Cupa Mondială SUA 1994: Cea mai frumoasă poveste a naționalei României de fotbal!

Cupa Mondială SUA 1994 | Începând cu ediția inaugurală din Uruguay 1930, România a participat la 7 turnee finale ale Campionatului Mondial, dar cu siguranță cea mai frumoasă poveste a naționalei de fotbal a fost scrisă la mondialul american din 1994. Condusă din teren de Regele Hagi, Generația de Aur a fost la un pas de calificarea în semifinalele Campionatului Mondial. Kennet Andersson ne-a furat o semifinală cu Brazilia, iar duelul de pe 10 iulie 1994 dintre România și Suedia este cu siguranță cel mai dureros meci din istoria fotbalului românesc.

Astăzi ne reamintim parcursul impresionant al naționalei la Campionatul Mondial de pe taramul american. Golul magic reușit de Hagi în poarta lui Cordoba sau victoria împotriva Argentinei sunt poate cele mai frumoase amintiri oferite de naționala României de fotbal.

Preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1994 le-am început cu Cornel Dinu pe bancă. Acesta a fost demis după dezastrul de la Kosice, 2-5 cu Cehoslovacia. În locul lui a venit Anghel Iordănescu. Cu Generalul la timonă, România a câștigat ultimele 3 partide din grupă, 4-0 în deplasare cu Insulele Feroe, 2-1 acasă cu Belgia și tot cu 2-1 în Țara Galilor. Astfel, ne-am calificat la mondialul de peste ocean.

Anghel Iordănescu i-a lăsat acasă pe  Lăcătuş, în faţa căruia a recunoscut apoi că i-a făcut o nedreptate, nu l-a luat nici pe Gică Craioveanu care era golgheterul campionatului, nici pe Ioan Timofte care juca pe atunci la FC Porto. În plus, Sabău se accidentase, iar Balint se retrăsese de la națională.


Pentru mai multe ponturi gratuite oferite de redacția Pariuri1x2.ro, accesați conturile noastre de Tik Tok, Telegram și Instagram , precum și canalul nostru de YouTube.

18 iunie 1994: România – Columbia 3-1

Meciul s-a jucat la ora două și jumatate și s-a încheiat spre dimineață. Valderrama, Rincon și Asprilla făceau parte din echipa pe care Pele o vedea ca noua campioană a lumii după ce încheiase preliminariile cu un categoric 5-0 împotriva Argentinei. 90 de mii de spectatori, 40 de grade Celsius și o victorie a României cu 3-1. O dublă semnată de Răducioiu și golul fabulos marcat de Hagi au declanșat nebunia pe străzile din România.

22 iunie 1994: România – Elveția 1-4

Câteva zile mai târziu, Elveția lui Chapuisat ne-a învins cu un categoric 4-1. Hagi a marcat din nou și Vlădoiu a fost eliminat într-un meci pe care tricolorii trebuiau să-l uite repede.

26 iunie 1994: România – S.U.A. 1-0

Meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală l-am jucat împotriva gazdelor. Dan Petrescu a marcat singurul gol al partidei iar pentru România urma un duel cu Argentina.

3 iulie 1994: România – Argentina 3-2

Sud-americanii nu l-au mai avut pe Maradona, care a fost depistat dopat și exclus de la Campionatul Mondial. Pentru România a fost probabil cea mai frumoasă victorie din istoria naționalei. Fără Răducioiu suspendat, Ilie Dumitrescu a făcut meciul vieții. El a deschis scorul din lovitură liberă, Batistuta a egalat, a marcat din nou Ilie Dumitrescu și era 2-1 pentru România în minutul 18. Hagi a făcut 3-1 după aproape o oră de joc, iar Balbo a stabilit scorul final în minutul 75. Pe străzile din țară a început nebunia, am învins campioana lumii din 1986 și vicecampioana mondială din 1990.

10 iulie 1994: România – Suedia 2-2 după prelungiri & 4-5 după lovituri de departajare

Tomas Brolin a deschis scorul în minutul 78, iar Răducioiu a egalat 10 minute mai târziu. Tot Răduciou a punctat în minutul 101, suedezii jucau în 10 și eram foarte aproape de o semifinală cu Brazilia lui Romario și Bebeto. Din păcate pentru noi, Kennet Andresson a egalat în minutul 115 după o ieșire hazardată a lui Prunea, iar meciul a ajuns la loviturile de departajare. Sorții au fost de partea nordicilor, iar România a fost eliminată.

Astfel, s-a încheiat cel mai frumos episod din istoria naționalei României. Rând pe rând Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Răduciou, Belodedici s-au retras și parcă au luat și fotbalul cu ei. Hagi chiar a avut dreptate când a spus 4 ani mai tarziu „MERITAM STATUIE!”


Pentru biletul zilei și alte ponturi pariuri pe astăzi dar și pe zilele următoare, vă invităm să accesați rubrica noastră de Ponturi. Cele mai bune pariuri sunt pe site-ul Pariuri1X2. În rubrica Video găsiți pastilele Faci Pariu cu Sabin Pîrvan.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu