Cupa Mondiala 2018 – Arenele turneului din Rusia – Partea a II-a

Cupa Mondiala

Rusia organizeaza a 21-a editie a Cupei Mondiale de Fotbal. 12 stadioane vor gazdui meciurile turneului, trei dintre ele fiind renovate, iar alte trei fiind construite cu aceasta ocazie.

Cupa Mondiala 2018 – Arenele turneului

Intr-un articol anterior am prezentat primele sase dintre cele 12 arene ce vor gazdui turneul final si astazi continuam cu celelalte.

Rostov Arena, Rostov-on-Don

cupa mondialaFC Rostov, castigatoarea Cupei Rusiei in 2014, va avea dupa Cupa Mondiala o noua casa. Rostov Arena, proaspat contruita pentru turneul final din aceasta vara, are o capacitate de 45.000 de locuri.

Designul acoperisului este unul interesant, el imitand felul in care arata raul Don, ce curge in apropiere.

Aici vor avea loc patru partide din faza grupelor, dar si un meci din optimile de finala.

Cupa Mondiala

Sankt Petersburg Stadium, Sankt Petersburg

Cupa MondialaConstruita pe locul vechiului Stadion Kirov, pe insula Krestovsky, noua arena din Sankt Petersburg a gazduit meciul de deschidere si finala Cupei Confederatiilor din 2017.

Cu un acoperis retractabil, dar si cu optiunea de a glisa gazonul, el oferta posibilitatea gazduirii de diverse alte evenimente. Dupa finalul Cupei Mondiale aici va juca Zenit Sankt Petersburg.

67.000 de spectatori vor putea asista aici la patru meciuri din grupe, printre care si cel dintre Rusia si Egipt, dar si alte trei meciuri din fazele eliminatorii. O semifinala si finala mica se vor disputa aici.

Cupa Mondiala

Samara Arena, Samara

Cupa MondialaArena din Samara, sau Cosmos Arena, cum va fi denumita dupa Cupa Mondiala, a fost construita in 2014 pentru a gazdui competitia.

Tema folosita in designul stadionului este spatiul cosmic, ca tribut programului spatial al Uniunii Sovietice.

Arena va fi locul de disputare a unui alt meci al gazdelor Cupei Mondiale, cel cu Uruguay, dar tot aici se va juca si un meci din optimi si unul din sferturi. Ulterior, aici isi va disputa meciurile FC Krylia Sovetov.

Cupa Mondiala

Mordovia Arena, Saransk

Cupa MondialaLa o distanta de 500 km de Moscova, in 2010, a fost construita aceasta arena ce va avea pe durata Cupei Mondiale o capacitate de 44.000 de locuri. Stadionul va gazdui patru meciuri din faza grupelor.

Ulterior competitiei, o parte din structurile stadionului vor fi demolate, reducand capacitatea la 25.000 de locuri.

La finalul turneului, aici va juca FC Mordovia.

Cupa Mondiala

Fisht Stadium, Sochi

Cupa MondialaStadionul Fisht a fost construit pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 2014, ca o arena pentru gazduirea de sporturi in sala. Apoi a fost reconstruit pentru a gazdui meciurile de la Cupa Mondiala.

Denumit dupa muntele Fisht, exteriorul stadionului se aseamana unui varf de munte acoperit de zapada.

Sase meciuri se vor juca aici, printre care Portugalia – Spania, Germania – Suedia si o confruntare din sferturile competitiei.

Cupa Mondiala

Volgograd Arena, Volgograd

Cupa MondialaPe locul fostului Stadion Central al FC Rotor, demolat in 2014, a fost construita Volgograd Arena, cu o capacitate de 45.000 de locuri.

Arena ce va gazdui patru meciuri din faza grupelor, printre care si meciul de debut al Angliei, cu Tunisia, va fi folosita la incheierea turneului de catre FC Rotor.

Cupa Mondiala

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 2 0


Lasa un comentariu