoreaza dublu, insa numai pentru jucatorul/echipa care l-au cerut. Fiecare echipa are dreptul la un singur Power Point pe set si unul in Super Shoot Out.

Reguli speciale

La acest turneu, daca un serviciu atinge banda fileului si cade in suprafata de serviciu, acesta nu se repeta, ci se continua punctul.

Schimbul de teren se executa la finalul primelor 3 game-uri din set, iar urmtoarele la fiecare doua game-uri disputate. Schimburile de mingi se executa la fiecare final de set si nu sunt permise in timpul setului.

Fiecare jucator/echipa are 3 Challenge-uri pe set (verificari video ale punctului precedent), plus unul in Super Shoot Out

Echipele participante

In 2016, 4 echipe vor lua se vor disputa pentru trofeul de la IPTL. Acestea sunt Indian Aces, Japan Warriors, OUE Singapore Slammers si UAE Royals.

Jucatorii anuntati in echipa Indian Aces sunt Roger Federer, Sania Mirza, Feliciano Lopez, Ivan Dodig, Rohan Bopanna, Eugenie Bouchard, Mark Philippoussis si Thomas Enqvist.

Japan Warriors au anuntat un lot format din Kurumi Nara, Fernando Verdasco, Kei Nishikori, Jelena Jankovic, Jean-Julien Rojer, Fernando Gonzalez si Marat Safin.

La OUE Singapore Slammers ii vom vedea la treaba pe Marcos Baghdatis, Serena Williams, Marcelo Melo, Nick Kyrgios, Kiki Bertens, Carlos Moya si Rainer Schuttler.

UAE Roylas ii vor avea in componenta pe Tomas Berdych, Pablo Cuevas, Daniel Nestor, Ana Ivanovic, Martina Hingis, Thomas Johansson si Goran Ivanisevic.

Jucatorii anuntati pot decide in care dintre cele 3 locatii vor participa, daca o vor face in fiecare dintre ele sau daca se vor retrage din comeptitie. Pe parcursul turneului, jucatori noi pot fi adaugati in fiecare din cele 4 echipe.

295084-logo-iptl-700

Sursa foto: www.iptlworld.com

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu