“The Invincibles” – Pe vremea cand Arsenal nu era tinta ironiilor in Anglia

Daca in ultimii ani, Arsenal Londra a devenit unul dintre motivele favorite de amuzament ale iubitorilor fotbalului, din cauza emblematicului loc “4” pe care il ocupa ori de cate ori are ocazia, lucrurile nu au stat tot timpul asa. In fapt, “tunarii” au stabilit un adevarat record in fotbalul englez, reusind in sezonul 2003-2004 sa termine campionatul neinvinsi, sub comanda aceluiasi Arsene Wenger.


Preston North End au fost primii

Recordul invincibilitatii a fost stabilit de catre formatia Preston North End, in 1880, cu William Sudell la carma. Acestia nu numai ca au terminat prima liga engleza fara infrangere, dar au castigat si “FA Cup” fara sa primeasca vreun gol pe intregul lor parcurs in competitie. Actualmente, Preston evolueaza in liga a 2-a din Anglia, situandu-se undeva in zona mediana a clasamentului, fara prea multe sperante de a accede in “Premier League” din sezonul urmator.


Prevestirea succesului

In sezonul 2002-2003, “tunarii” dadeau curs unei serii impresionante de 47 de partide consecutive in competitiile interne in care au marcat de fiecare data plus alteia de 22 de jocuri la rand in deplasare fara esec. Lucrurile s-au rupt la un moment dat, in octombrie 2002 mai exact, atunci cand londonezii au pierdut in fata lui Everton si nu au reusit sa castige mai apoi nici macar un meci din urmatoarele trei. Cu toate ca baietii lui Wenger ocupau tronul de lider, Manchester United a reusit sa revina si sa castige titlul pe final, lasandu-i pe “tunari” cu palida consolare a cuceririi “FA Cup”.


Citeste si:

Tacuti si eficienti

In ciuda venirii lui Roman Abramovici la Chelsea si a unui buget de transferuri impresionat al rivalilor de la United, formatia din nordul Londrei nu a capitulat si a reusit cu un buget mai modest sa aduca niste nume care aveau sa ajunga emblematice: Jens Lehmann, Gael Clichy, Phillipe Senderos, Jose Antonio Reyes sau Robin van Persie.


Un sezon de senzatie

Ce a urmat in 2003-2004 a fost o adevarata poveste: trupa lui Arsene Wenger a terminat sezonul de “Premier League” fara nicio infrangere, castigand de 26 de ori si remizand in alte 12 randuri. Calauzitorul din teren al “tunarilor” a fost legendarul Thierry Henry, francezul fiind integralist in toate cele 38 de meciuri de campionat ale londonezilor si marcand nu mai putin de 30 de goluri. In clasamentul golgheterilor echipei, acesta a fost urmat de un alt francez, Robert Pires, cu 14 reusite.

Formula-tip folosita de catre Arsene Wenger in sezonul 2003-2004:
Arsenal (4-4-1-1): Lehmann- Cole, Toure, Campbell, Lauren- Pires, Gilberto, Vieira, Ljungberg- Bergkamp- Henry

Arsenal Londra se afla in acest moment pe locul 4 in Premier League, la doua lungimi distanta de Liverpool. Bookmakerii ofera “tunarilor” o cota de 7.50 pentru a castiga trofeul de campioana in Anglia dupa o pauza de 13 ani.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 1 0


Lasa un comentariu