„Cronicuta” etapei: Microbisti, reluati-va locurile in tribunele Ligii I!

După două săptămâni de emoții și transpirații abundente cauzate de prestația fotbaliștilor tricolori, în legătură cu “a fi sau a nu fi” la Euro 2016, fotbalul românesc revine în propria-i bătătură, adică în Liga I, unde se simte cel mai bine.

Până la urmă a fost să fie calificare din prima, fără meci de baraj, la Campionatul European din Franţa, exact ca în urmă cu 31 de ani. Doar că atunci în Europa era mai puţine ţări, drept pentru care la Europeanul francez din 1984 au jucat fix 8 echipe, pe când în 2016, în premieră absolută, vor juca 24.

Revenind pe plaiuri mioritice, campionatul Ligii I se reia cu prima etapă a returului, cea cu nr. 14. Runda se anunţă deosebit de interesantă în contextul în care şase din cele şapte meciuri jucate în prima etapă s-au încheiat la egalitate, situaţie mai rar întâlnită în fotbalul autohton.

Startul se da la Botoşani

Debutul etapei nr. 14 va fi parafat, vineri 16 octombrie de la ora 20.30, de duelul moldavo-oltenesc FC Botoşani – CSU Craiova. După un 0-0 dătător de speranţe în Cetatea Băniei, cu un mic periplu prin UEFA League, FC Botoşani promitea mult la început de campionat. Doar că lucrurile s-au complicat, speranţa de mai bine s-a evaporat şi echipa botoşăneană a terminat turul pe locul 12, poziţie aflată în tragica zonă a „nisipurilor mişcătoare”. Adică zona pe unde pufăie acum, dureros de vişiniu, Rapidul de Bucureşti. Iar urmaşii celebrei „Oltenia Eterna Terra Nova” se află pe cai mari , finalul turului plasându-i pe un nesperat loc 7, revenirea producându- se doar după plecarea guralivului tehnician Sorin Cârțu. Cu Emil Săndoi principal e mai multă linişte în Bănie şi se pare că se joacă un fotbal mai eficient. Drept pentru care se anunţă un meci foarte greu pentru FC Botoşani, acum antrenată de Cristi Pustai.

Prima etapă a returului va continua, sâmbătă 17 octombrie de la ora 18.00, cu partida din Dealul Copoului, CSMS Iaşi – FC Voluntari. În virtutea calculelor hârtiei, moldovenii ar trebui să-şi adjudece uşor victoria în faţa noii promovate, mai ales că în partida tur ieşenii au scăpat „printre degete” cele trei puncte după ce au condus cu 1-0, meciul terminându-se la egalitate, 1-1.

Sambătă cu derby în Ştefan cel Mare

Ziua de sâmbătă se va încheia cu meciul Dinamo – ASA Tg. Mureş de la 20.30, 0-0 în tur. Trupa din „Ştefan cel Mare”, cu îndemnul „fie vreme bună, fie vreme rea…”, îşi doreşte cu ardoare cele trei puncte, iar ardelenii musai le vor şi ei. Vecine în clasament, „câinii” pe 5, târg mureșenii pe 6, cele două echipe se vor bate straşnic, iar ardelenii vor replica dârz la „lătratul câinilor” cu deja consacratul „no, ham!”.

Debutul returului continuă cu meciul Concordia Chiajna – Astra Giurgiu, meci ce se va juca duminică 18 octombrie de la ora 18.00. Ilfovenii, aflați pe un periculos loc 11, au o misiune imposibilă în fața Astrei giurgiuvene, liderul de toamnă al Ligii I. Și, foarte important, echipa de pe malul Dunării și-a mai trecut în cont un aspect demn de luat în seamă. A dat Naționalei „Sărmăluţa” necesară să diversifice… celebra bucătărie franţuzească. Notre respect Constantin Budescu!

Steaua, la Ploieşti

Ziua de duminică se va încheia cu Petrolul Ploieşti – Steaua, un meci al suferinţei totale pentru găzarii aflaţi pe poziţia „lanternei roşii”. Iar Steaua, încă a lui Jiji Becali, vrea musai să sufle în ceafa Astrei şi să-i ocupe fotoliul de lider. Pe când „lupii galbeni” altădată, acum doar nişte cotoi jigăriţi, continuă să spere că lepefeul le va înapoia cele şase puncte, aşa de doi bani speranţă…

Etapa a XIV a se va încheia luni 19 octombrie cu meciurile Pandurii Tg. Jiu – Poli Timişoara, de la ora 18.00, şi CFR Cluj – Viitorul lui Hagi, pardon Constanţa, de la ora 20.30 Două partide aprige în care favorite sunt locurile patru şi cinci, respectiv Viitorul şi Pandurii. Dar fotbalul este o lume nebună, nebună, aşa că alb vişinii din Gruia pot oferi un naufragiu pentru „academicienii” de la malul mării. În privinţa violeţilor bănăţeni nu cred că se vor murdări prea mult, de vreo trei puncte valoare, cu praful minerilor din Târgu Jiu. Părerea mea!

(Gabriel Balaşa)

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu