EURO 2016-BARAJ: Dupa 44 de ani! Calificare istorica pentru Ungaria! Ultima victima din preliminariile pentru CE fusese Romania! Gábor Király si mesajul catre copiii sai!

Ungaria a reusit ceea ce putin credeau: calificarea la EURO 2016! Dupa victoria surprinzatoare de la Oslo de acum patru zile, 1-0, Ungaria a invins aseara Norvegia si la Budapesta si a obtinut primul dintre ultimele patru bilete disponibile pentru marele bal de anul viitor, Campionatul European de fotbal!
Fosta adversara a Romaniei in preliminarii merge astfel la un turneu final al Campionatului European dupa o pauza de 44 de ani! Utima prezenta a Ungariei la Europene fusese bifata in 1972, in Belgia, intr-o perioada in care Campionatul European se reducea la semifinale si cele doua finale!
In preliminariile CE din 1972, Ungaria trecea in sferturile de finala, disputate tur-retur, chiar de Romania (ambele nationale isi castigasera grupele), dupa trei meciuri: 1-1 la Budapesta, 2-2 la Bucuresti si 2-1 la Belgrad!
Calificata la turneul final din 1972, Ungaria pierdea in primul meci, in semifinale, in fata URSS, 0-1, dar si finala mica, 1-2 cu Belgia.
Din acea echipa pregatita de Rudolf Illovszky faceau parte, printre altii, István Géczi, Flórián Albert, Tibor Fábián, Lajos Kocsis, Ferenc Bene si István Juhasz.
1986_FIFA_World_Cup_official_Mascot
Ultimul turneu final la care nationala de fotbal a Ungariei a foste prezenta a fost cel al Campionatului Mondial din 1986, din Mexic, performanta obtinuta de de generatia lui Péter Disztl, Lajos Détári, Imre Garaba si Márton Esterházy, antrenor fiind György Mezey.
De atunci, din 1986, Ungaria nu a mai prins niciun turneu final.
Calificarea obtinuta aseara e considerata de unguri drept istorica. O calificare smulsa cu multa munca de o echipa in care vedete sunt veteranii Gábor Király, care la turneul final va avea 40 de ani (!), Zoltán Gera, 36 de ani, dar si a talentatilor Tamás Priskin, Balázs Dzsudzsák sau a necunoscutului László Kleinheisler, gol la Oslo la debutul in nationala Ungariei.
300_nscimlap_20151116
Ungurii au facut noapte alba dupa victoria de aseara!
”Europa, venim”, a titrat cotidianul ”Nemzeti Sport”, care s-a intrecut in superlative la adresa elevilor neamtului Bernd Storck, care a preluat nationala Ungariei in iulie anul acesta.
Soccer - International Friendly - England v Hungary - Wembley Stadium
Veteranul Gábor Ferenc Király, 39 de ani, portarul Ungariei, cel care nu era nascut atunci cand nationala maghiara juca la ultimul Campionat European, va avea astfel sansa sa-si incheie cariera bifand un turneu final.
La sfarsitul meciului de aseara, chiar inainte de a lauda performanta echipei sale, Gábor Király a avut un mesaj senzational pentru copiii sai.
CITITI AICI, pe www.adidobre.ro, un ”portret” al lui Gábor Király, dar și mesajul său!

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu