La multi ani, Gary Lineker!

Nascut pe 30 noiembrie 1960, fost international englez, in momentul de fata comentator sportiv al fotbalului olandez dar si a spectacolului din UEFA Champions League, Gary Lineker ramane in continuare, cu zece goluri marcate, cel mai bun marcator al Angliei la Cupele Mondiale. De-a lungul anilor, fostul mare atacant a inscris nu mai putin de 48 de goluri in 80 de prezente la echipa nationala.

Astazi, Gary a ajuns la borna cu numarul 55, ceea face ca fanii sportului spectacol, dar si a microbistilor pur sange, sa-si aminteasca de performantele acestuia.

» Sursa foto: www.leicestermercury.co.uk

Gary LeicesterCariera sa profesionista a inceput dupa terminanea scolii, la echipa din orasul sau natal, Leicester City. Gary Lineker a devenit imediat eroul formatiei, la inceputul anilor 1980, atunci cand si-a ajutat propria echipa la promovarea in prima divizie, ca acelasi lucru sa se repete trei ani mai tarziu. Adevarata sa performanta a inceput in sezonul 1981/1982, atunci cand a inceput sa fie titular de baza, marcand, totodata, nu mai putin de 19 goluri in toate competitiile, ca dupa un an sa fie desemnat al doilea golgheter din esalonul secund, cu 26 de goluri inscrise in 40 de aparitii. Urmatoarele doua stagiuni au fost de vis pentru Gary, de altfel si ultimele doua in tricoul celor de la Leicester City, marcand 46 de goluri, ceea ce a atras, fara doar si poate. Interesul cluburilor mari din Europa.

La inceputul lunii iulie a anului 1985, Gary Lineker a fost vandut celor de la Everton in schimbul unei sume aproximate la un milion de euro, ca dupa un singur sezon petrecut la formatia din Liverpool, unde si-a continuat forma excelenta (30 de goluri in 40 de etape), sa fie cumparat de FC Barcelona, suma de schimb fiind de trei ori mai mare fata de cat platise inital ‘caramelele’ cu un singur an inainte.

Gary aurInainte de a fi transferat in Spania, Gary Lineker a reusit marea performanta de a castiga ‘Gheata de aur’ la Cupa Mondiala din anul 1986. Cu toate aceste recorduri in ‘cârcă’, fotbalul din La Liga pare sa ii fi priit, inscriind 21 de goluri in 41 de etape, dintre care trei fiind transformate intr-un hattrick in marele Derby cu Real Madrid, scor 3-2. In anul 1988 au inceput sa apara si trofeele intre cluburi in CV-ul lui Gary, acesta din urma, alaturi de FC Barcelona, castigand Copa del Rey , respectiv Cupa Campionilor Europeni in sezonul imediat urmator. Dupa mari dispute, pe atunci cu tehnicianul Johan Cruyff, Lineker a pierdut echipa din cauza unei reprofilari, de la atacant, fiind coborat la mijlocul terenului, ceea ce a dus la parasirea fotbalului spaniol. Cu doar trei sezoane petrecute in tricoul celor de la FC Barcelona, Gary Lineker a revenit in fotbalul englez. Managerul Alex Ferguson l-a dorit insistent pe acesta din urma la Manchester United, insa internationalul englez avea sa fie transferat, de aceasta data, in capitala, la Tottenham, acolo unde timp de trei sezoane a avut o medie de un gol inscris la doua meciuri disputate in toate competitiile. Marea performanta din campionatul de unde a si fost relansat a venit in primul sezon de la revenirea in fotbalul englez, cu 24 de goluri in 38 de etape acesta iesind pe prima pozitie intr-un clasament al golgheterilor, ca apoi, un an mai tarziu, sa vina si primul trofeu, castigand Cupa FA, atunci cand a marcat in finala contra celor de la Nottingham Forest, scor 2-1. In ciuda unui nou sezon personal de bun augur, echipa sa, Tottenham, a terminat doar pe pozitia a 15 a in clasament in anul 1991/1992, ceea ce a dus la pleacarea acestuia. In cele din urma Gary Lineker a avut parte de o alegere foarte surprinsatoare pe final de cariera, semnand cu formatia Nagoya Grampus din Japonia, acolo unde, din cauza unei accidentari grave, a jucat doar 23 de meciuri timp de doua sezoane, marcand, totodata, noua goluri. Tottenham a refuzat o oferta atractiva din partea celor de la Blackburn Rovers, club preluat, pe atunci,de marele baron Jack Walker. Toate aceste nefaste au adus, in final, la retragerea sa in toamna anului 1994.

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu