VIDEO Huddersfield revine în prima ligă engleză după 45 de ani! Reading, echipa lui Adi Popa, învinsă pe Wembley la loviturile de departajare

Huddersfield Town a promovat în Premier League, la capătul finalei play-off-ului pentru accederea în prima ligă din Anglia. Aceasta s-a impus în faţa lui Reading, după 0-0 în cele 120 de minute şi 4-3 la loviturile de departajare. Astfel, Huddersfield revine în prima ligă engleză după 45 de ani şi va debuta în noul format, Premier League.

Huddersfield, locul 5 la finalul ediţiei de Championship şi Reading, poziţia a treia, au ajuns în finala play-off-ului după ce au trecut de Sheffield Wednesday, respectiv Fulham. În finala de luni după-amiază, de pe Wembley, cele două au adoptat un stil temător, pragmatic, iar niciuna nu a fost dispusă să rişte. Ocaziile mari au absentat, la finalul celor 120 de minute înregistrându-se doar trei şuturi pe cadrul porţii.

Totuşi, in minutul 116, la una dintre puţinele acţiuni ofensive importante ale partidei, Wells putea aduce fericirea pentru Huddersfield, la căpătul unui contraatac excelent purtat de colegii săi, însă a şutat slab, pe lângă poarta lui Reading.

Premiere istorice înregistrate de cele două formaţii

La capătul celor 120 de minute de joc, după un joc anost, Huddersfield şi Reading au atins câteva borne istorice. Remiza albă a acestora a fost prima înregistrată într-un play-off de promovare în prima ligă engleză şi, de altfel, a fost prima partidă dintr-un astfel de meci care are nevoie de lovituri de departajare, după 15 ani.

Loviturile de departajare

Kermorgant a deschis balul pentru Reading, reuşind să fie primul care introduce mingea în poartă. Lowe a răspuns excelent pentru Huddersfield, cu un şut sigur, la firul ierbii. În seria a doua Williams şi-a adus din nou echipa în avantaj, iar Hefele, fundaşul lui Huddersfield a ratat, după o execuţie modestă.
Kelly şi Wells au urmat, reuşind să înscrie, după execuţii convingătoare. Era 3-2, iar Reading se apropia de victorie, însă Moore a trimis peste, mingea ricoşînd în afara terenului din bara transversală. Decarul Mooy a readus egalitatea, 3-3, iar goalkeeper-ul Ward, împrumutat de la Liverpool, a parat execuţia lui Obita. Neamţul Christopher Schindler a declanşat bucuria generală pentru „The Terriers”, reuşind să marcheze şi să aducă victoria, scor 4-3.

Huddersfield se aşează la masa bogaţilor

Victoria dramatică cu Reading nu reprezintă doar o calificare pentru Huddersfield, ci şi asigurarea unor venituri uriaşe din drepturile TV. Echipa lui David Wagner se alătură lui Newcastle şi Brighton & Hove Albion în calitate de echipă nou-promovată în Premier League, iar sezonul viitor îi va aduce câştiguri considerabile lui Huddersfield.

Debut în Premier League

După calificarea dramatică de pe Wembley, Huddersfield va evolua pentru prima dată în Premier League, devenind astfel a 49-a echipă care evoluează în această competiţie, de la înfiinţarea sa, în 1993. Ultima dată când „The Terriers” se aflau pe prima scenă a fotbalului englez, se întâmpla în sezonul 1971/1972. Totuşi, Huddersfield nu este o echipă lipsită de succes în istoria sa, ea având trei titluri consecutive de câştigătoare a campionatului în Anglia, la mijlocul anilor 20′.

Adi Popa, doar rezervă

Adi Popa, fostul jucător de la FCSB, a fost doar rezervă la Reading în această partidă crucială, manager-ul Jaap Stam preferând alte variante pentru atacul echipei sale, la fel cum s-a întâmplat în majoritatea meciurilor de la venirea românului la „The Royals”.

Echipele:

Huddersfield: Ward – Lowe, Schindler, Hefele, Smith (88′ Cranie) – Mooy, Hogg – van La parra, Brown (98′ Palmer), Kachunga (66′ Quaner) – Wells

Rezerve neutilizate: Coleman, Holmes-Dennis, Hudson, Whitehead

Reading: Al Habsi – Van den Berg (64′ Obita), Moore, Ilori – Blackett, Williams, Evans, Gunter – Swift (100′ Kelly) – Grabban (74′ McCleary), Kermorgant

Rezerve neutilizate: Jaakkola, Beerens, Mendes, Popa

VIDEO cu execuţia lui Schindler, care a dus-o pe Huddersfield în Premier League
Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 1 0


Lasa un comentariu