Biatlon – Purtatoarea drapelului Romaniei la Jocurile Olimpice de Iarna din 2010 s-a retras din activitate!

Astazi s-a incheiat Cupa Mondiala la biatlon, podiumul fiind ocupat, in ordine, de Laura Dahlemeier, Gabriela Koukalova si Kaisa Makarainen. Aceasta editia a Cupei Mondiale a marcat si ultima din cariera Evei Tofalvi, cea mai buna sportiva romanca din istoria sporturilor de iarna.


Cariera Evei Tofalvi

Nascuta pe 4 decembrie 1978, Eva a reprezentat Romania in competiile de biatlon din 1995 pana in prezent. Cea mai buna clasare a acesteia intr-o editie a Cupei Mondiale a avut in loc in sezonul 2008-2009, cand a incheiat pe pozitia cu numarul 11. De asemenea, aceasta a reusit sa castige in sezonul 2008-2009 si singura sa etapa din cadrul Cupei Mondiale, la Hochfilzen in proba de 15km. Initial, Eva incheiase cursa pe pozitia secunda, insa castigatoare Albina Akhatova a fost depistata pozitiv un control anti-doping, victoria fiindu-i atribuita sportivei din Romania.

Un aspect extrem de important pe care trebuie sa-l mentionam in ceea ce o priveste pe sportiva nascuta la Miercurea Ciuc este reprezentata de faptul ca aceasta a fost purtatoarea drapelului Romaniei la festivitatea de deschide a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver, Canada (2010).

Cele mai bune clasari ale Evei in biatlon

alte cote2

Cote clasamentul pe medalii – Jocurile Olimpice din 2018, PyeonChang

alte cote


 

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu