Inevitabilul s-a produs » David Moyes se desparte de Sunderland după un sezon catastrofal al „pisicilor negre”

La doar o zi după încheierea campionatului în Premier League, Sunderland a anunţat, prin intermediul site-ului oficial al clubului, că se desparte de manager-ul David Moyes, cel care a terminat actuala stagiune pe ultimul loc în Anglia, trimiţând „pisicile negre” în Championship din sezonul următor.

Moyes, în vârstă de 54 de ani, a preluat-o pe Sunderland la începutul sezonului 2016/2017, iar aceasta a încheiat pe poziţia 20 în campionat, cu doar 24 de puncte acumulate în 38 de partide (6 victorii, 6 remize, 24 de înfrângeri). Nici în celelalte competiţii lucrurile nu au stat mai bine pentru formaţia de pe Stadium of Light. Aceasta a fost eliminată din Cupa Angliei încă din turul 3, după o înfrângere cu Burnley, iar Cupa Ligii a părăsit-o în turul 4, după eşecul cu Southampton din luna octombrie.

Astfel, tehnicianul născut în Glasgow îşi încheie aventura la a cincea sa echipă din cariera de principal. După debutul la Preston, cei 11 ani la Everton şi câte un sezon nesatisfăcător la Manchester United, respectiv Real Sociedad, a venit rândul ca Moyes să o părăsească pe Sunderland, urmând să fie liber de contract din această vară.

„Vreau să-i mulţumesc lui Ellis Short (n.r.: patronul clubului) şi întregii conduceri pentru şansa oferită de a o antrena pe Sunderland şi fanilor pentru ataşamentul arătat faţă de club. Le doresc jucătorilor şi succesorului meu multă baftă în încercarea lor de a reveni în Premier League.”, a fost mesajul lui David Moyes, la despărţirea de Sunderland.

„În zilele următoare ne vom lua ceva timp de gândire, iar apoi ne vom axa pe numele noului manager şi al perioadei de pregătire pentru următorul sezon de Championship. Îi urăm lui David succes pe viitor.”, a declarat şi Ellis Short.

Moyes nu este primul antrenor care păreseşte o echipă din Premier League după acest final de sezon. Watford, echipa lui Costel Pantilimon, a anunţat înaintea ultimei etape că se va despărţi de Walter Mazzari în această vară, cel care a preluat formaţia din apropierea Londrei în luna iulie a anului trecut şi a lăsat-o pe 17, la 6 puncte de primul loc retrogradabil.

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu