Cupa Mondiala 2018: Arenele turneului din Rusia – Partea I

cupa mondiala

Rusia organizeaza a 21-a editie a Cupei Mondiale de Fotbal. 12 stadioane vor gazdui meciurile turneului, trei dintre ele fiind renovate, iar alte noua fiind construite cu aceasta ocazie.

Cupa Mondiala 2018 – Arenele turneului

Rusia a investit sume importante pentru construirea sau modernizarea arenelor ce vor gazdui meciuri la turneul din aceasta vara, dar rezultatele sunt impresionante. Va prezentam mai jos sase dintre arenele pe care se vor juca meciuri la Cupa Mondiala, restul urmand a fi incluse intr-un articol viitor.

Ekaterinburg Arena, Ekaterinburg

cupa mondialaEkaterinburg Arena este casa uneia dintre cele mai vechi echipe din istoria Rusiei, FC Ural. Construit in 1958, stadionul a fost renovat in repetate randuri, cel mai recent pentru Cupa Mondiala de anul acesta.

Capacitatea a fost marita de la 25.000 la 35.000, una dintre tribune ridicandu-se chiar la un nivel superior acoperisului.

Arena va gazdui patru meciuri in grupe, printre care si al doilea din acest turneu, cel dintre Egiptul lui Mohamed Salah si Uruguayul lui Suarez si Cavani.

cupa mondiala

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad

cupa mondialaStadionul din Kaliningrad este situat pe insula Oktyabrsky, in vecinatatea Poloniei. Pe durata turneului, el va functiona cu o capacitate de 35.000 de locuri, aceasta urmand a fi redusa ulterior la 25.000.

El va fi noua casa a echipe FC Baltika Kaliningrad, dar va servi si ca arena cu scopul organizarii de concerte sau alte evenimente sportive.

cupa mondiala

Kazan Arena, Kazan

cupa mondialaStadionul din Kazan a fost construit in 2013, pentru organizarea Universiadei de Vara din acel an. Suprafata de joc pentru fotbal a fost instalata ulterior.

Stadionul a gazduit anul trecut meciuri in Cupa Confederatiilor.La finalul Cupei Mondiale va deveni casa lui Rubin Kazan, dar va gazdui si diverse concerte si alte evenimente sportive sau culturale.

cupa mondiala

Spartak Stadium, Moscova

cupa mondialaStadionul Spartak este o alta arena folosita la Cupa Confederatiilor. Construit in 2014, el este folosit de Spartak Moscova.

Fatada stadionului isi poate schimba aspectul si culoarea. In mod normal, pe ea este afisat logoul echipei Spartak, dar poate fi schimbat in functie de echipele care joaca vreun meci.

El va fi centrul unei zone rezidentiale ce va fi construita in zona.

cupa mondiala

Luzhniki Stadium, Moscova

cupa mondialaLuzhniki Stadion gazduieste atat primul meci al turneului, intre Rusia si Arabia Saudita, cat si finala Cupei Mondiale. Cu o capacitate de 80.000 de locuri, arena le depaseste la acest capitol pe toate celelalte 11 care vor gazdui meciurile turneului din aceasta vara.

Construit in 1956, stadionul a inceput renovarea in 2013. Pista de atletism a fost inlaturata, tribunele au fost marite si aduse mai aproape de teren.

Dupa Cupa Mondiala, Luzhniki va gazdui echipele nationale ale Rusiei din mai multe sporturi.

cupa mondiala

Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

cupa mondialaStadionul Nizhny Novgorod, cu o capacitate de 45.000 de locuri, va fi casa unei echipe din liga secunda, Olympiets Nizhny Novgorod.

Pe durata turneului, aici se vor juca sase partide. Argentina – Croatia este poate cel mai interesant duel din faza grupelor, dar tot aici se vor juca si doua meciuri din fazele eliminatorii, printre care si un sfert de finala.

cupa mondiala

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 1 0


Lasa un comentariu