Europeanul de handbal feminin: Prezentarea grupei B

HandbalEuropeanul de handbal feminin! Mai sunt 3 zile! Specialistul nostru pe acest sport, Csaba Zsolt, analizeaza astazi grupa B a intrecerii, cea in care a fost repartizata si Romania.
Partidele din aceasta grupa se vor desfasura la Debrecen. Prin urmare, sunt sanse mari ca nationala noastra sa fie sustinuta de multi fani.

Romania

Din pacate Romania a picat intr-o grupa extrem de dificila. Calificarea in grupa principala nu este in pericol, dar conteaza punctele optinute impotriva echipelor calificate, adica Norvegia si Danemarca. Echipa este construita in jurul Cristinei Neagu, dar pe langa ea sunt cateva jucatoare care se pot ridica la nivelul acesteia. Adriana Nechita evolueaza foarte bine in ultima perioada la HCM Baia Mare si avem asteptari mari de la ea. Fara doar si poate, Paula Ungureana va apara poarta. Dupa mai multe experiente in strainatate, a revenit in tara si a demonstrat de nenumarata ori talentul ei. Din pacate Lucana Mari se va opera, iar recuperarea va dura in jur de 2 luni. Mai lipsesc alte doua jucatoare. Aurelia Bradeanu si Camelia Hotea, acuza probleme. Probabil cea mai importanta absenta ramane Oana Manea. La ultimul Campionat European am terminat doar pe locul 10, insa acum, avand la dispozitie acest lot, Romania poate ataca o clasare in top 5.

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Ionica Munteanu
Extreme stanga: Valentina Ardean-Elisei, Camelia Balint
Interi stanga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Cristina Zamfir
Coordonatori: Daniela Babeanu, Oana Bondar
Interi dreapta: Adriana Tacalie, Aneta Pîrvu?
Extreme dreapta: Adriana Nechita, Laura Chiper
Pivoti: Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Crina Pintea

Selectioner: Gheorghe Tadici

Norvegia

Natioanala Norvegiei este cotata cu prima sansa la cucerirea trofeului. Nu este deloc surprinzator, daca ne uitam la performantele obtinute. Din 1994 la doar un singur turneu n-a reusit sa cucereasca o medalie. De aceasta data va fi insa ceva mai dificil, in conditiile in care nationala nordica se confrunta cu o serie de absente. Katrine Lunde, cea mai buna portarita a lumii, este insarcinata, iar Tonje Nostvold, Sulland si Marit Malm Frafjord sunt accidentate. Superstarul echipei, Heidi Loke a fost convinsa sa nu renunte la nationala. In aceste conditii, Thorir Hergeirsson a apelat la cateva jucatoare fara experienta la acest nivel. In acelasi timp, jucatoarele de top vin dupa un sezon extrem de solicitant, iar acest aspect se va vedea. Norvegia poate fi invinsa de Romania in primul meci, ce va avea loc duminica de la ora 19:15.

Portari: Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg
Extreme stanga: Camilla Herrem, Sanna Solberg
Extreme dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Maja Jakobsen
Coordonatori: Karoline Dyhre Breivang, Stine Bredal Oftedal
Interi stanga: Betina Riegelhuth, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen, Ida Alstad
Interi dreapta: Nora Mørk, Ida Bjørndalen Karlsson
Pivoti: Heidi Løke, Pernille Wibe

Selectioner: Thorir Hergeirsson

Danemarca

Danezele au trecut intr-o perioada foarte grea. 10 ani au trecut de la ultima medalie obtinuta la un Campionat European. Acum au o sansa enorma sa castige pentru a 4 oara acest trofeu. Jan Pytlick, probabil cel mai bun selectioner al Europei, are de unde alege, pe fiecare post avand cate o jucatoare de top. Sandra Troft joaca la Larvik si este una dintre cele mai promitatoare portarite din lume. Din pacate handbalul danez nu traversazea o perioada foarte buna. Cluburile nu reusesc sa achizitioneze sportive de mare clasa, dar au avut rabdare si timp, iar rezultatele se vad. Jucatoarele tinere au crescut destul de repede, iar acum lotul nationalei este valoros. Sunt sanse reale la castigarea trofeului, mai ales daca ne uitam la problemele cu care se confrunta celalalte echipe.

Portari: Sandra Toft, Rikke Poulsen
Extreme stanga: Ann Grete Nørgaard, Maria Fisker
Extreme dreapta: Maibritt Kviesgaard, Trine Østergaard Jensen
Coordonatori: Kristina Kristiansen, Lotte Grigel, Lærke Møller
Interi stanga: Stine Jørgensen, Pernille Holmsgaard, Anne Mette Hansen
Interi dreapta: Line Jørgensen, Louise Burgaard
Pivoti: Susan Thorsgaard, Mette Gravholt, Marianne Bonde

Selectioner: Jan Pytlick

Ucraina

Dupa medalia obtinuta in 2000, Urcraina este in cadere libera. Cu acest lot, are sanse mari sa repete performanta de acum 2 ani, adica locul 14. Unele jucatoare au renuntat sa joace pentru Ucraina, in schimbul Rusiei. Cea mai importanta jucatoare este Anasztaszija Pidpalova, care in acest moment joaca in Franta la Dijon. Din pacate, singura nu poate duce greul. Ucrainiencele sunte cotate cu cele mai mici sanse si n-ar fi o surpriza sa termine grupa fara niciun punct castigat.

Portari: Olga Perederiy, Oleksandra Krebs, Hilyazetdinova Yelizaveta
Extreme stanga: Borshchenko Viktoriya, Viktoriya Bel’mas
Interi stanga: Anastasiia Pidpalova, Iuliia Andriichuk, Iryna Stelmakh, Viktoriya Krasko
Coordonatori: Tamara Smbatian, Olena Umanets
Interi dreapta: Olha Nikolayenko, Dariia Kot
Extreme dreapta: Anna Redka, Nataliia Volovnyk
Pivoti: Anna Lezinska, Valeriia Zoria

Selectioner: Leonid Ratner

Europeanul de handbal – Castigator grupa B:

Norvegia @ 1.72
Danemarca @ 2.37
Romania @ 9.00
Ucraina @ 81.00

Pronosticul nostru: Danemarca castiga grupa @2.37 si trofeul @6.50.

(Csaba Zsolt)

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu