Corespondeta: Borussia Dortmund – Schalke 04, „Die Mutter aller Derbys”! A inceput numaratoarea inversa!

A sosit ziua marelui meci sau „Die Mutter aller Derbys” (mama tuturor derby-urilor!), asa cum numesc nemtii disputele dintre Borussia Dortmund si Schalke 04, cel mai important duel din istoria fotbalului german. Episodul cu numarul 147 din istoria confruntarilor directe dintre cele doua mari rivale e programat azi de la ora 16.30 (ora Romaniei, LIVE, pe Eurosport 2) pe cea mai mare arena din 1.Bundesliga, „Signal Iduna Park” din Dortmund.
Derby-ul de astazi, care conteaza pentru etapa a 12-a a 1.Bundesliga, e primul pentru cei doi antrenori, Thomas Tuchel – BVB si Andre Breitenreiter – Schalke!
Borussia e pe locul doi in clasament, cu 26 de puncte, la opt in spatele liderului Bayern Munchen, in timp ce Schalke a coborat pe locul cinci (20 de puncte) dupa meciurile disputate ieri.
„Signal Iduna Park” , fieful Borussiei, va fi plin ochi in aceasta dupa-amiaza cu cei mai norocosi dintre microbisti! Pentru meciul de azi au fost sute de mii de cereri de bilete!
duel    istorie
PUTINA STATISTICA!
– Din cele 146 de confruntari directe, meciul de azi e cel cu numarul 87 in 1.Bundesliga. Duelul e extrem de echilibrat. BVB s-a impus in 31 de partide, Schalke in 30, restul incheindu-se la egalitate.
– In noua remize, scorul a fost alb, 0-0!
– Cele mai multe derby-uri au fost bifate de Klaus Fichtel (Schalke) – 24 de meciuri. De la BVB, Michael Zorc, actualul manager, si Roman Weidenfeller au jucat in 23 de meciuri.
– 18 jucatori au evoluat pentru ambele echipe in derby-uri: cele mai multe meciuri – Jens Lehmann, cu 9 pentru BVB si 11 pentru Schalke.
– Lehmann e totodata si singurul portar din istoria derby-ului, dar si a 1.Bundesliga (!), care a marcat din actiune: 19.12.1997 in BVB – Schalke 2-2. A marcat pentru Schalke!
– cea mai lunga serie de invincibilitate: Schalke – 12 partide fara infrangere, intre 5 mai 1999 si 14 mai 2005!
– cele mai multe goluri in derby au fost marcate de Lothar Emmerich (BVB) – 10 goluri. Emmerich e si singurul care a reusit o „tripla”, 12.11.1966, intr-o victorie cu 6-2 a Borussiei!
– Michael Zorc a sarbatorit zece victorii in teren impotriva rivalilor de la Schalke in cele 23 de derby-uri jucate. Klaus Fichtel (Schalke) – 9 victorii in 24 de meciuri.
– BVB are cele mai multe victorii consecutive: 8, intre 25 ianuarie 1964 si 11 noiembrie 1967.
– cele mai clare victorii in 1.Bundesliga: BVB – Schalke 7-0; Schalke – BVB 6-1.
– arbitrul cu cele mai multe derby-uri la activ: Herbert Fandel, actualul sef al arbitrilor din Germania.
– cinci jucatori au marcat pentru ambele echipe in derby.
– trei antrenori au pregatit cele doua formatii: Udo Lattek, Uli Maslo si Horst Frantz.
– de doua ori s-a marcat in primul minut al derby-ului, unul pentru fiecare parte!
– e primul derby din istorie cu ambii antrenori debutanti in duel!
bvbfanii    caseta
NEWS!
„Absenta lui Marco Reus e una extrem de importanta”, a spus ieri, la conferinta de presa, Thomas Tuchel, antrenorul Borussiei. Reus face cat toate absentele lui Schalke, sunt de parere fanii BVB. Tuchel sustine insa ca lotul echipei sale e unul valoros si ca „ne vom descurca si fara Marco”.
Tehnicianul Borussiei era emotionat ieri, ca la conferinta de presa in care, asta-vara, a fost prezentat ca noul antrenor al BVB. „Ma astept la o prestatie plina de emotie. Vreau sa jucam cu cea mai mare agresivitate, dar, in acelasi timp, si cu cea mai mare atentie. Simt ca aerul va arde pe Signal iduna Park”, a concluzionat Tuchel.

Cu fanii la antrenament!
La antrenamentul de ieri, Andre Breitenreiter, antrenorul celor de la Schalke, a invitat si fanii, spre deosebire de Tuchel, care a preferat, ca de obicei, sa pregateasca echipa in liniste. La sedinta de pregatire au asistat 3.000 de fani, care au organizat un spectacol pirotehnic deosebit. Ultrasii de la Schalke au anunta ca vor boicota deplasarea de la Dortmund, in semn de protest fata de decizia clubului Borussia de a le acorda oaspetilor doar jumatate, 4.000, din numarul de bilete cuvenite. Fanii se vor strange azi pe arena proprie, unde vor urmari partida de la Dortmund.
Sunt insa asteptati pe „Signal Iduna Park”, asa cum aminteam, 4.000 de fani ai lui Schalke. In ciuda rivalitatii „de moarte”, fanii lui Schalke (exceptie fac ultrasii) vor veni la Dortmund linistiti, isi vor parca masinile alaturi de cele ale fanilor BVB, vor merge pe strazi alaturi de rivali, fara sa li se intample ceva!
andre   sane
Emotii pentru Breitenreiter
Andre Breitenreiter, antrenorul lui Schalke, nu si-a putut ascunde ieri emotia primul sau „Revierderby”. „Trebuie sa jucam cu pasiune, cu inima si sa avem un plan bine pus la punct”, a spus fostul tehnician de la Paderborn, criticat zilele trecute de presa germana pentru „respectul prea mare pe care il acorda rivalelor lui Schalke din campionat”!
„In acest meci totul e posibil”, a mai zis Breitenreiter, care spera in recuperarea miraculoasa a lui Joel Matip. Breitenreiter pune presiune pe tanarul Leroy Sane (foto), convocat in premiera de selectionerul Low la nationala Germaniei pentru meciurile amicale cu Franta si Olanda din aceasta luna. „Ne punem baza mare in Sane si sper ca Huntelaar si Di Santo sa explodeze in derby”, a mai punctat antrenorul de la Schalke.
Breitenreiter nu va putea conta azi pe mai multi dintre oamenii sau: Giefer (al doilea portar), Nastasic, Uchida, Howedes, Sam (accidentati) si Geis (suspendat).
Tuchel nu ii va avea la dispozitie, pe langa Reus, pe Durm si Sahin, accidentati.
ADI DOBRE und CHRISTIAN CLEMENS – DORTMUND

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu