From Hero to Zero » Andy Carroll, definitia completa a unui transfer ratat pentru Liverpool FC

Adus cu surle si trambite de la Newcastle United in iarna anului 2011, Andy Carroll era vazut de catre sefii lui Liverpool drept solutia perfecta pentru postul de varf impins, care ii va calauzi pe “cormorani” pe meleagurile triumfului in competitiile europene si nu numai. Contrar asteptarilor “specialistilor”, Carroll s-a dovedit a fi poate cea mai proasta decizie in ceea ce priveste transferurile din intreaga istorie a lui Liverpool.


Vedeta pentru “cotofene”, submediocru pentru “cormorani”carroll2

In urma demiterii tehnicianului Roy Hodgson la nici jumatate de an de la instalarea sa pe banca lui Liverpool, fosta legenda a clubului, Kenny Dalglish, a fost adusa la carma echipei, acesta aflandu-se la cel de-al doilea mandat ca antrenor al “cormoranilor”, dupa cel din perioada 1985-1991. Astfel, o data cu vanzarea prolificului atacant Fernando Torres la Chelsea in schimbul a 59 de milioane de euro, Kenny Dalglish avea sa tinteasca locurile europene cu noua achizitie, Andy Carroll, venit de la Newcastle United pentru o alta suma colosala: 42 de milioane de euro.

Carroll marcase 11 goluri in 20 de prezente in tricoul “cotofenelor” in prima parte a stagiunii, impresionand cunoscatorii fotbalului britanic si nu numai. Practic, era vazut drept una dintre marile sperante ale nationalei Angliei pentru campanii europene si internationale de succes din acel moment incolo. Doar ca lucrurile nu s-au petrecut intocmai asa. Carroll a rezistat doar un an si jumatate in echipa “cormoranilor”, inregistrand un mediocru numar de 11 goluri inscrise in 58 de aparitii pentru cel mai galonat club al Angliei la acea vreme. Stangaci, greoi si de multe ori, nefolositor in joc, Andy a fost mai intai imprumutat la West Ham United, pentru ca “ciocanarii” sa-l achizitioneze definitiv in vara lui 2013 pentru o suma intr-adevar realista: 17,5 milioane de euro.

In prezent, Carroll evolueaza in Premier League pentru West Ham United, echipa pentru care a strans 6 reusite in 16 prezente in acest sezon.


Nu a fost un caz singular

Dupa experienta transferului ratat al lui Andy Carroll, s-a dovedit faptul ca Liverpool nu a invatat din greseli si, in vara anului 2015, “cormoranii” l-au adus pe Christian Benteke de la Aston Villa in schimbul unei noi sume colosale: 46,5 milioane de euro. Aceeasi greseala, comisa din nou: acelasi profil de atacant masiv, varf impins, rezultate dezastruoase. Ajuns intre timp la Crystal Palace, Benteke nu le-a fost de ajutor “cormoranilor” decat cu 9 goluri inscrise in 29 meciuri de Premier League in sezonul 2015/2016, dovedindu-se a fi un nou pseudoatacant, care amintea atat de bine fanilor lui Liverpool de acel Andy Carroll.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu