Miracolul de la Istanbul | Cea mai frumoasa seara din istoria “cormoranilor”

25 mai 2005, “Ataturk Olympic Stadium”, din Istanbul, 70.000 de oameni. Acestea au fost coordonatele celei mai frumoase finale din istoria Ligii Campionilor. AC Milan si Liverpool au disputat o partida desprinsa parca din povesti, la finalul careia, “cormoranii” si-au facut suporterii mai mandri ca niciodata, dupa victoria de la penalty-uri.


Suferinta din debut

Ajunsa in finala Ligii Campionilor, Liverpool a fost aproape sa rateze pana si participarea in optimi. Formatia lui Rafa Benitez a terminat grupa A pe pozitia secunda, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 3, Olympiakos Pireu. Din acel moment, nimic nu i-a mai putut opri pe “cormorani”, care au trecut pe rand de Bayer Leverkusen (6-2), Juventus (2-1) si Chelsea (1-0) pentru a accede in meciul de gala al competitiei.


Italienii, letalicrespo

Practic, finala a inceput de la scorul de 1-0 pentru AC Milan. Dintr-o lovitura libera executata perfect, Andrea Pirlo i-a pus mingea pe picior lui Paolo Maldini, care l-a executat fara mila pe goalkeeper-ul englezilor, Jerzy Dudek, in minutul 1. Lucrurile aveau insa sa ia o turnura din ce in ce mai urata pentru “cormorani”. Dupa “hentul” clar neacordat in careul “diavolilor” dupa patrunderea lui Luis Garcia, Hernan Crespo a facut 2-0 in minutul 38, la faza imediat urmatoare, dupa centrarea ucraineanului Andriy Shevchenko. Fluierul de pauza avea sa aduca cu sine un scor halucinant pe tabela de pe “Ataturk”: assist-ul genial al lui Kaka catre acelasi Crespo, iar “cormoranii” aveau un handicap de trei goluri in finala Champions League dupa primele 45 de minute.


Repriza de aur

Iesiti descumpaniti de la cabine, elevii lui Benitez au fost intampinati de un magic “You’ll Never Walk Alone” de catre fanii prezenti pe arena din Istanbul. Ce a urmat dupa acel moment a fost ireal. In minutul 54, John Arne Riise centreaza in careul italienilor, capitanul Steven Gerrard se inalta maiestuos si reia in plasa lui Dida: 3-1, iar Liverpool spera. La doar doua minute dupa, cehul Vladimir Smicer prinde un sut de zile mari din afara careului, il depaseste si pe portarul Milanului, iar “Ataturk” explodeaza. Purtati de fanii incredibili si de euforia golurilor anterioare, “cormoranii” obtin un penalty in minutul 60 prin acelasi Steven Gerrard. Xabi Alonso rateaza in prima instanta, dar apoi reia in plasa nefericitului Dida: 3-3, dupa ce in urma cu 6 minute, tabela arata 3-0. Fabulos!


Trucurile lui Dudek

in action during the European Champions League final between Liverpool and AC Milan on May 25, 2005 at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, Turkey.

Dupa golul egalizator, Liverpool a fost nevoita sa faca fata unor atacuri extrem de periculoase ale “rossonerilor”, raniti de rasturnarea incredibila. Dudek, Traore, Hyypia, Carragher si restul s-au descurcat insa eroic, iar cele doua formatii au intrat in prelungiri, iar mai apoi, la penalty-uri.

La loviturile de la 11 metri a intrat in prim plan goalkeeper-ul “cormoranilor”, Jerzy Dudek. Gesturile sale disperate si deranjante de pe linia portii i-au facut pe milanezi sa rateze de trei ori de la punctul cu var prin Serginho, Pirlo si Shevchenko, aducand astfel marele trofeu in palmaresul lui Liverpool, pe Anfield Road. Ce seara, ce finala!

500 RON BONUS la prima depunere

Primesti 100% din depunerea efectuata pana la 500 RON

Cel mai bun bonus este aici! 500 lei special prin Pariuri1x2

Joaca la aceasta casa de pariuri si primesti bonus sportiv de 500 lei

 

Ti-a placut aceasta stire? 0 0


Lasa un comentariu