Cupa Hopman 2017: Prefatam turneul care deschide noul sezon de tenis profesionist!

Cupa Hopman se va disputa si in 2017 pe taram australian, mai exact in Perth Arena din Perth, Australia. Competitia se va disputa in intervalul 1 ianuarie-7 ianuarie. 


Despre turneu

Competitia internationala se disputa in fiecare start de sezon, mai precis in luna ianuarie (uneori pe sfarsitul lunii decembrie) si aduna la start 8 echipe. Aceasta a fost fondata in anul 1989, iar in prezent, este gazduita in sala din Perth, Australia. Primele editii, 1989-2012, au fost disputate in Burswood Dome, iar din 2013, turneul este disputat in Australia.

hopman

Turneul a primit acest nume pentru a fi cinstit numele lui Harry Hopman (1906-1985), fost jucator si antrenor australian de tenis, care a adus tarii sale 15 titluri de Cupa Davis intre 1939 si 1969. De cand competitia a fost fondata in 1989, aceasta a fost condusa in fiecare an de fosta sotie a lui Harry (a doua sotie), Lucy, care calatoreste in fiecare an din Statele Unite pene in Australia pentru a organiza turneul.

Deschide-ti acum un cont la Unibet si intra in posesia pachetului BONUS de bun venit » 250 lei GRATUITI pentru pariurile tale!


Formatul competitiei

Spre deosebire de alte turnee majore, disputate la nivel de echipe, precum Cupa Davis si Cupa Fed, Cupa Hopman este o competitie care are un format mixt, in care echipele sunt formate atat din jucatori din circuitul ATP, cat si jucatoare din circuitul WTA. Jucatorii primesc invitatii pentru a participa la acest turneu si nu au in componenta antrenorii care sunt prezenti in celelalte competitii internationale pe echipe.

In fiecare sezon sunt selectate 8 tari care vor participa in aceasta competitie. Fiecare echipa este formata dintr-un jucator din circuitul ATP si o jucatoare din cel WTA. Un meci intre doua echipe consta intr-o partida de simplu feminin, una de simplu masculin si una de dublu mixt. Cele 8 echipe sunt repartizate in doua grupe (doua dintre echipele din fiecare grupa fiind capi de serie), in care fiecare echipa disputa cate 3 meciuri.

Finala competitiei se va dipsuta intre campioanele celor doua grupe.


Citeste si:

Precedentele campioane

Prima editie a turneului a fost castigata de Cehoslovacia, in 1989, cand Helena Suková si Miloslav Mečíř au reusit sa se impuna in finala disputata impotriva dublului australian, Hana Mandlíková si Pat Cash. Ultima editie, cea din 2016, a fost adjudecata de echipa gazda, Australia. Dublu din 2016 a fost format din Nick Kyrgios si Daria Gavrilova, iar cei doi s-au impus in fata echipei ucrainiene, Aleksandr Dolgopolov/Elina Svitolina.

Nick Kyrgios and Daria Gavrilova of the Australia Green team (R) celebrate with the Hopman Cup after defeating Alexandr Dolgopolov and Elina Svitolina of Ukraine (L) during their mixed doubles final match on day seven of the Hopman Cup tennis tournament in Perth on January 9, 2016. AFP PHOTO / Tony ASHBY -IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO COMMERCIAL USE / AFP / TONY ASHBY (Photo credit should read TONY ASHBY/AFP/Getty Images)

Statele Unite au in palmares cele mai multe titluri castigate la acest turneu, 6, dar si 5 finale, Spania fiind clasata pe pozitia secunda, cu 4 titluri si doua finale.


Echipele anuntate

In 2016, cele mai importante nume care au fost prezente la Cupa Hopman au fost Andy Murray si Serena Williams, iar in 2017, cel mai asteptat eveniment este revenirea lui Roger Federer, care poate debuta in noul an printr-o prezenta in cadrul acestui turneu.

042476a4895ff35b034ac6381a0da7e2

La startul editiei din 2017 sunt asteptati 8 jucatori din top 40, Roger Federer, Nick Kyrgios, Petra Kvitova, Richard Gasquet, Alexander Zverev, Jack Sock, Coco Vandeweghe, Feliciano Lopez. Federer, Kvitova, Kyrgios si Gavrilova sunt fosti campioni in aceasta competitie.

Australia: Nick Kyrgios (15 ATP) – Daria Gavrilova (49 WTA)
Cehia: Adam Pavlasek (85 ATP) – Petra Kvitova (11 WTA)
Franta: Richard Gasquet (17 ATP) – Kristina Mladenovic (57 WTA)
Germania: Alexander Zverev (24 ATP) – Andrea Petkovic (44 WTA)
Marea Britanie: Daniel Evans (56 ATP) – Heather Watson (76 WTA)
Spania: Feliciano Lopez (28 ATP) – Laura Arruabarrena (61 WTA)
Elvetia: Roger Federer (7 ATP) – Belinda Bencic (43 WTA)
Statele Unite: Jack Sock (25 ATP) – Coco Vandeweghe (40 WTA)


Cotele turneului

In 2017, Roger Federer si Belinda Bencic sunt vazuti drept favoriti de catre bookmakeri, primind o cota de 3.50, fiind urmati de Richard Gasquet si Kristina Mladenovic, dar si de campionii en-titre, Nick Kyrgios si Daria Gavrilova, care primesc o cota de 4.00. Marea Britanie, echipa formata din Daniel Evans si Heather Watson este considerata echipa cu cele mai mici sanse la cucerirea trofeului, cu o cota de 16.00.

untitled

Competitia va avea avea startul pe 1 ianuarie, iar finala va loc pe data de 7 ianuarie.

Sursa foto: twitter.com

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu