De la 9-0, la dubla lui Stancu din tur: Vezi bilantul Romaniei in „directele” cu Finlanda! (video)

Reprezentativele care se vor infrunta joi seara, pe Arena Nationala, au o statistica destul de consistenta a disputelor directe. In utltimii 45 de ani, s-au infruntat in 10 ocazii, de 9 ori in jocuri oficiale.

Pe langa alte argumente ale nationalei nostre si bilantul acestor confruntari inclina balanta in favoarea Romaniei. In primul rand trebuie precizat ca „tricolorii” nu au niciun esec in cele 10 meciuri, dimpotriva! Vorbim de un total de 7 victorii pe care le-am repurat, plus 3 remize, una dintre acestea, in amicalul din 1996. In ultimele 3 jocuri, cele contand pentru preliminariile CM 2006 si partida din turul actualei campanii, tot atatea victorii pentru Romania!  De asemenea, contra Finlandei, natioanala noastra a inregistrat cel mai clar succes din palmares, 9-0 in octombrie 1973, la Bucuresti.

Stancu, salvatorul din tur

In partida jucata pe 14 octombrie 2014 la Helsinki, cele doua formatii au intrat la cabine egale si fara gol marcat. Meciul s-a rupt in primele minute ale actului secund. Ring a primit doua galbene in interval de doar 4 minute, 52 si 56, fiind eliminat, intre cele doua faze, Bogdan Stancu inscriind primul gol al meciului.  Tot „motanul” a inchis si tabela, prin reusita din minutul 83. La ambele golurile ale lui Stancu, assistul a fost asigurat de Sanmartean.

Finlanda: Maenpaa – Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo – Ring, Sparv, P. Hetemaj (Pohjanpalo ’64) – Hamalainen (Markkanen ’74), Pukki (Riski ’46), R. Eremenko. Antrenor: M.Paatelainen

Romania: Tatarusanu – Luchin, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii – Torje, Chipciu ( Sanmartean 49′), Tanase (Enache 84′) – Stancu (Rusescu 86′). Antrenor: V. Piturca

Video: Finlanda – Romania 0-2


Se intampla acum 42 de ani: Romania – Finlanda 9-0! (video)


500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu