Liga 1: Financiar, nici la jumatatea ligii secunde din Anglia!

LigaLiga 1, competitia care ne incalzeste in fiecare weekend cu meciuri intre echipe de prima mana si jucatori extrem de valorosi, valoreaza in aceste momente 128,84 milioane de lire sterline, conform site-ului transfermerkt.co.uk.

Bineinteles ca cele spuse mai sus nu reflecta cu nimic realitatea, cu exceptia valorii Ligii 1 in lire sterline. Spre deosebire de campionatele puternice, Romania nu se poate lauda cu echipe care beneficiaza de loturi extrem de valoroase, ba chiar ridicol de slabe din punct de vedere valoric, insa acest lucru este normal avand in vedere situatiile financiare prin care trec echipele prezente in campionatul nostru intern. Formatii in insolventa, jucatori neplatiti de luni de zile si patroni pe care ii vezi angrenati mai mult in scandaluri sau chiar in spatele gratilor.

Ca o comparatie cu cele mai importante 5 campionate ale lumii, Liga 1 nu se poate ridica nici macar la „degetul mic” al acestora, iar mai jos va prezentam si argumentul site-ului de specialitate in evidentierea valorilor din fotbalul mondial, transfermarkt.co.uk:

  1. Premier League, 2.82 miliarde de lire sterline;
  2. La Liga, 2,16 miliarde de lire sterline;
  3. Serie A, 1,65 miliarde de lire sterline;
  4. Bundesliga, 1,61 miliarde de lire sterline;
  5. Ligue 1, 987,79 milioane de lire sterline;

Ba chiar mai mult, liga secunda engleza valoreaza aproape de 4 ori mai mult decat campionatul romanesc, aceasta ridicandu-se la valoarea de 458,19 milioane de lire sterline. Totusi, daca ne uitam in clasamentul FIFA, nationala noastra se afla pe un incredibil loc 7, depasind chiar nationalele cu cele mai valoroasa ligi din lume, Anglia, Spania, Italia si Franta.

Greu de crezut ca o nationala beneficiara a unei ligi interne care valoreaza de peste 3 ori mai putin decat liga secunda engleza poate ajunge atat de sus in clasamentul FIFA, insa acest lucru trebuie sa admitem ca nu tine de valoarea sau de rezultatele echipelor din Liga 1, ci de rezultatele pozitive reusite de nationala Romaniei in ultimii ani in campaniile de calificare la turneele finale.

Trebuie sa ne bucure aceasta clasare a nationalei in clasamentul FIFA deoarece aceasta poate beneficia de trageri la sorti mult mai avantajoase in campaniile de calificare la turneele finale, insa trebuie sa infruntam cruntul adevar ca nu vom mai avea performante notabile in cupele europene multi ani de acum incolo datorita lipsei de valoare a echipelor participante in campionatul intern al Romaniei.

(Catalin Feraru)


Ungaria – Romania: 3 saptamani pana la duelul de la Budapesta! Primele cote!


Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu