Corespondenta: Pregatim marele derby BVB – Schalke! Tensiune la Gelsenkirchen! Scandal la Federatia Germana de Fotbal!

Au mai ramas trei zile pana la marele derby al Germaniei, Borussia Dortmund – Schalke 04! Duminica dupa-amiaza, de la ora 16.30 (in direct la Eurosport), la Dortmund, cele doua mari rivale se vor intalni pentru prima oara in acest sezon intr-o partida care, ca de obicei, le va da mari batai de cap pariorilor!
BVB si Schalke isi tureaza azi motoarele, intr-o ultima repetitie generala premergatoare marelui derby, rivalele avand programate meciuri in Europa League. Sansa a facut ca Borussia sa joace inaintea derby-ului acasa impotriva azerilor de la Qabala si nu in deplasare, la 4.000 de km de Dortmund! Schalke are o excursie usoara, in frumoasa capitala a Cehiei, Praga!
Ambii tehnicieni, Thomas Tuchel (BVB) si Andre Breitenreiter (Schalke) au declarat ieri ca nu se gandesc inca la derby-ul de duminica si ca prioritate au meciurile de azi din Europa League. Nu i-a crezut insa nimeni!
Daca la Borussia e liniste, data de stabilitatea din fruntea clubului, dar si de rezultatele din ultimele partide, la Gelsenkirchen apele sunt tulburi. Locul 4 in clasamentul din 1.Bundesliga, cu 20 de puncte, nu e unul pentru pretentiile unui club de talia lui Schalke. In ultimele doua runde, oamenii lui Breitenreiter, la primul mare derby din cariera de tehnician, nu au contabilizat decat un punct. In ultimele patru etape, Schalke a bifat un succes, doua infrangeri si o remiza.

Tensiunile din fruntea clubului au afectat, se pare, si atmosfera din sanul lotului pregatit de Andre Breitenreiter. De cateva zile, aici in Germania, presa a reluat cazul managerului Horst Heldt (foto), despre care se spune ca va fi inlocuit. Heldt a fost facut responsabil pentru transferurile ratate din ultima vreme, dar si pentru politica sa lipsita de inspiratie. Horst Heldt pare insa hotarat sa-si duca mandatul de CEO al clubului din Gelsenkirchen pana la final, adica pana in vara anului viitor.
El a uimit prin reactia avuta la ultima intalnire cu presa germana, cand, iritat de intrebarile jurnalistilor, a raspuns: „Sa nu ma invate nimeni pe cine aduc sau nu aduc la Schalke”. Raspunsul a ajuns, fireste, si la urechile sefilor lui Schalke, presedintele Clemens Tonnies fiind decis, se pare, sa scape cat mai repede de Heldt. Se vehiculeaza deja numele viitorului CEO de la Schalke. E vorba de Christian Heidel, managerul echipei Mainz, unul dintre cei mai apreciati oameni de fotbal ai noului val din 1.Bundesliga. Zvonurile au avut efect de domino! Mainz a dezmintit o eventuala despartire de Heidel, care mai are contract inca doi ani cu gruparea din landul Renania-Palatinat.

SCANDAL! SCANDAL! SCANDAL!
Fotbalul german, unul dintre cele mai bine organizate si, totodata, printre cele mai admirate din lume, are parte de un nou scandal. Luna trecuta a aparut stirea conform careia Germania „ar fi cumparat” organizarea Campionatului Mondial din 2006. Dezvaluirile au fost facute de cotidianul „Bild”.
La inceputul acestei saptamani, Procuratura din Frankfurt a descins la sediul Federatiei Germane de Fotbal pentru a aduna probe in acest sens. De asemenea, procurorii au perchezitionat casa si biroul actualului presedinte al Federatiei Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, fost secretar general al FRG de fotbal in momentul desemnarii Germaniei drept gazda a Cupei Mondiale din 2006. Procurorii ii vor audia pe conducatorii fotbalului german, fosti si actuali, si ca, in cazul in care vor fi gasiti vinovati pentru acuzele aduse, acestia risca pana la 10 ani de inchisoare!
Daca tot vorbim despre coruptie, scandaluri si procurori, am zis sa ne interesam si de soarta lui Uli Hoenes, presedintele-arestat al celui mai de succes club german, FC Bayern Munchen! Uli Hoenes e in continuare arestat, dar beneficiaza de o detentie lejera, un regim semi-deschis. Astfel, Hoenes paraseste ziua celula sa de la inchisoarea din Landsberg am Lech si merge la clubul Bayern, unde lucreaza! Apoi, seara, revine in arest!
ADI DOBRE si CHRISTIAN CLEMENS-DORTMUND
L-am semnat azi, alaturi de mine, si pe prietenul Christian Clemens, fin cunoscator al fotbalului german, fost colaborator al bi-saptamanalului Kicker, considerat „Biblia fotbalului german”, pe vremea cand Kicker aparea si in Romania! Christian Clemens e ghidul subsemnatului si in aceasta deplasare, dar si omul alaturi de care pregatesc meciurile din 1.Bundesliga pe care le comentez la Eurosport!

PS: Diseara, „pariuri1x2” merge pe „Signal Iduna Park” din Dortmund pentru a urmari meciul Borussiei cu FK Qabala, din Europa League, dar mai ales pentru a lua pulsul gruparii din Dortmund inaintea marelui derby cu Schalke de duminica!
– maine, o cronica de meci de la partida BVB – Qabala si un reportaj de la Muzeul Fotbalului German, singurul din Germania, deschis recent la Dortmund!

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu