Corespondenta: Pregatim cel mai mare derby al Germaniei de la fata locului! BVB – Schalke, scandalul biletelor

Borussia Dortmund – Schalke 04 Gelsenkirchen este declarat de nemti drept cel mai mare derby al Germaniei. Rivalitatea dintre cele doua mari grupari depaseste granita fotbalului si e deja de notorietate. Duminica, BVB si Schalke vor fi din nou fata in fata, pentru prima oara in acest sezon. Meciul, care conteaza pentru etapa a 12-a a 1.Bundesliga, incepe la ora 16.30 (ora Romaniei) si va fi transmis in direct de Eurosport 2.
„Pariuri1x2” pregateste de la fata locului meciul despre care toti microbistii din Europa vorbesc deja de cateva zile si va va tine la curent cu toate informatiile despre cele doua combatante. Incalzirea pentru derby o facem maine seara, la „locul” faptei, adica pe „Signal Iduna Park” din Dortmund, la meciul din Europa League dintre Borussia si FK Qabala!

PUTINA STATISTICA!
Meciul de duminica dintre BVB si Schalke reprezinta episodul cu numarul 44 din istoria confruntarilor directe intre cele doua mari rivale care are loc la Dortmund in campionat din 1964 incoace, la un an de la infiintarea 1.Bundesliga. Prima batalie in 1.Bundesliga avusese loc la Gelsenkirchen pe 7 septembrie 1963, atunci cand Schalke a invins cu 3-1.
Povestea „de dragoste” dintre Borussia si Schalke a inceput insa mult mai devreme, pe 3 mai 1925, tot la Gelsenkirchen, Schalke bifand si primul succes din istiorie, 4-2!
Schalke se lauda si cu cel mai rasunator succes, 10-0 (!), rezultat inregistrat pe 20 octombrie 1940!
BVB are si ea o victorie la scor, 7-0, pe 26 februarie 1966.
Unul dintre cele mai frumoase meciuri, care a marcat totodata si cea mai spectaculoasa revenire, a fost cel din13 septembrie 2008, de la Dortmund, cand Borussia a smuls o remiza, 3-3, dupa ce Schalke a condus cu 3-0, meci la care subsemnatul a fost martor!
Insa marea satisfactie a fanilor Borussiei Dortmund e aceea carivalii de la Schalke nu au triumfat vreodata in 1.Bundesliga! Ei spun despre Schalke, al carui nume nu il pronunta corect nici macar o data (!) ca e o echipa blestemata, care nu va mai lua titlul in Germania decat dupa desfiintarea 1.Bundesliga!
La ultimul meci disputat la Dortmund, sezonul trecut, pe 28 februarie 2015, BVB a invins Schalke cu 3-0!

1. Bundesliga: BV Borussia Dortmund - FC Bayern Muenchen     dortmund-schalke-analyse-600

SCANDALUL BILETELOR!
Partida de duminica gaseste cele doua formatii in partea superioara a clasamentului. BVB e pe locul 2, cu 26 de puncte, in timp ce Schalke e pe „4”, cu 20 de puncte. Saptamana jocului a debutat cu un scandal, nici nu se putea altfel!
Satula de incidentele dintre gruparile ultras ale celor doua formatii din ultimii ani, politia germana le-a sugerat oficialilor Borussiei Dortmund sa nu permita accesul fanilor lui Schalke la meciul de duminica. Conform regulilor din 1.Bundesliga, echipele care evolueaza in deplasare au dreptul la 10 la suta din biletele, adica 10 la suta din capacitatea stadionului.
Cum „Signal Iduna Park” are 81.359 de locuri, la meciurile de pe teren propriu ale Borussiei 8.135 de locuri sunt cedate oaspetilor. Cand vine vorba de Schalke, fanii din Gelsenkirchen nu se multumesc doar cu cele 10 procente, ci isi achizitioneaza bilete si pe alte cai si in alte zone ale arenei.
La protestele celor de la Gelsenkirchen, nemultumiti de ideea politiei, s-a ajuns in cele din urma la o solutie de compromis. Pentru meciul de duminica, fanii lui Schalke au primit jumatate din numarul de bilete, aproximativ 4.000, decizie care nu a avut insa darul sa-i multumeasca! In plus, spun ca BVB a ridicat pretul biletelor oaspetilor doar pentru aceasta partida! Pentru un loc la marele derby, un fan al lui Schalke trebuie sa plateasca aproximativ 60 de euro!ADI DOBRE – DORTMUND
12204641_940875355987044_935306186_n

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu