Dramele Cupei României Betano

cupa romaniei betano

Cupa României Betano și-a respectat renumele de „o Cupă pentru toți” mai mult ca oricând în sezonul 2023/20424, unul care a adus trofeul în vitrina divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, într-o finală cu Oțelul decisă la loviturile de departajare.

Corvinul a disputat două tururi în plus față de echipele de top din primul eșalon, aspect care până la urmă nu a contat în parcursul spre finală și câștigarea surprinzătoare a trofeului.

Cele două echipe au ținut capul de afiș al Cupei României Betano eliminând direct sau indirect favorite cu nume mari.

FCSB a ratat victoria cu Oțelul la VAR

Pentru al doilea an consecutiv parcursul echipei FCSB în Cupa României Betano a luat sfârșit prematur după cele trei meciuri din grupe.

Parcursul celor de la FCSB a suferit un scurt circuit în meciul cu Oțelul Galați încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 1-1. O victorie i-ar fi calificat automat pe roș-albaștri din grupe.

FCSB a fost la un pas de victorie. Atunci când conducea Oțelul cu 1-0, FCSB a marcat al doilea gol prin Joyksim Dawa cu patru minute înainte de final, însă reușita a fost anulată la intervenția arbitrajului video (VAR), considerându-se că la centrarea lui Cristi Ganea mingea ar fi depășit spațiul regulamentar de joc. În cele din urmă, Oțelul a egalat scorul în minutul 90 printr-un gol înscris de Ariel Lopez, iar FCSB s-a trezit că avea nevoie de victorie în ultimul meci, în deplasarea de la Craiova, cu FCU 1948. Roș-albaștrii au pierdut cu 2-0 în fața oltenilor, iar odată cu această înfrângere au părăsit și competiția.

Betano

D.172/30.01.2017

Bonus 100% până 500 RON la prima depunere

Dinamo, eliminare fără înfrângere

Dinamo, echipă care a câștigat de 13 ori în istorie Cupa, a părăsit și ea întrecerea după faza grupelor, dar fără să fi pierdut vreun meci. În ultima etapă, Dinamo a revenit de la 1-3 pe teren propriu cu Oțelul, dar remiza (3-3) nu a fost de ajuns pentru calificarea în sferturi unde au ajuns gălățenii.

Rapid a ieșit în faza grupelor

O altă pretendentă la câștigarea Cupei României Betano care a ieșit după faza grupelor a fost Rapid.

Giuleștenii s-au clasat pe locul trei în Grupa B, după ce au înregistrat o victorie și două remize de 0-0. Într-una din aceste partide Rapid n-a reușit să treacă în deplasare de divizionara secundă CSA Steaua, formație ajunsă în premieră în faza grupelor.

Universitatea Craiova, eliminată în prelungiri

Universitatea Craiova, o obișnuită a fazelor superioare din Cupa României Betano, a câștigat grupa din care a făcut parte în pofida unui debut extrem de complicat. Oltenii au remizat pe terenul extrem de greu al divizionarei secunde CS Tunari (1-1) după un gol norocos marcat în minutul 90. Ante Roguljic șutase din lovitură liberă, iar din devierea lui Jovan Markovic mingea a intrat cu șansă în poartă.

În sferturile de finală, Universitatea Craiova pornea cu prima șansă la calificare în meciul găzduit pe teren propriu contra celor de la Oțelul. A fost 0-0 la finalul celor 90 de minute și s-a ajuns la reprizele de prelungiri. Acolo, „gălațeanul” Joao Lameira a adus victoria Oțelului în Bănie, cu un gol marcat în minutul 114.

CFR Cluj, victima Corvinului

De patru ori câștigătoare a trofeului, CFR Cluj s-a văzut eliminată în sferturile de finală de revelația Corvinul Hunedoara la capătul unui meci care a devenit, fără doar și poate, cea mai mare surpriză a sezonului.

Antrenată la momentul respectiv de Adrian Mutu, echipa din Gruia a pierdut la Hunedoara cu un neverosimil 4-0, în condițiile în care a evoluat din minutul 11 în inferioritate numerică urmare e eliminării grecului Panagiotis Tachtdidis. Chiar și așa, la 0-0 cei de la CFR au ratat două mari ocazii, o situație a lui Philippe Otele singur cu portarul și o reluare a lui Karlo Muhar în bara transversală. Corvinul a deschis apoi scorul în minutul 45 după un corner, pentru a se desprinde apoi decisiv în partea secundă a jocului.

Dubla câștigătoare, eliminată

Una dintre marile surprize din acest sezon a fost Sepsi Sf.Gheorghe, echipa care câștigase ultimele două ediții din Cupa României Betano și care a pierdut în faza grupelor chiar în fața celor de la Corvinul.

Obișnuită cu performanța în această competiție, Sepsi a părăsit întrecerea după ce n-a câștigat niciun meci dintre cele trei programate în Grupa A și s-a clasat în final pe locul patru.

Farul, fără gol marcat

Cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri și fără vreun gol marcat Farul Constanța a părăsit Cupa României Betano după faza grupelor. Doar Progresul Pecica, echipă de Liga 3, a avut un parcurs mai slab decât formația care câștiga competiția în 2019.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu